close search results icon

Δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι υδρονομείς στον Δήμο Σκύδρας;

Δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι υδρονομείς στον Δήμο Σκύδρας;

Από την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας και τη συζήτηση που έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι οι υδρονομείς στον Δήμο Σκύδρας δεν επιτελούν όπως θα έπρεπε τα καθήκοντα τους. Βέβαια, κανένας δεν εμβάθυνε και δεν «έδειξε» πρόσωπα και χωριά, πλην του Μανδάλου και της Κρανέας που σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων από την υπηρεσία. Ο αντιδήμαρχος, μάλιστα, κ. Πασχαλίδης, άριστος γνώστης όπως λέει των αγροτικών και άνθρωπος που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του τόνισε ότι θα επικεντρωθεί σ’ αυτόν τον τομέα για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά.

Τι διαφορετικό, λοιπόν, θα κάνει η δημοτική αρχή διανύοντας την τρίτη της τετραετία; Τι διαφορετικό θα κάνει ο ίδιος ως αντιδήμαρχος αλλά και οι συνάδελφοι του μιας και όπως όλοι ξέρουμε εναλλάσσονται σ’ αυτές τις θέσεις ώστε στο τέλος να πάρουν όλοι μερίδιο της πίτας της αντιμισθίας των αντιδημάρχων; Ο κ. Σεμερτσίδης, που επανήλθε στην αυτοδιοίκηση, ήταν αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης πριν δέκα χρόνια περίπου και πάλι μιλούσε για αγρότες που δεν πλήρωναν και υδρονομείς που τους κυνηγούσαν να φέρουν στοιχεία. Να υπογραμμιστεί, επίσης και να θυμίσουμε και στον αντιδήμαρχο κ. Πασχαλίδη ότι από τους 17 υδρονομείς που όρισαν για το 2024, παραπάνω από τους 10 είναι οι ίδιοι με αυτούς που ορίστηκαν το 2023. Επίσης, ας μη γελιόμαστε, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, υδρονομείς και αντιδήμαρχοι είναι όλοι μια παρέα. Μετά από τόσα χρόνια στη διοίκηση το μόνο που δεν θα έπρεπε να ακούει ο πολίτης της Σκύδρας ως δικαιολογία για έλλειψη εσόδων στην άρδευση είναι ότι δεν συνεργάζονται οι υδρονομείς!

Γράφει λοιπόν συγκεκριμένα η υπηρεσία

"Αξιοσημείωτη είναι η μη προσκόμιση συνόλου αρδευόμενων εκτάσεων για τις τοπικές κοινότητες Μανδάλου και Κρανέας για τις οποίες ενώ έχει οριστεί αρμόδιος υδρονομέας με απόφαση Δ.Σ. δεν προσκομίστηκαν στοιχεία με τα αρδευόμενα στρέμματα παρά τις συνεχείς οχλήσεις της υπηρεσίας, αλλά και η διαπίστωση της μη καταγραφής όλων των αρδευόμενων εκτάσεων από τους υδρονομείς που ορίζονται για τις τοπικές κοινότητες του Δήμου. Επίσης η μη καταγραφή των κτηνοτροφικών μονάδων που κάνουν χρήση το αρδευτικό δίκτυο σε ορισμένες Τ.Κ. από τους υδρονομείς ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και να οριστεί ανάλογο τέλος, επιβαρύνουν το λειτουργικό κόστος των αρδευτικών γεωτρήσεων".

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Παπαδοπούλου στάθηκε στο θέμα της άρδευσης παρομοιάζοντας το μάλιστα με το πρόβλημα που υπάρχει στη ΔΕΥΑ μιας και σ’ αυτή την υπηρεσία εμφανίζεται χρόνια τώρα μια μεγάλη «τρύπα» μεταξύ εσόδων και εξόδων που δεν καλύπτεται ουσιαστικά ποτέ. Αλλά, έρχεται η Δημοτική αρχή κάθε χρόνο να περηφανευτεί και να «λαϊκίσει» ουσιαστικά, λέγοντας ότι δεν θα κόψει ποτέ νερό από αγρότη. Ποιος είπε άραγε να κοπεί νερό από αγρότη που δεν έχει αποδεδειγμένα να πληρώσει; Ποιος έφερε ως θέμα το τάπωμα; Ποτέ, κανείς! Ξέρει όμως κανείς πόσοι είναι αυτοί που δεν πληρώνουν κάθε χρόνο; Ξέρει κανείς αν είναι οι ίδιοι; Ξέρει κανείς αν αυτοί που δεν πληρώνουν το κάνουν επειδή πράγματι δεν έχουν τη δυνατότητα ή από κακή νοοτροπία; Όχι, κανείς δεν ξέρει τίποτα διότι ποτέ δεν έρχονται τέτοια στοιχεία στη δημοσιότητα.

Και να πούμε κάτι και για την εισήγηση της υπηρεσίας. Όταν ζητάς αύξηση τελών, ζητάς αύξηση τελών. Με "αν" και "εφόσον" δεν κάνεις προϋπολογισμό, απλά κάνεις πάσα στη Δήμαρχο και στον περίγυρο της να «πουλήσουν» φούμαρα στον αγρότη και στον πολίτη της Σκύδρας!

ardefsi1-t5WqB.JPG
Τα "αν" και "εφόσον" της υπηρεσίας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ