close search results icon

Δήμος Σκύδρας: η μικρούλα ανθοέκθεση, τα 70.000ευρώ και… Καλό Πάσχα!

Δήμος Σκύδρας: η μικρούλα ανθοέκθεση, τα 70.000ευρώ και… Καλό Πάσχα!

Τις προηγούμενες ημέρες διάφορες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην πλατεία Δημοκρατίας, απέναντι από το Δημαρχείο όπου και φιλοξενήθηκε η 7η Ανθοέκθεση. Άλλη μια μικρούλα έκθεση με αρκετές δραστηριότητες στηριζόμενες στους συλλόγους και σε φορείς του Δήμου. Στην ανακοίνωση του Δήμου, βεβαίως και μιλάει για επιτυχία και για πλήθος κόσμου με τη Δήμαρχο να λέει μεταξύ άλλων: «Θέλουμε τη Σκύδρα που αποτελεί προορισμό για όλους». Εντάξει…στις ανακοινώσεις ότι θέλουμε λέμε, πετάμε και καμιά υπερβολή! Άντε και του χρόνου με υγεία!

Για το Ειρηνοδικείο δεν έχουμε νεότερα ούτε και καμία διαρροή. Κάποιοι το πήραν απόφαση ότι τον Σεπτέμβριο μετακομίζει, κάποιοι άλλοι ελπίζουν σε στροφή της τελευταίας στιγμής.

Η είδηση πάντως των περασμένων ημερών έχει να κάνει με το διαμέρισμα στην Αθήνα. Για όσους έχετε παρακολουθήσει τα ρεπορτάζ του pellanews.gr, γιατί μόνο από εκεί θα μπορούσατε να μάθετε γι’ αυτή την υπόθεση, ως γνωστόν ο Δήμος Σκύδρας δε συμμετείχε στον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε τέλος Φλεβάρη με τη δικαιολογία ότι ο δικηγόρος που του ανέθεσαν να γνωμοδοτήσει τους πρότεινε ότι ο Δήμος δε δικαιούται να πάρει μέρος σε μια τέτοια διαδικασία. Μετά από ερώτημα της κας Παπαδοπούλου μάθαμε ότι το διαμέρισμα ανήκει πλέον στην ανιψιά της χήρας του δωρητή Λεόντειου Σιδηρόπουλου με τον Δήμο να αναμένει να λάβει το χρηματικό ποσό των 70.000ευρώ (συγκύριος με 50% με την προσφορά στον πλειστηριασμό 140.001ευρώ).

Αν και στη δημόσια συζήτηση οι αμφιβολίες για το αν ο Δήμος μπορούσε ή όχι να συμμετέχει στον πλειστηριασμό διίστανται, εμείς καταλαβαίνουμε ότι ο Δήμος Σκύδρας δεν επιθυμούσε να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία ίσως και για τον λόγο ότι θα έπαιρνε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Αυτό το ποσό, βέβαια, έχει υποσχεθεί η Δήμαρχος ότι θα το επενδύσει στη βιβλιοθήκη οπότε και αναμένουνε να το δούμε! Το αν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα ο Δήμος τη δωρεά του συγχωρεμένου χωράει πολλή συζήτηση, αλλά αυτό δεν απασχολεί πλέον κανέναν σ’ αυτήν την πόλη. Για το ποιοι έμειναν στο διαμέρισμα ως δωρεά του Δήμου πέρασε ως… κουτσομπολιό με τη Δήμαρχο και τη συνήθη τακτική της να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και… τέλος! Θυμηθήκαμε και την άλλη περίπτωση τώρα, αυτή της εκκλησίας. Για να το σηκώσουμε ξανά το θέμα να δούμε που βρισκόμαστε!

Κι ας περάσουμε λίγο και στην αντιπολίτευση την οποία τη μάλωσε η κα Δήμαρχος. Ναι, ναι καλά διαβάζετε. Της έκανε ντα! Με ευθύνη της λέει η πρώτη συνεδρίαση της λογοδοσίας πέρασε ανεκμετάλλευτη διότι η αντιπολίτευση δεν έθεσε κανένα ερώτημα. Πρόκειται για έναν καινούργιο θεσμό όπου κάθε δύο μήνες ουσιαστικά, το ΔΣ συνεδριάζει και απαντάει σε ερωτήματα. Χωρίς να τίθεται κάτι προς ψήφιση. Απλά ενημέρωση. Οποιουδήποτε συμβούλου και προέδρων ερωτήματα και τα οποία πρέπει να έχουν κατατεθεί νωρίτερα από τη συνεδρίαση κι αν είναι πολλά γίνεται κλήρωση (μέχρι δέκα συζητιούνται) από τα οποία τα τρία υποχρεωτικά είναι της συμπολίτευσης . Η Δήμαρχος -δε γνωρίζουμε τον λόγο- επέλεξε να ειρωνευτεί την αντιπολίτευση λέγοντας ουσιαστικά ότι αυτό το πεδίο είναι δικό τους και ότι όλος περιέργως δεν είχαν τι να ρωτήσουν το πρώτο δίμηνο της έναρξης της τετραετίας. Αχ αυτή η αλαζονεία της εξουσίας….! Πάντως έδωσε και τη γραμμή... όποιος «δικός της» ρωτήσει έχει μετά… «συνέπειες»!

Θα πω, όμως, ότι ακόμη κι έτσι η αντιπολίτευση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι παρά το μικρό της ποσοστό έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει, διότι, όπως λέω συνέχεια αν δεν υπήρχε αντιπολίτευση, σήμερα ο Δήμος Σκύδρας θα ήταν στο σκοτάδι. Να ρωτάει και να θέτει ζητήματα για να μαθαίνει ο κόσμος τι γίνεται. Η συμπολίτευση παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται να θέσει κανένα ζήτημα -έτσι ερμηνεύει η συμπολίτευση αυτόν τον νέο θεσμό- διότι είναι σα να κάνουν αντιπολίτευση στην παράταξη τους. Έτσι είπαν! Συναντιούνται σε καμιά ταβέρνα, τα λένε μεταξύ τους και πάμε παρακάτω. Για το διαμέρισμα για παράδειγμα στην Αθήνα θα το μαθαίναμε όταν θα επέλεγε η Δήμαρχος να το ανακοινώσει και μπορεί και να μην έλεγε και τίποτα. Οι σύμβουλοι της ίσως ενημερωνόντουσαν στον πρωινό καφέ (κάποιοι δεν θα είχαν ιδέα γιατί ούτε καν ασχολούνται) και οι πολίτες μαύρα μεσάνυχτα. Εγώ σας το είπα… ευτυχώς που υπάρχει αντιπολίτευση, έστω και μικρή σ΄ αυτή την πόλη. Αλλά κι αυτή ας καταλάβει πόσο σοβαρό ρόλο έχει για το καλό της πόλης! Επόμενη ενημέρωση όταν θα φανούν τα χρήματα στον λογαριασμό! 

Είδαμε και τα κολονάκια του Συμβαδίζω που δώρισε στον Δήμο Σκύδρας ώστε να τοποθετηθούν στα πεζοδρόμια στις ράμπες και διαβάσεις. Το ξαναλέω. Γιατί έπρεπε να τα πληρώσει ο σύλλογος και όχι ο Δήμος δεν το έχω καταλάβει! Σιγά το ποσό για τον Δήμο, σημαντικό όμως για τον σύλλογο που όλα τα υλοποιεί μέσω χορηγιών! Τουλάχιστον ας συμπληρώσει ο Δήμος τα υπόλοιπα σημεία στην πόλη ώστε να υπάρχει και μια ομοιομορφία! 

Καλό Πάσχα με υγεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ