close search results icon

Αρχιερατική Θεία λειτουργία και Χειροθεσίες στον Άγιο Δημήτριο Εδέσσης

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πνευματικό τον εφημέριο του ιερού ναού Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Χρυσόγλου.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, μνήμη του αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα ιερό ενοριακό ναό αγίου Δημητρίου Εδέσσης. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, οι εφημέριοι του ιερού ναού, ο υπεύθυνος του νεόδμητου ιερού ναού Αγίας Βάσσης Εδέσσης, π. Δημήτριος Χατζής και οι διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως Νίκανδρος (Αρχιδιάκονος) και Μωυσής.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο άγιος Δημήτριος, αν και κατείχε ιδιαίτερα υψηλό διοικητικό αξίωμα, αυτό δεν τον εμπόδισε να έχει μεγάλη πίστη και να κηρύττει τον Χριστό και μάλιστα στους νέους της Θεσσαλονίκης. Ευχήθηκε δε και προέτρεψε όλους και ιδιαίτερα τους σύγχρονους άρχοντες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πνευματικό τον εφημέριο του ιερού ναού Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Χρυσόγλου και έδωσε το οφίκιο του Οικονόμου στον εορτάζοντα εφημέριο του ιερού ναού Αγ. Βάσσης Εδέσσης, Πρεσβύτερο Δημήτριο Χατζή.
Απευθυνόμενος στον π. Χαράλαμπο εξέφρασε την εκτίμησή του για την επί σειρά ετών ευδόκιμη διακονία του, ενώ επήνεσε τον π. Δημήτριο για την συμβολή του στην προσπάθεια ανέγερσης και λειτουργίας του νέου περικαλλούς ναού της τοπικής Αγίας.
Παρέστη ο Δήμαρχος Εδέσσης, κ. Δ. Γιάννου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος πιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ