Πολιτιστικό Διήμερο «Τα Ακριτεία» στα Γιαννιτσά – Ένα ταξίδι στην παράδοση και την ποντιακή κληρονομιά (βιντεο)

Ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών, με μακρά ιστορία και ενεργή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά τις καθιερωμένες εκδηλώσεις «Τα Ακριτεία». Το πολιτιστικό αυτό διήμερο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο Πέλλας, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Ιουλίου 2025, στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, με ώρα έναρξης 21:30.
Οι εκδηλώσεις «Τα Ακριτεία» αποτελούν θεσμό για την τοπική κοινωνία, προβάλλοντας τον πλούτο της ποντιακής παράδοσης μέσα από ένα δυναμικό και καλλιτεχνικά άρτιο πρόγραμμα. Χορευτικά συγκροτήματα, παραδοσιακοί ήχοι, ποντιακή λύρα και τραγούδια θα γεμίσουν τις δύο αυτές βραδιές με έντονο παλμό και συγκίνηση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Ποντιακούς χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
Ζωντανή μουσική με παραδοσιακά ποντιακά όργανα.
Λαϊκό γλέντι και συμμετοχή του κοινού σε χορό και διασκέδαση.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν σε μια αυθεντική εμπειρία ποντιακής κουλτούρας και τοπικής ενότητας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δημήτρης Χανταβαρίδης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας ότι "η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και θα ενισχύσει την προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς."


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Στ. Καφούνης : Χρειαζόμαστε άλματα και όχι απλά βήματα
01 Ιουλίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ