close search results icon

Απόστολος Τσιτσιπάς : «Να απολαύσει το ματς ο Στέφανος»

Ο Στέφανος θα αναμετρηθεί με τον Μάρεϊ περίπου στις 20.00.

Λίγο πριν ο Στέφανος κάνει την τελευταία του προπόνηση εν όψει Άντι Μάρεϊ, ο Απόστολος Τσιτσιπάς σχολίασε τον χθεσινό αγώνα με τον Ντόμινικ Τιμ για τον πρώτο γύρο του Wimbledon, αλλά και την αποψινή μάχη με τον Βρετανό. 

(ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Βίκυ Γεωργάτου.)

«Χθες παίχτηκε πολύ ωραίο τένις και το απόλαυσαν όλοι», μας είπε ο προπονητής του Στεφ. «Το πιο σημαντικό είναι ότι το απόλαυσε ο Στέφανος και εκεί πρέπει να πατήσει και για το σημερινό ματς, να απολαύσει τον αγώνα. Να είναι εγκεφαλικά εκεί».

Ο 24χρονος τενίστας, πάντως, δεν ξεκίνησε και πολύ καλά το ματς και η απόδοσή του πριν τη διακοπή λόγω της βροχής ήταν μέτρια... «Πάντα οι πρώτοι αγώνες, τα πρώτα σετ και η αρχή σε ένα Grand Slam είναι περίπλοκο πράγμα για πολλούς παίκτες. Ο Στέφανος, ας πούμε, αρκετές φορές έχει θέματα. Αλλά χθες ο Ντόμινικ έπαιξε πάρα πολύ καλά, θύμιζε κάτι από τα παλιά. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο ματς του μετά το comeback. Είναι και το παιχνίδι του Στέφανου που ίσως τον εμπνέει. Μεταξύ τους γίνονται πάντα καλές μονομαχίες, βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους. Τέτοια ματς σε βοηθούν πολλές φορές να βγάλεις αυτό που χρειάζεται σε αυτά τα τουρνουά. Πρέπει να παλεύεις κάθε μέρα, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Το τέλος του ματς τού έδωσε αυτή την ελπίδα για την επόμενη μέρα».

Η εξέδρα σίγουρα θα κάνει ό,τι μπορεί για να «σπρώξει» τον Μάρεϊ, όμως ο Απόστολος δεν ανησυχεί ιδιαίτερα. «Νομίζω ότι θα είναι εντάξει. Οι Βρετανοί, ειδικά στο Wimbledon, είναι καλοί θεατές και έχουν κουλτούρα στο τένις. Θα στηρίξουν σίγουρα τον δικό τους παίκτη, αλλά νομίζω ότι ο Στέφανος έχει συνηθίσει πια σε αυτές τις καταστάσεις».

Ο Στέφανος θα αναμετρηθεί με τον Μάρεϊ περίπου στις 20.00.

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ