close search results icon

Άξιος ο νέος Αρχιδιάκονος Νικανδρος

Άξιος ο νέος Αρχιδιάκονος Νικανδρος

Την γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας μας, την Πεντηκοστή, επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ για να χειροθετήσει σε αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Διάκονο Νικανδρο.

img-df0d27c7fb75a298b60ccae5ebaf9a2c-v.jpg


Σε κλίμα κατάνυξης ο Μητροπολίτης Ιωήλ χειροθέτησε σε αρχιδιάκονο τον διάκονο Νικανδρο, με τους πιστους να φωνάζουν Άξιος.

Ο Μητροπολίτης Ιωήλ εξήρε το ήθος του νέου αρχιδιάκονου, ο οποίος συν τοις άλλοις είναι και ένας από τους πιο καλλίφωνους και φιλακόλουθους ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

img-7cfe5974e76322d3e935b677f1033f1e-v.jpg

Ο Διάκονος Νίκανδρος, ο οποίος κατάγεται από την Αλμωπία έλαβε το οφίκιο του αρχιδιάκονου αλλά και τον σταυρό από τον Μητροπολίτη Ιωήλ στην παλαιά Μητροπολη της Έδεσσας και αναλαμβάνει πλέον και επίσημα τα νέα του καθήκοντα. 

received-560913225606499-bre9L.jpeg


Μάλιστα ο νέος Αρχιδιάκονος Νικανδρος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Αλμωπία, καθώς πρόκειται για ένα νέο παιδί που αφιέρωσε την ζωή του στην εκκλησία του Χριστού. Μάλιστα ο νέος Αρχιδιάκονος διακρίνεται για το ήθος του, την λαμπρή προσωπικότητα του, το εκκλησιαστικό του φρόνημα αλλά και την καλλιφωνια του. 

Δείτε τη χειροθεσια του π Νικάνδρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ