close search results icon

Αλέξανδρος Σπυρίδης Γιαννιτσά: "Η Ιατρική είναι ο μοναδικός μου στόχος μου από την Γ’ Γυμνασίου"

"Οι γονείς μου μού έλεγαν συνεχώς να μην τα παρατάω και να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό χωρίς όμως να πιέζω τον εαυτό μου υπέρμετρα".

συνέντευξη στον Παύλο Νεκτάριο Παπαδόπουλο

Με τις "ευχαριστίες" του προς τους καθηγητές του, με την εμπειρία της προετοιμασίας και το πως αντιμετώπισε τα θέματα, με τους γονείς και τη στάση του, με τις συμβουλές του προς νεότερους "ναυτιλευόμενους" που θα έρθουν, ο επιτυχών "Ίκαρος" με 18.750 μόρια Αλέξανδρος Σπυρίδης, μιλά στο pellanews.gr, το οποίο σας είχε ενημερώσει εξ αρχής για την επιτυχία του. Άλλωστε, δεν ακούς συχνά νέους σήμερα, που έχουν θέσει στόχο από την Γ' Γυμνασίου κιόλας! 

~ Αλέξανδρε, καταρχήν συγχαρητήρια. Θα μας αναλύσεις καταρχήν πως τα πήγες στα μαθήματα και πως είδες τα θέματα;

Θεωρώ πως στα μαθήματα τα πήγα ικανοποιητικά, ιδιαίτερα επειδή τα μοναδικά λάθη μου ήταν λόγω απροσεξιών και όχι προβλημάτων στην κατανόηση. Τα θέματα σε βιολογία και χημεία ήταν ιδιαίτερα εκτενή και γι' αυτό απαιτούσαν ταχύτατη αλλά προσεκτική προσέγγιση . Το θέμα της έκθεσης ήταν ενδιαφέρον και για μένα μη αναμενόμενο όμως προσωπικά δεν παρουσιάστηκαν αξιοσημείωτες δυσκολίες. Τα θέματα στην φυσική απαιτούσαν ατσάλινα νεύρα και ιδιαίτερα το θέμα Δ το οποίο λόγω της συνδυαστικής του φύσης και της μεγάλης του έκτασης θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε λάθη, όπως και συνέβη στη περίπτωση μου.

~ Είχες στόχο εξαρχής την Ιατρική; Ή έχεις κατά νου κι άλλους κλάδους επαγγελματικούς;

Η Ιατρική είναι ο μοναδικός μου στόχος μου από την Γ’ Γυμνασίου .

~ Πώς βίωσες την προετοιμασία σου;

Η προετοιμασία μου δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη μιας και στο σχολείο βγάλαμε επιτυχώς την ύλη ενώ στο φροντιστήριο όπου πήγαινα κάναμε συνεχώς προσομοιώσεις πανελλαδικών και καλύψαμε πολλαπλές φορές την ύλη . Μάλιστα τις ημέρες πριν γράψουμε κάναμε μαθήματα στο φροντιστήριο όπου σχεδόν ότι επισήμαναν οι καθηγητές έπεσε στις πανελλήνιες. Περιττό να πω ότι τους ευχαριστώ όλους ιδιαίτερα!

20230701-160804-1-01V5J.jpg
Ο Αλέξανδρος Σπυρίδης που "πέταξε" με 18650 και πάει για ιατρική

~ Οι γονείς τι σου έλεγαν; Τώρα βέβαια είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι και ευχαριστημένοι και χαίρονται περισσότερο από εμάς όταν πετυχαίνουμε κάτι, ειδικά κάτι τέτοιο όπως εσύ!

Οι γονείς μου μού έλεγαν συνεχώς να μην τα παρατάω και να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό χωρίς όμως να πιέζω τον εαυτό μου υπέρμετρα. Μάλιστα με ενθάρρυναν να βγαίνω έξω και να αθλούμαι. Συνεπώς δεν μπορώ να εκφράσω το ποσό ευγνώμων είμαι σε αυτούς και γενικά στην οικογένεια μου .

~ Τι θα συμβούλευες έναν νέο που πρόκειται να δώσει πανελλήνιες. Και για την προετοιμασία και για την ύστατη ώρα των εξετάσεων.

Χιλιάδες άτομα έχουν μιλήσει πως για την επιτυχία κλειδί είναι το "μεθοδικό διάβασμα " και το "σωστό πρόγραμμα ". Ομως, αν και αυτό σαφώς αληθεύει, θεωρώ πως οι φράσεις αυτές τρομοκρατούν τον μέσο έφηβο που ετοιμάζεται για την διαδικασία καθώς δεν ξέρει τι αυτά προϋποθέτουν (όπως άλλωστε και εγώ δεν ήξερα). Οπότε αυτό που έχω να πω είναι το εξής: το ισχυρότερο όπλο που έχετε στη διάθεσή σας είναι η θέληση σας . Το τι είστε δηλαδή προδιατεθειμένοι να κάνετε προκειμένου να πετύχετε. 

Άπαξ και υπάρχει η θέληση , τότε ανεξάρτητα του ποσό δύσκολος θα είναι ο δρόμος ( που ο συγκεκριμένος είναι πολύ ) θα το αντέξετε και θα συνεχίσετε να περπατάτε μπροστά. Αυτό είναι κομβικό τόσο για την προετοιμασία όσο και για την ώρα της εξέτασης. 

Εκείνη την ώρα, μπορεί στο πρώτο μισάωρο, μπορεί όμως και στο τέλος, να συναντήσετε ενδεχομένως κάτι που σας δυσκολεύει ή και κάτι που δεν το έχετε ξαναδεί. Τότε θα κατακλυστείτε από έναν κυκεώνα συναισθημάτων και θα ξεκινήσει ο πανικός. Εκείνη την στιγμή πρέπει να φανεί η μαχητικότητα που χτίζατε όλη την χρόνια και που σας έμαθε να δράτε υπό πίεση και να πεισμώσετε. 

Να πείτε πως "εγώ όπως και να έχει θα βρω την λύση" και να παλέψετε μέχρι και την τελευταία δυνατή στιγμή για να την βρείτε, αφού αυτή οπωσδήποτε θα υπάρχει.Εξάλλου τίποτα δεν είναι αδύνατο για εκείνον που προσπαθεί . Φυσικά, πάνω από όλα προσοχή στην υγεία σας, τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική, καθώς παίζουν καθοριστικό ρόλο στον αγώνα!!! Εύχομαι επιτυχία και καλή σταδιοδρομία σε όλους!





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ