close search results icon

Δήμος Πέλλας: Σταματάμε το σχολικό εκφοβισμό, νικάμε τη φοΒΙΑ

Δήμος Πέλλας: Σταματάμε το σχολικό εκφοβισμό, νικάμε  τη φοΒΙΑ

Ο Δήμος Πέλλας στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που εντάσσονται στην «Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – ΣΒΑΑ», ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούνιο να διοργανώνει σειρά δράσεων που αποσκοπούν στην κατανόηση και στην αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και ρατσισμού, με έμφαση στην ενημέρωση και την πρόληψη.

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:30 διοργανώνει ανοικτή Ημερίδα με θέμα: την «Ενδοσχολική Βία στο Σχολείο της επόμενης γενιάς» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Οι εισηγητές της ημερίδας είναι ειδικοί και έμπειροι επιστήμονες που θα περιγράψουν και θα αναλύσουν τις πτυχές του προβλήματος, αλλά και θα συζητήσουν με το κοινό τις προτεινόμενες λύσεις του.

Ο κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγος ε.α., Πτυχιούχος Νομικής Α.Π.Θ. –Ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλημάτων, θα αναφερθεί στο «Σχολείο του μέλλοντος στο διαδικτυακό περιβάλλον», ο κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, Εκπαιδευτικός και πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ημαθία, που θα αναφερθεί στις κοινωνικές διακρίσεις και στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων στο σχολείο, με τίτλο «Όλοι διαφορετικοί –Όλοι ίσοι». Τις παρουσιάσεις θα ολοκληρώσουν η Dr. Βάσω Καλλιοντζή, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΠΔΙΚ, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, που θα μιλήσει για το «Εργαλείο της Διαμεσολάβησης» ως μέσο για την επίλυση των διαφορών στο σχολικό περιβάλλον, θέμα που αφορά τους Εκπαιδευτικούς και τους Γονείς. Για τις επόμενες εκδηλώσεις του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης και Πρόληψης για την ενδοσχολική βία και τον ρατσισμό» θα αναφερθεί ο Συντονιστής του κ. Δημήτρης Ρωσσάκης και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου.

Παρεμβάσεις έχουν προσκληθεί να κάνουν, η Dr. Δέσποινα Αναργυρίδου, Πληροφορικός, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, o κ. Κατσαντώνης Δημήτριος, Ερευνητής -Αναλυτής από εταιρία ερευνών και μετρήσεων και ο κ. Λάζαρος Σιάντσης, Κλινικός Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπευτής, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ».

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022 στις 17:30, θα οργανωθεί και το 2ο Εργαστήριο για μαθητές και νέους, με θέμα το “Cyber Bullying”. Το Εργαστήριο θα συντονίσει η Dr. Δέσποινα Αναργυρίδου που θα συνομιλήσει με τους μαθητές και θα τους αναλύσει τους κινδύνους και τις παγίδες του κυβερνοχώρου, πως μπορούν να τους αναγνωρίζουν αλλά και πώς να τους αντιμετωπίζουν. Στους συμμετέχοντες μαθητές και νέους θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης του 2ου Εργαστηρίου.

Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με τη διενέργεια διήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και παράλληλων βιωματικών εργαστηρίων, με αντικείμενο τις τεχνικές και δεξιότητες της διαμεσολάβησης. Τη δράση θα συντονίσει η Dr. Βάσω Καλλιοντζή. Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 10 ωρών, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2022, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε γονείς που θέλουν να ενημερωθούν για το νέο θεσμό που εφαρμόζεται πλέον σε πολλές σχολικές κοινότητες και στη χώρα μας, ως καινοτόμος δράση.

Στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Για τις δηλώσεις συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να επικοινωνούν με το Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23823 50808

Σας καλούμε λοιπόν να παραβρεθείτε και να συμμετάσχετε στην Ημερίδα με τίτλο : «Η Ενδοσχολική Βία στο σχολείο της επόμενης γενιάς» την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Γραφείο τύπου,

Γιαννιτσά 14/09/2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ