Αρχαία Πέλλα: "Αποκάλυψη" περισσότερων πολύτιμων ιστορικών στοιχείων της εποχής
Εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου και για πρώτη φορά παρουσίαση δύο αγαλμάτων της ελληνιστικής περιόδου της Αρχαίας Αγοράς.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισσάβετ Τσιγαρίδα περιέγραψε αναλυτικά όλο το ιστορικό, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά και ο Δήμαρχος Δήμου Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης.
Κατόπιν, η Υπουργός κ. Μενδώνη έδωσε μια σειρά στοιχείων με όλες τις εξελίξεις όσον αφορά συντηρήσεις και καθαρισμούς αρχαιολογικών σημείων σε Πέλλα αλλά και Νέα Πέλλα, ενώ σημείωσε και πως προχωρούν ζητήματα αποκατάστασης μνημείων και εντός πόλεως Γιαννιτσών.
Δείτε φωτογραφίες από το σημαντικό γεγονός και την ξενάγηση που ακολούθησε σε σημεία του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου, εστιάζοντας στα δύο αγάλματα της ελληνιστικής περιόδου της Αρχαίας Αγοράς.























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Ηρωική πρόκριση του Εδεσσαϊκού με μέταλλο νικητή και άρωμα ιστορίας
21 Δεκεμβρίου 2025 -
Στην Πέλλα η Αθηνά Αηδονά
21 Δεκεμβρίου 2025 -
Φαναρίου: «Η χειροτονία ενός κληρικού είναι ελπίδα για τον λαό»
21 Δεκεμβρίου 2025 -
Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας από την Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά
21 Δεκεμβρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ