Γαλλία: Εμφανίστηκαν ξανά... κοριοί -Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης | PellaNews

Γαλλία: Εμφανίστηκαν ξανά... κοριοί -Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Φωτογραφία: Shutterstock

Νομοθετική πρωτοβουλία φέρνει στη βουλή η κυβέρνηση της Γαλλίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επανεμφάνιση κοριών σε σπίτια και καταλύματα στη χώρα.

Όπως διαβάζουμε στο γαλλικό μέσο BFMtv, παρότι οι κοριοί είχαν πρακτικά εξαφανιστεί στη Γαλλία από τα μέσα του 20ου αιώνα, τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων, τόσο σε κατοικίες, όσο όμως και σε ξενοδοχεία. Μόνο το 2018, οι ειδικοί στην αποπαρασίτωση στη Γαλλία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 400.000 περιπτώσεις σε όλη τη χώρα, ήτοι 30% περισσότερες σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Ο αρμόδιος υπουργός Ζουλιάν Ντενορμαντί ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης της επανεμφάνισης κοριών στη χώρα. Εκτός από τη νομοθετική πρωτοβουλία, η κυβέρνηση στη Γαλλία σχεδιάζει να προωθήσει καμπάνια προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τον τρόπο προφύλαξης, αλλά και αντιμετώπισης ενάντια στους κοριούς.

Ήδη, η κυβέρνηση της Γαλλίας έδωσε στη δημοσιότητα έναν τηλεφωνικό αριθμό, αλλά και μια ιστοσελίδα που ενημερώνει τους πολίτες για τα «όπλα» που έχουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν εμφάνιση κοριών στα κρεβάτια τους.

Τι είναι οι κοριοί και πως τσιμπούν τους ανθρώπους
Οι κοριοί είναι ένα είδος εντόμων που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, συνήθως τη νύχτα. Τα τσιμπήματα τους μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων δερματικών εξανθημάτων, ψυχολογικών επιδράσεων και αλλεργικών συμπτωμάτων.

Τα τσιμπήματα των κοριών μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές του δέρματος που κυμαίνονται από αόρατες, σε μικρές περιοχές κοκκινίλας, σε προεξέχουσες φυσαλίδες.

Συνήθως, ακάλυπτες περιοχές του σώματος επηρεάζονται και συχνά τρία δαγκώματα εμφανίζονται σε μια σειρά. Δεν είναι γνωστό αν με τα τσιμπήματα των κοριών μεταδίδονται μολυσματικές ασθένειες. Σπανιότερα τα τσιμπήματα των κοριών μπορεί να προκαλέσουν νέκρωση του δέρματος ή αγγειίτιδα.

Πηγή: iefimerida.gr