close search results icon

Δ. Σκύδρας: Τέλος εποχής για τον Στέλιο Σουρουτζίδη;

Δ. Σκύδρας: Τέλος εποχής για τον Στέλιο Σουρουτζίδη;

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και η παραίτηση του προέδρου του ΕΦΑΚΠΠ κ. Στέλιου Σουρουτζίδη. Ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης της Δημάρχου Σκύδρας δηλώνει παραίτηση από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας του κι αν μη τι άλλο προκαλεί εντυπώσεις και … απορίες.

efakpp.JPG

Τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Σουρουτζίδη να μη θέλει να μείνει στη θέση του για ακόμη 6 με 7 μήνες; Σηματοδοτεί μήπως και το τέλος της ενασχόλησης του με τα κοινά; Μια μακρά πορεία δίπλα στη νυν Δήμαρχο που αν δεν κάνουμε λάθος την αντικατέστησε και στην προεδρία του ΕΦΑΚΠΠ!

souroutzidis.JPG
Μόνιμος πρόεδρος του ΕΦΑΚΠΠ στις δύο τελευταίες δημοτικές αρχές Σκύδρας

Θα έχει ενδιαφέρον ν’ ακούσουμε στην αυριανή συνεδρίαση τους λόγους αποχώρησης του λίγες εβδομάδες μετά και την τελευταία εισήγηση του για την έγκριση του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου. Στην εισήγηση του, που συνέπεσε και με τη μη ανανέωση γιατρού στα ΚΑΠΗ (σχολιάστηκε δυσμενώς), ο κ. Σουρουτζίδης, μιλώντας σαφώς με τα καλύτερα λόγια για τις υπηρεσίες που παρέχει ο φορέας επεσήμανε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα για επιπλέον έργα ελπίζοντας να κυλήσουν τα πράγματα ομαλά. Να σημειώσουμε ότι το ΕΦΑΚΠΠ λειτουργεί ως επί το πλείστον με χρηματοδότηση από τον Δήμο Σκύδρας διαχειρίζοντας κονδύλια περί τα 1εκ με 1,5εκ ευρώ.

souroutzidis-pellanewsimg-20210927-144941.jpg
Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΑΚΠΠ

Στο παρελθόν ο κ. Σουρουτζίδης είχε έρθει σε αντιπαράθεση πολλές φορές με τον κ. Μιχάλη Καραγιάννη με τον τότε επικεφαλή της αντιπολίτευσης να αναζητά απαντήσεις για μια σειρά αποφάσεων και αναθέσεων. Επίσης, ουδέποτε τέθηκε ζήτημα αλλαγής του προσώπου του γνωστού αστυνομικού από την προεδρία εκτός από την περίπτωση του κ. Σπανού, στη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ο οποίος και τελικά είχε αρνηθεί να τον αντικαταστήσει με τον κ. Σουρουτζίδη να παραμένει επικεφαλής του Νομικού Προσώπου που διαχειρίζεται σημαντικά θέματα όπως τα ΚΑΠΗ, τους παιδικούς σταθμούς, το βρεφικό τμήμα (για την ίδρυση του οποίου είναι και περήφανος), Πρόγραμμα στο Σπίτι, πολιτιστικών εκδηλώσεων κτλ.

8520.JPG

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αντικαταστάτης του κ. Σουρουτζίδη θα είναι ο κ. Γίτσας Αθανάσιος ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι παραιτούνται και η αντιπρόεδρος, κα Άννα Δημπάρη όπως και η εκπρόσωπος των εργαζομένων, κα Παπαδημητρίου Δέσποινα.

Τέλος εποχής, λοιπόν, για τον πολύπειρο αυτοδιοικητικό Στέλιο Σουρουτζίδη από τον Προφήτη Ηλία ή κίνηση τακτικής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ