close search results icon

Άρχισαν οι εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς

Αντικαθιστώντας τις 41 επικίνδυνες λεύκες ο Δήμος Θεσσαλονίκης φυτεύει υπερδιπλάσιο αριθμό νέων δέντρων.

Σε εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς προχωρά από σήμερα (21/03) ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή τοποθετούνται πάνω από 100 νέα δέντρα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου για αναβάθμιση του αστικού πρασίνου.

Τα δέντρα αυτά, υγιή και κατάλληλα για την περιοχή και το κλίμα της πόλης, θα αντικαταστήσουν τις 41 λεύκες που απομακρύνονται από την περιοχή, καθώς κρίθηκαν επικίνδυνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο του Δήμου όσο και του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, που επεσήμανε την ανάγκη κοπής των συγκεκριμένων δέντρων «για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμού πολιτών» σε περίπτωση πτώσης τους, δεδομένου ότι η πλατεία Αρχαίας Αγοράς συγκεντρώνει υψηλή επισκεψιμότητα.

Αντικαθιστώντας τις 41 επικίνδυνες λεύκες ο Δήμος Θεσσαλονίκης φυτεύει υπερδιπλάσιο αριθμό νέων δέντρων, μεταξύ των οποίων πλατάνια, κελτίδες, καλλωπιστικές δαμασκηνιές και κερασιές, σοφόρες, ιπποκαστανιές, κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα συντονισμένο σχέδιο δενδροφυτεύσεων σε όλη την πόλη. Ήδη έχουν γίνει πάνω από 2.400 νέες δενδροφυτεύσεις, ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς σε καθημερινή βάση.

unnamed-6-WAV9u.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ