close search results icon

Ανέγερση Ιερού Ναού στη Σκύδρα - Ο Βογιατζέρης τα χρήματα ο Κακουλίδης όλα τα υπόλοιπα!

Ανέγερση Ιερού Ναού στη Σκύδρα - Ο Βογιατζέρης τα χρήματα ο Κακουλίδης όλα τα υπόλοιπα!
Απομένει η εντολή της Ιεράς Μητροπόλεως

Σα να ήθελε ο Θεός κι έφερε στον ίδιο δρόμο δύο ανθρώπους που είχαν το ίδιο όραμα. Την ανέγερση ενός Ιερού Ναού σε μια γειτονιά της Σκύδρας. Η Σκύδρα πληθυσμιακά κι έτσι όπως ορίζουν οι εγκύκλιοι έχει τη δυνατότητα όχι μόνο για έναν, αλλά για περισσότερους ακόμη Ιερούς Ναούς. Περισσότερα, όμως, γνώριζε επί του θέματος, ο κ. Πεφτούλιος Κακουλίδης, ο οποίος κι έκανε όλες εκείνες τις ενέργειες για την επίτευξη ενός σκοπού που ήταν κι επιθυμία των συμπολιτών του. Και ως εκ θαύματος, θα μπορούσε να πει κάποιος, βρέθηκαν και χρήματα, όπως αποκαλύφτηκε από τη διαθήκη του κ. Δημήτριου Βογιατζέρη και άνοιξε ο δρόμος διάπλατα ώστε να υψωθεί ένα ακόμη καμπαναριό στην πόλη κι ένας ακόμη Άγιος να φωτίζει τους πιστούς.

Επιστροφή στο ΥπΑΑΤ

Βάζοντας τα πράματα στη σειρά μετά από προσωπικές ενέργειες του κ. Πεφτούλιου Κακουλίδη με την υπ’ αριθμ 21/3/2018 αίτησης του στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Διεύθυνση Πολιτικής Γης εκδόθηκε η υπ’ αριθμ 12184/17 Μαΐου 2019 απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης με την οποία επιστράφηκαν στην κυριότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το υπ’ αριθμ 355 εκτάσεως 1022τ.μ. και το υπ’ αριθμ 356 εκτάσεως 716τ.μ. οικόπεδα του Δήμου Σκύδρας στο Ο.Τ. 67.

Τροποποίηση

Στη συνέχεια μετά από την 21/5/2019 αίτηση του προς τον Δήμο Σκύδρας, αιτήθηκε την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως και τον χαρακτηρισμό σαν χώρο εκκλησίας για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ όπως ακριβώς απεικονίζεται σε τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο υπογράφεται από τον ίδιο μιας και έχει την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού. Τα οικόπεδα έχουν πλέον του κατάλληλους όρους δόμησης για την ανέγερση του Ιερού Ναού και αφού τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες πήρε ΦΕΚ 281 12 Απριλίου 2023.

Προς Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη

Μετά τις παραπάνω ενέργειες ο κ. Κακουλίδης απευθύνθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης λέγοντας τα εξής:

«Πρώτον

Να δώσετε άμεσα εντολή στους μηχανικούς της Μητρόπολης ώστε να εκδώσουν την οικοδομική άδεια για την ανέγερση του Ιερού Ναού. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας επισημάνω ότι είμαι πρόθυμος και είμαι στη διάθεση σας να εκτελέσω οποιαδήποτε εργασία μου αναθέσετε με την ιδιότητα μου ως πολιτικός μηχανικός για την ανέγερση του Ιερού Ναού.

Δεύτερον

Να ζητήσετε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την παραχώρηση των εκτάσεων αυτών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθου 4. Παρ.1 β’ με απόφαση του ΥπΑΑΤ στη Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας.

Τρίτον

Να έρθετε άμεσα σε επικοινωνία με τη συμβολαιογράφο Θεσσαλονίκης κα Ζαφειρία Δεληβοριά, οδός Τσιμισκή 11, ΤΚ 54624, τηλ:2310221975, η οποία έχει επιμεληθεί τόσο της συντάξεως, όσο και της δημοσιεύσεως της υπ’ αριθμ 10.409/17-11-2021 δημόσιας διαθήκης του αποβιώσαντος την 30-06-2022 Δημητρίου Βογιατζέρη του Δημητρίου, ο οποίος κατέλειπε κληροδότημα για την ανέγερση Ιερού Ναού για την πόλη της Σκύδρας και ειδικότερα το μεγάλο ποσό του 1εκ ευρώ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΈΓΕΡΣΗ ΤΟΥ Ιερού Ναού αυτού στη Σκύδρα, με σκοπό την εκταμίευση του παραπάνω ποσού και την εν συνεχεία ανέγερση του, αφού της γνωστοποιήσετε την ύπαρξη του οικοπέδου που είναι απαραίτητος όρος ώστε να διασφαλιστούν τα χρήματα της διαθήκης».

Τέλος με το αίσθημα του δημοσίου συμφέροντος που διακρίνει για ακόμη μία φορά τον κ. Κακουλίδη καταλήγει στην επιστολή του προς τον Μητροπολίτη σημειώνοντας:

«Από την απόφαση σας εξαρτάται η πραγματοποίηση του επί σειρά πολλών δεκαετιών ονείρου των συμπολιτών μου στη Σκύδρα, που είναι η ανέγερση του Ιερού Ναού, ένα έργο το οποίο εκπληρώνει πλέον όλες τις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση του. Σας παρακαλώ να δώσετε άμεσα εντολή σε όλους τους αρμόδιους ώστε να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα παραπάνω βήματα κι έτσι να πραγματοποιηθεί η επιθυμία των συμπολιτών μου που είναι η ανέγερση του Ιερού Ναού».

Απ’ όσο γνωρίζουμε και από το ρεπορτάζ, η επιθυμία των Σκυδραίων για ακόμη μια εκκλησία στη Σκύδρα και ειδικότερα στην υποβαθμισμένη –είναι η αλήθεια- περιοχή του Ντεκοβίλ είναι μεγάλη. Οπότε το όνειρο πλησιάζει στην εκπλήρωση του!

1η δημοσίευση στην έντυπη Πέλλαnews την Τετάρτη 26 Απριλίου

Ακολουθεί μια σειρά εγγράφων της υπόθεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ