close search results icon

Βατικανό: Δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Πάπα Βενέδικτου

Βατικανό: Δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Πάπα Βενέδικτου

Σε εξέλιξη είναι στο Βατικανή κηδεία του πάπα Βενέδικτου, χοροστατούντος του Πάπα Φραγκίσκου.

Η τελετή γίνεται στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, η οποία είναι ασφυκτικά γεμάτη από δεκάδες χιλιάδες πιστούς - αρκετοί διανυκτέρευσαν στην πλατεία για να αποχαιρετήσουν σήμερα τον εκλιπόντα επίτημο Ποντίφικα.

Στην τελετή της κηδείας συμμετέχουν συνολικά 3.700 καθολικοί κληρικοί, ενώ από την Γερμανία, από την οποία καταγόταν ο εκλιπών ποντίφικας, έφτασαν στην Ρώμη δέκα επίσκοποι.

Την τελετή παρακολουθούν πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι, από τριάντα πέντε χώρες του κόσμου.

Το Βατικανό έκανε γνωστό ότι η τελετή θα είναι παρόμοια με εκείνη που προβλέπεται για κάθε ποντίφικα, με «κάποιες μικρές αλλαγές» καθώς ο Βενέδικτος ήταν επίτημος Πάπας όταν απεβίωσε και όχι «εν ενεργεία».

Παρόντες είναι και εκπρόσωποι των ιταλικών εβραϊκών αλλά και μουσουλμανικών κοινοτήτων.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ιταλίας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, ενώ παρόντες, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου είναι μεταξύ των άλλων, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και η πρόεδρος της Ουγγαρίας, Καταλίν Νόβακ.

Την Γαλλία εκπροσωπεί ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Με απόφαση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, οι σημαίες, σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας, κυματίζουν σήμερα μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους.

Μόνον μια φορά στο παρελθόν, το 1802, στην κηδεία ενός καθολικού πάπα συμμετείχε και διάδοχός του.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ