close search results icon

Δήμος Πέλλας: Δημοσκοπήσεις, ερωτήματα και απαντήσεις

Οι υποψήφιοι φαίνονται ζεστοί και έτοιμοι. Θέματα στο τραπέζι υπάρχουν. Ο ρεαλισμός; 

Τρέχει μία δημοσκόπηση στον Δήμο Πέλλας, θέμα που ανέδειξε το pellanews.gr (δείτε εδώ: https://www.pellanews.gr/dimoskopisi-gia-ton-dimo-pellas-128849).

Ο κόσμος ερωτάται ποια παράταξη προτιμά, για την προσεχή κάλπη του Οκτώβρη, η οποία θα κρίνει ποιος θα βγει Δήμαρχος, ποιοι θα διοικήσουν, αν αυτό θα γίνει από την πρώτη Κυριακή ή αν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, μια δεύτερη αγωνιώδη ημέρα.

Οι υποψήφιοι φαίνονται ζεστοί και έτοιμοι. Θέματα στο τραπέζι υπάρχουν. Όχι θέματα ευφάνταστα, χτισμένα σε ουτοπίες και όνειρα χαμένα, σαν κάτι…μεγάλα έργα σε κεντρικό επίπεδο που δεν έγιναν ποτέ, γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν. Θέματα απτά, πραγματιστικά. Ξέρουν όλοι τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει, ξέρουν όλοι πως και τι μπορεί να γίνει. Αλλά...

Στην Ελλάδα, όπως και στον κάθε τόπο υπάρχει ταβάνι. Έργα τύπου Ρίο-Αντίρριο γίνονται μια φορά στις τρεις γενιές. Ίσως και λίγο λέω. Μπορούν να γίνουν όμως έργα απτά, πραγματικά, στηριγμένα στον ρεαλισμό και τις δυνατότητες.

Ναι, κι αυτά όνειρο μπορούν να αποτελέσουν για έναν Δήμο. Κι αυτά και άλλα πολλά. 

Πώς θα γίνουν αυτά; Χωρίς πρόγραμμα; Χύμα; Το ένα πάνω στο άλλο, πριν το άλλο, μετά το άλλο ή κάπως αλλιώς; Το κράτος, η ελληνική γραφειοκρατία, αλλά και οι "καθυστερήσεις" στις οποίες έγιναν εκ των έσω, σε κάποια σημεία σημαντικών συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων, λόγω αποχωρήσεων, λόγω μη ψηφισμένων, λόγω, λόγω λόγω...

Αυτά τα ερωτήματα ήδη έχουν τεθεί. Τα έβαλε ο Στάμκος στην ομιλία του στο "Φιλίππειο", ρίχνοντας στη «ρουλέτα» των εκλογών να «γυρίζουν» καμιά 6-7 μπίλιες και μία πρόκληση για debate, το πιο "γερό παιχνίδι" για να γυρίσει "γρηγορότερα" η "ρουλέτα". 

Απάντηση δεν είδα μέχρι στιγμής, αναμένω όμως να υπάρξουν προσεχώς. Μπορεί και μέσα από τις ομιλίες που θα κάνουν Καστερίδης και Φουντουκίδης να απαντήσουν. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν, απλά περίμενα κάτι πιο άμεσο. Όταν απαντήσουν, θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η προεκλογική περίοδος. Γιατί ο κόσμος θα συνεχίσει να εξελίσσει την άποψη και τη γνώμη του.  

Η δημοσκόπηση τρέχει. Ο δημοσκόπος ρωτά τον πολίτη τι θα ψηφίσει, τι προτιμά, παράταξη και πρόσωπο.

Τα ειδικά ερωτήματα που τέθηκαν, τα ερωτήματα που τίθενται, ποιος και πότε θα τα απαντήσει λοιπόν, για να δούμε τι γίνεται; 

Και ένα debate δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να γίνει.

Με μία νέα δημοσκόπηση αμέσως μετά απ’ αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ