close search results icon

Αρχίζουν οι πτήσεις στο διάστημα με εισιτήριο 125.000 δολάρια. Εχουν ήδη κλείσει οι πρώτες 1.000 θέσεις

Αρχίζουν οι πτήσεις στο διάστημα με εισιτήριο 125.000 δολάρια. Εχουν ήδη κλείσει οι πρώτες 1.000 θέσεις

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Μέσα στο 2023 η εταιρεία Space Perspective ετοιμάζεται για τα πρώτα ταξίδια στη στρατόσφαιρα με διαστημόπλοιο το Spaceship Neptune, μια κάψουλα με αερόστατο.

Η Jane Poynter, διευθύνων σύμβουλος & Chief Experience Officer και ο Taber MacCallum, διευθύνων σύμβουλος & Επικεφαλής Τεχνολογίας, ένα ζευγάρι στη ζωή αλλά και στη δουλειά, έγιναν ιδρυτές της εταιρείας Space Perspective που είναι η πρώτη εταιρεία που θα μας ταξιδέψει με οικολογικό τρόπο(μηδενικές εκπομπές άνθρακα) στο διάστημα. Το διαστημόπλοιο “Ποσειδώνας” αναπτύχθηκε για να είναι το πιο προσιτό, βιώσιμο και ασφαλές διαστημόπλοιο στον πλανήτη Γη ή έστω πάνω από αυτόν. Αποτελείται από το διαστημικό μπαλόνι, το σύστημα εφεδρικής καθόδου και την κάψουλα Ποσειδώνας. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα διαστημόπλοια όπου το επανδρωμένο διαμέρισμα αποχωρίζεται από ένα σύστημα πτήσης στη μέση της πτήσης και μεταφέρεται σε ένα άλλο σύστημα πτήσης, η κάψουλα του διαστημόπλοιου Ποσειδώνας παραμένει στερεωμένη στο SpaceBalloon καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης από την απογείωση έως την προσγείωση, δημιουργώντας μια ασφαλή και ήπια πτήση.

Κεντρικό στοιχείο στο ταξίδι προς το διάστημα αποτελεί η βάση από την οποία θα εκκινήσει η αποστολή. Για αυτόν τον λόγο κατασκευάστηκε ένα πλωτό διαστημοδρόμιο 89 μέτρων στο θρυλικό Kennedy Space Center στη Florida, το MS Voyager, το πρώτο θαλάσσιο διαστημοδρόμιο στον κόσμο για ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις, και το πρώτο σε έναν σχεδιαζόμενο στόλο αυτής της νέας κατηγορίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα διαστημοδρόμια είναι χώροι για την εκτόξευση και την παραλαβή διαστημοπλοίων. Τώρα με τη δυνατότητα εκτόξευσης από θαλάσσιες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, εκτός από την εκτόξευση από την ξηρά στη Space Coast της Φλόριντα, η Space Perspective γίνεται η πρώτη παγκόσμια εταιρεία εμπειρίας διαστημικών ταξιδιών, προσφέροντας ασφαλή και βιώσιμα ταξίδια στην άκρη του διαστήματος από εκεί που ζουν και μεγαλουργούν ενίοτε, οι εξερευνητές.

Το όνομα Voyager είναι ένας φόρος τιμής στην αποστολή του διαστημικού σκάφους Voyager 1, το οποίο, κατόπιν αιτήματος του αστρονόμου Carl Sagan, τράβηξε μια φωτογραφία της Γης από την άλλη άκρη του ηλιακού συστήματος στις 14 Φεβρουαρίου 1990. Αυτή η φωτογραφία, που είναι πλέον γνωστή ως η χλωμή μπλε κουκίδα, ενέπνευσε το ομώνυμο βιβλίο του Sagan και την έκκλησή του προς τους ανθρώπους να “διατηρήσουν και να αγαπήσουν την χλωμή μπλε κουκκίδα, το μοναδικό σπίτι που έχουμε γνωρίσει ποτέ” – λόγια που αντηχούν σήμερα στην αποστολή της Space Perspective.

“Η Space Perspective θα αλλάξει τη σχέση με τον πλανήτη μας παρέχοντας την πεμπτουσία της αστροναυτικής εμπειρίας της θέασης της Γης από το σκοτάδι του διαστήματος”, δήλωσε η Jane Poynter, ιδρύτρια και συν-διευθύνουσα σύμβουλος του Space Perspective. “Η κατάργηση των γεωγραφικών συνόρων για την εκτόξευση και την προσγείωση επιταχύνει την αποστολή μας να καταστήσουμε αυτή την καθοριστική εμπειρία πιο προσιτή στον κόσμο και τη διεθνή αγορά – με ασφάλεια, αξιοπιστία και με ελάχιστες επιπτώσεις στον πλανήτη μας”.

Το βραβείο των ταξιδευτών είναι η θέα της Γης που προκαλεί δέος σε μερικές από τις πιο εμβληματικές γεωγραφικές περιοχές του κόσμου. ”Πάντα φανταζόμασταν να προσφέρουμε την ευκαιρία να δούμε τα πιο απίστευτα φυσικά φαινόμενα από το διάστημα, όπως το Βόρειο Σέλας, την μπότα της Ιταλίας, την τεράστια κλίμακα του Δέλτα του Νείλου και τις καταγάλανες θάλασσες γύρω από τις Μπαχάμες. Τα θαλάσσια διαστημοδρόμια, όπως το MS Voyager, κάνουν αυτό πραγματικότητα”, δήλωσε ο Poynter.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις αναλυτών, η αγορά των διαστημικών ταξιδιών μπορεί να ξεπεράσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Τα θαλάσσια διαστημοδρόμια δημιουργούν ιδανικές συνθήκες εκτόξευσης με δύο τρόπους: με την πλοήγηση σε περιοχές με καλές καιρικές συνθήκες, γεγονός που επιτρέπει τη λειτουργία όλο το χρόνο σε μια περιοχή, και με την κίνηση με τη θαλάσσια αύρα, ώστε να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου άνεμος στο κατάστρωμα. Αυτό επιτρέπει συχνότερες ευκαιρίες εκτόξευσης, καθώς και περισσότερες επιλογές για την ώρα της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών πτήσεων παρατήρησης των άστρων κατά την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα για τους εξερευνητές.

Η προετοιμασία της πτήσης αρχίζει στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Μόλις εγκατασταθούν οι επιβάτες στο κατάλυμά τους, θα ξεκινήσουν με τη συνάντηση με την ομάδα Space Perspective για μια περιήγηση στις εγκαταστάσεις της, συμπεριλαμβανομένης μιας αναλυτικής ενημέρωσης για την ασφάλεια του ταξιδιού.

Το Space Perspective έχει σχεδιάσει το ταξίδι έτσι ώστε να είναι συναρπαστικό και εορταστικό, με άφθονο χρόνο για ήρεμη περισυλλογή. Οι αστροναύτες αναφέρουν την επίδραση του να βλέπει κανείς τον πλανήτη Γη από το διάστημα ως μια εμπειρία που προκαλεί μια εσωτερική αλλαγή που αλλάζει για πάντα τις προοπτικές των θεατών. Επί 6 αξέχαστες ώρες, θα ανεβούν στην άκρη του διαστήματος και θα ενταχθούν στους λίγους τυχερούς -περίπου 600- που έχουν κοιτάξει μέχρι σήμερα τoν πλανήτη μας από ψηλά.

Ο “Ποσειδώνας” θα αναρριχηθεί αργά και ομαλά με το SpaceBalloon™, το οποίο όταν είναι πλήρως φουσκωμένο είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει άνετα το Άγαλμα της Ελευθερίας, δίνοντας χρόνο στους εξερευνητές να απολαύσουν τα αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της ανάβασης. Υπάρχει η δυνατότητα να μοιραστούν κοκτέιλ, να συνομιλήσουν με τους συνεπιβάτες τους και να επιλέξουν την ιδανική λίστα μουσικής για την ανάβαση. Φυσικά, η κάψουλά τους διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη τουαλέτα με ασυναγώνιστη θέα. Από το Space Lounge, οι εξερευνητές θα έχουν εκπληκτική ορατότητα 360 μοιρών μέσα από τα μεγαλύτερα παράθυρα που έχουν πετάξει ποτέ στο διάστημα. Η σύνδεση Wi-Fi υψηλής ταχύτητας θα τους επιτρέψει να «φέρουν» την οικογένεια και τους φίλους τους μαζί τους για τη βόλτα. Η εμπειρία των επιβατών μπορεί να προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς. Από το μενού και τα κοκτέιλ επί του σκάφους, μέχρι το soundtrack και το φωτισμό, οι προσωπικές τους προτιμήσεις μπορούν να ενσωματωθούν στην πτήση.

Το ψηλότερο υψόμετρο που θα αγγίξει το σκάφος θα είναι σχεδόν τα 90 χιλιόμετρα απόστασης από την επιφάνεια της γης. Η άνοδος του Ποσειδώνα κορυφώνεται λοιπόν, πάνω από το 99% της γήινης ατμόσφαιρας στην άκρη του διαστήματος. Οι ταξιδιώτες θα έχουν δύο ώρες για να δουν την καμπύλη της Γης, το απόλυτο σκοτάδι του διαστήματος και τη λεπτή μπλε γραμμή της ατμόσφαιράς – η πεμπτουσία της εμπειρίας του αστροναύτη. Το σκάφος διαθέτει εννέα θέσεις: Οκτώ για τους επιβάτες και μια για τον πιλότο.

Όταν έρθει η ώρα να επιστρέψει στη Γη η κάψουλα θα προσγειωθεί στην πλωτή βάση και στη συνέχεια θα φτάσουν τα γρήγορα σκάφη της Fluid Watercraft για να σταθεροποιήσουν την κάψουλα. Από τις πρώτες αποστολές του Apollo έως τις αποστολές της SpaceX, οι προσγειώσεις στο νερό αποτελούν έναν ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο επιστροφής στη Γη αφού η ομάδα της Space Perspective περιλαμβάνει πρώην ειδικούς της SpaceX και της NASA σε θέματα εκτόξευσης και ανάκτησης.

Το MS Voyager θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο έτος, ευθυγραμμισμένο με τις προγραμματισμένες δοκιμαστικές πτήσεις του Space Perspective που θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023. Η Space Perspective έχει πουλήσει πάνω από 1.000 εισιτήρια μέχρι σήμερα. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα για κράτηση τώρα στην τρέχουσα τιμή των 125.000 δολαρίων με προκαταβολή 1000$ στο SpacePerspective.com.

πηγή- newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ