Ιδρύθηκε Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στα Σκόπια | PellaNews

Ιδρύθηκε Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στα Σκόπια

Ιδρύθηκε στις 25 Ιουνίου στα Σκόπια η πρώτη Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων. Ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι 16 μεγάλες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη γειτονική χώρα. Σκοπός της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων είναι η προστασία και προώθηση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, όπως και η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων  εξελέγη ο 'Αρης Βλάχος, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν εκπρόσωποι της Stopanska Banka (η μεγαλύτερη τράπεζα , μέλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας), της εταιρίας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας EDS (μέλος του ομίλου της ΔΕΗ), της τσιμεντοβιομηχανίας USJE (συμφερόντων του ομίλου ΤΙΤΑΝ) και της κατασκευαστικής εταιρίας INTRAKAT.

«Φιλοδοξούμε να γίνουμε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων. Η συνεργασία μας με τους φορείς των δύο χωρών θα αποτελέσει μία από τις άμεσες προτεραιότητες της Ένωσης» δήλωσε σχετικά ο 'Αρης Βλάχος.

Η Ελλάδα είναι η τρίτη ξένη χώρα σε επενδύσεις στη με επενδεδυμένο κεφάλαιο περίπου 500 εκατ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια έχουν δημιουργήσει ή διατηρήσει περίπου 20.000 εργασίας. Ακόμη, η Ελλάδα είναι ο τρίτος εμπορικός εταίρος των Σκοπίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ