Ερντογάν: Ελπίζω ότι η Ελλάδα δεν θα χάσει άλλη μια ευκαιρία για διπλωματία - Τι είπε με Στόλτενμπεργκ και Φον Ντερ Λάιεν | PellaNews

Ερντογάν: Ελπίζω ότι η Ελλάδα δεν θα χάσει άλλη μια ευκαιρία για διπλωματία - Τι είπε με Στόλτενμπεργκ και Φον Ντερ Λάιεν

Μπαράζ επαφών με αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είχε το τελευταίο 24ωρο ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν ο οποίος μετά την τηλεδιάσκεψη με Άγγελα Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ, σήμερα συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και την πρόεδρο της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ στο twitter, συζήτησαν για "την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εν εξελίξει προσπάθειες του ΝΑΤΟ για στρατιωτική αποσυμφόρηση για την αποφυγή περιστατικών και ατυχημάτων".

Ο γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προσέθεσε ότι "η Τουρκία και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι πλατφόρμα διαλόγου".

Επικοινωνία Φον Ντερ Λάιεν - Ερντογάν

"Χρήσιμη" χαρακτήρισε η πρόεδρος της Κομισιόν την επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην ανάρτησή της στο τουίτερ σημειώνει ότι "χαιρετίζει την προγραμματισμένη έναρξη των συνομιλιών" Ελλάδας και Τουρκίας. Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναφέρει στο τουίτ της:

"Πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη μετανάστευση. Χαιρετίζω την προγραμματισμένη έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μια εποικοδομητική σχέση με την ΕΕ"

Περισσότερα στο thetoc