close search results icon

Η εορτή της Πεντηκοστής στην ΙΜ Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας

Η εορτή της Πεντηκοστής στην ΙΜ Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας στην Ιερά Μητροπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας και στην παλαιά Μητροπολη της Έδεσσας.

received-755423272262587.jpeg
received-700425907705399.jpeg

Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ τέλεσε την πανηγυρική θεία λειτουργία στην παλαιά Μητροπολη της Εδεσσας, ενώ μαζί με τον σεπτό Μητροπολίτη λειτούργησαν και ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως π. Παντελεήμων Καραλαζος, ο π Χερουβίμ και ο π Χριστοδούλος, όπως και οι διάκονοι Νικανδρος και Μωυσής. 

received-560913225606499.jpeg

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Ιωήλ χειροθετησε σε αρχιδιάκονο της Μητρόπολης τον π Νίκανδρο για τον οποίο ο ποιμέναρχης εκφράστηκε με θερμά λόγια τόσο για το ήθος του όσο και για την φωνή του, αφού ο νέος αρχιδιάκονος είναι ένας από τους πιο καλλίφωνους ιερείς της Εκκλησίας. 

received-537506231252466.jpeg

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως π Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στις προφητείες του προφήτη Ιωήλ αλλά και στις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, όπως και στη δύναμη του ονόματος του Ιησού Χριστού. 

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε ο εσπερινός της Πεντηκοστής, στον οποίο χοροστατήσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ, ο οποίος έψαλε και το απολυτίκιο της εορτής ενώ κατά την απόλυση ευχήθηκε το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τους πιστους και τους άρχοντες. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ