close search results icon

Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα των Δημοτικών – Κοινοτικών Εκλογών της 26ης Μαΐου

Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα των Δημοτικών – Κοινοτικών Εκλογών της 26ης Μαΐου

Η εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου 2019 ανέδειξε το συνδυασμό μας, τη  «Συμμαχία Πολιτών για το Δήμο Σκύδρας», πρώτη και νικήτρια δύναμη από την πρώτη Κυριακή με το πρωτόγνωρο και υψηλό, για τα δημοτικά δεδομένα της Σκύδρας και με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, ποσοστό του 59% περίπου.

Οι Συμπολίτισσες και οι Συμπολίτες μας, μας εμπιστεύθηκαν για μια ακόμη φορά τη διοίκηση του Δήμου μας. Ανταποκρίθηκαν μαζικά στο προσκλητήριο της παράταξής μας για να συνεχίσουμε δυνατά και ενωτικά την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει και σφραγίζει με τον πιο ξεκάθαρο, αδιαμφισβήτητο, αληθέστερο και ασφαλέστερο τρόπο την ανανέωση της σχέσης ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης που μας συνδέει άρρηκτα με τους συνδημότες μας.

Οι συμπολίτες μας έθεσαν στο περιθώριο όσους επέλεξαν να «σταδιοδρομήσουν» πολιτικά  χρησιμοποιώντας τη λασπολογία, τη συκοφαντία, την κακόβουλη κριτική και τις προσωπικές προσβολές.

Ταυτόχρονα προτίμησαν να διατηρήσουν το Δήμο μας σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης κι όχι δοκιμασίας και πειραματισμού με υποψηφιότητες της τελευταίας στιγμής.      

Στο διάστημα της μέχρι τώρα δημοτικής θητείας υλοποιήσαμε στο Δήμο μας ένα τεράστιο, πολύπλευρο έργο 20 εκατομμυρίων ευρώ (κι άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ υπό έγκριση) και μάλιστα στο διάστημα της παρατεταμένης περιόδου της σκληρής λιτότητας και της αυστηρής μνημονιακής επιτήρησης από την τρόικα και τους «θεσμούς».

Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε με στοχευμένο σχεδιασμό, πρόγραμμα και με βάση την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας.

Έργο που έτυχε της αποδοχής και της αναγνώρισης των συμπολιτών μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Με βάση το έργο αυτό, τα μηνύματα και τον παλμό της κοινωνίας δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ειλικρινά μικρότερο στόχο από τη νίκη και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.

Θέσαμε υψηλούς στόχους βασιζόμενοι στην αγάπη, στην εμπιστοσύνη και στην αύρα των συμπολιτών μας και επαληθευθήκαμε με το πλέον δημοκρατικό τεκμήριο, δηλαδή τη συνειδητή επιλογή, την ψήφο των συνδημοτών μας.

Όπως και τώρα έτσι και για τη νέα δημοτική περίοδο:

-Προτάσσουμε τη στιβαρότητα, τη σταθερότητα και τη σιγουριά για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας, για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας.

-Προτάσσουμε την ικανότητα, την εμπειρία, τη γνώση, το δυναμισμό, την αποτελεσματικότητα, όπως αποδεικνύεται περίτρανα από το  παραγωγικό και δημιουργικό μας έργο σ΄όλους τους τομείς και σ΄όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας.

-Προτάσσουμε τη μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία, να κρατήσουμε όρθια και ενωμένη την κοινωνία μας, να επουλώσουμε στο μέτρο του δυνατού τις πληγές που άνοιξε η  μνημονιακή περίοδος της ανέχειας και του ευτελισμού.

-Προτάσσουμε τη συνεργασία, τη συνέργεια, την συναίνεση  για την ανθρώπινη και δίκαιη ανάπτυξη του τόπου μας.

-Προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την κοινωνική ευαισθησία, τον εθελοντισμό, την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη για όσες και όσους πρόσφεραν και προσφέρουν στον τόπο μας  από οποιοδήποτε θέση με δράσεις και πράξεις που, είτε αυτές γίνονται ευρύτερα γνωστές είτε όχι.

-Προτάσσουμε τον άνθρωπο πάνω απ΄όλα, προτάσσουμε το συλλογικό συμφέρον αντί του ατομικού.

-Προτάσσουμε τη φιλοδοξία και την προτεραιότητα για τη αφιλοκερδή προσφορά και όχι τη ματαιοδοξία της διεκδίκησης ή της παραμονής σε θέσεις και αξιώματα.

-Προτάσσουμε το σεβασμό στη δημοκρατία, στη διαφάνεια, στην εντιμότητα, στη χρηστή διοίκηση, στη διαφορετικότητα.

Αυτό που καθόριζε και καθορίζει το σχεδιασμό, τη χάραξη και τον προσανατολισμό της πολιτικής μας είναι το κοινωνικό συμφέρον, η πρόοδος και η προαγωγή του τόπου μας, μέσα από διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς υστεροβουλίες.

Συμβάλλαμε με έργα και δράσεις στην αξιοποίηση όλων των ανταγωνιστικών, συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σε όλους τους τομείς με έμφαση στη γεωργοκτηνοτροφία, με κορωνίδα το ροδάκινο, στο εμπόριο, στην επιχειρηματικότητα και στις υπηρεσίες.  

Η Σκύδρα δεν είναι πλέον  ένα πέρασμα, δεν είναι μια διάβαση.

Είναι η αφετηρία και ο προορισμός. Είναι ένας αναβαθμισμένος, κομβικός, διακεκριμένος τόπος στον πανελλήνιο χάρτη της ανάπτυξης, του πολιτισμού, της παιδείας, του αθλητισμού, του επιχειρείν.

Ως Δημοτική Αρχή αναδείξαμε, στηρίξαμε και στηρίζουμε το ενδογενές ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο Δήμος μας.

Αναδεικνύουμε  και επιβραβεύουμε τις διακρίσεις και τις επιτυχίες των νεαρών συμπολιτών μας που μας κάνουν, να νιώθουμε ικανοποίηση και υπερηφάνεια.

Δίνουμε προτεραιότητα και αγώνα στην καθημερινή, καθολική εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.

Δεν κρυφτήκαμε πίσω από δικαιολογίες, προβλήματα και ευθύνες.

Δεν συμβιβαστήκαμε και δεν υποχωρήσαμε.

Αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε, πετύχαμε και έτσι συνεχίζουμε.

Παραμένουμε οι εγγυητές της σταθερής, αταλάντευτης πορείας προόδου και ευημερίας του Δήμου μας.

Παραμένουμε οι εγγυητές ενός Δήμου και μιας κοινωνίας με ανθρώπινο πρόσωπο, με δημοκρατικές αρχές και αξίες και σεβασμό στο περιβάλλον.

Οι αγώνες και οι επιτυχίες μας ανήκουν σ΄όλες κι όλους.

Θέλω να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου και με στήριξαν θαρραλέα αγόγγυστα και υπομονετικά: την οικογένειά μου, τους συγγενείς, τους φίλους  και τους γνωστούς.

Να ευχαριστήσω όλες κι όλους, και τους εκατόν πενήντα  συνεργάτες μου για τον επίπονο, διαρκή, καθαρό, τίμιο και νικηφόρο αγώνας που δώσαμε κρατώντας το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα σε πολιτισμένο πολιτικό επίπεδο,  τους οποίους και υπολογίζω όλες και όλους ανεξαιρέτως στη συνέχεια για την εφαρμογή του  προγράμματος μας και των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

Ευχαριστώ, επίσης, τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους.

Παρά την τετραπλή εκλογική αναμέτρηση η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε μέσα σε ήπιο πολιτικό κλίμα και χωρίς προβλήματα. Ευχαριστώ για το σκοπό αυτό τα στελέχη του Δήμου, τους δικαστικούς εκπροσώπους τις εφορευτικές επιτροπές, τις δικαστικές αρχές, την Αντιπεριφέρεια Πέλλας και τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών.

Η μεγάλη νίκη είναι για εμάς νίκη υποχρεώσεων και ευθυνών απέναντι σ΄όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας.

Παρά το μεγάλο εύρος της νίκης μας με το πρωτόγνωρο 59%, θα τονίσω ότι ως Δημοτική Αρχή και παράταξη θα λειτουργήσουμε προσγειωμένα και  ρεαλιστικά με συνεργασία, συνέργεια, σύνεση, συλλογικότητα και πνεύμα αλληλεγγύης θέτοντας πάνω απ΄όλα το συλλογικό συμφέρον.

Καθαρά και ξάστερα.

Αγαπητές Συμπολίτισσες και Αγαπητοί Συμπολίτες.

Σας ευχαριστώ που μας επιλέξατε ξανά με την ψήφο σας και μας δίνετε τη δυνατότητα να προσφέρουμε και να υπηρετήσουμε τον τόπο και το Δήμο μας.

Σας δηλώνουμε με κάθε ειλικρίνεια και εκτίμηση ότι παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας απέναντί σας, ότι στηρίξουμε τα δίκαια των αιτημάτων σας, ότι  αγωνιζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων σας με κάθε δυνατότητα, ότι εκφράζουμε και υπηρετούμε, όπως πάντα, όλες κι όλους χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς διακρίσεις κανενός είδους ή μορφής.

Ήμασταν και είμαστε πάνω απ΄όλα άνθρωποι, έτσι όπως μας γνωρίσατε και μας εμπιστευθήκατε, όπως μας γνωρίζετε και μας εμπιστεύεστε.

Και έτσι θα παραμείνουμε .

Λόγω και έργω τιμής!

                                                                                     Με εκτίμηση

                                                                               Κατερίνα Ιγνατιάδου

                                                                                Δήμαρχος Σκύδρας    

 

                                                                                                                                            

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ