close search results icon

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας: γιατί η κα Λαζαρίδου αναφέρθηκε στη ΓΕΣΠΟΒ;

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας: γιατί η κα Λαζαρίδου αναφέρθηκε στη ΓΕΣΠΟΒ;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας ακούστηκε η υπόθεση της ΓΕΣΠΟΒ. Ο λόγος που επανήλθε στο προσκήνιο είναι η πρόταση της κας Παπαδοπούλου σύμφωνα με την οποία προτρέπει τον Δήμο Σκύδρας να αιτηθεί στο ΥπΑΑΤ και να πράξει όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Σκύδρας επ’ αορίστου το υπ αριθμ 193 οικόπεδο εκτάσεως 722τμ (απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο) για να γίνει Διοικητήριο. Νωρίτερα και στο ίδιο συμβούλιο η επικεφαλής της αντιπολίτευσης μίλησε και για τα άλλα κτήρια της υπό εκκαθάρισης ΓΕΣΠΟΒ, στο Μαυροβούνι και στην Καλή λέγοντας ότι ο Δήμος Σκύδρας καλό είναι να ενεργήσει καταλλήλως για να τα αποκτήσει και να τα παραχωρήσει στους αγρότες δείχνοντας εμπράκτως τις καλές προθέσεις του στον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Οι υποθέσεις παλιές και τις έχουμε εξαντλήσει λεπτομερώς.

Η νέα δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος και να πει λίγα λόγια που προξένησαν ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα η κα Λαζαρίδου είπε ότι τυχαίνει να γνωρίζει το θέμα της ΓΕΣΠΟΒ και ότι έχει γίνει λάθος, «μια παρανόηση που δεν την ξέρει πολύς κόσμος». «Η ΓΕΣΠΟΒ επειδή είναι σε εκκαθάριση για να μπορέσει να κλείσει θα πρέπει να πουλήσει και το τελευταίο της ακίνητο, μέσω πλειστηριασμού» σημείωσε κι επειδή όπως όλοι γνωρίζουμε έχουν γίνει ορισμένες ανακλήσεις των παραχωρήσεων των ακινήτων από το υπουργείο, που εκμεταλλευόταν η ΓΕΣΠΟΒ, είπε ότι θα μπορούσαν αυτά τα κτήρια αν πωλούνταν δια μέσω πλειστηριασμών να αναγγελθούν οι απαιτήσεις κι έτσι να πληρωθούν αγρότες και προμηθευτές. Και τόνισε στο σώμα ότι: «Συνεπώς θέλω να πω δεν έγινε καλό έγινε κακό μ’ αυτήν την πράξη. Να το ξέρετε!».

Η κα Λαζαρίδου σαφέστατα θέλησε να υποστηρίξει τη Δήμαρχο στη διένεξη που είχε με την κα Παπαδοπούλου την οποία η κα Ιγνατιάδου χαρακτήρισε «άσχετη» επί του θέματος ενώ η ίδια εσκεμμένα παρερμήνευε τις δηλώσεις της Παπαδοπούλου λέγοντας ότι… τη μία μας λέτε να πάνε τα κτήρια στους αγρότες για να τους υποστηρίξουμε ενώ την άλλη μας λέτε να τα πάρει ο Δήμος. Ενώ ξεκάθαρα η κα Παπαδοπούλου αναφερόταν σε διαφορετικά κτήρια!

Γιατί όμως η κα Λαζαρίδου μίλησε επιγραμματικά και εν τάχει και αόριστα;

Γιατί δεν είπε στο σώμα με ποια ιδιότητα γνωρίζει τα της ΓΕΣΠΟΒ;

Δεν θα ήταν καλό την επόμενη φορά που θα επανέλθει το θέμα της ΓΕΣΠΟΒ να πει στον κόσμο ποια κτήρια ανακλήθηκαν, ποια τελικά πωλήθηκαν μέχρι σήμερα, με τι ποσό και ποιος πληρώθηκε απ’ αυτά τα χρήματα και τι ποσά δόθηκαν; Τα λέμε αυτά επειδή βλέπουμε ότι όλοι θέλουν διαφάνεια και να στηρίξουν τους αγρότες!

Το να υπονοείται ουσιαστικά από μια δικηγόρο (αλλά και από τη Δήμαρχο) ότι… η υπεράσπιση του Δημοσίου συμφέροντος κάνει κακό θεωρούμε ότι διεγείρει πάρα πολλά ερωτηματικά. 

Αναμένουμε λοιπόν σε επόμενες τοποθετήσεις να ακούσουμε λεπτομέρειες ώστε να ενημερωθεί ο αγροτικός κόσμος!

Και σημειώνουμε προς την κα Λαζαρίδου, τα λόγια του κ. Σεμερτζίδη, συνάδελφο της δημοτικό σύμβουλο: « … Κάποτε κάποιοι τα διέλυσαν αυτά, τα φάγαν, τα γκρέμισαν, κακές επιλογές των αγροτών που ψηφίζανε τους προέδρους με τα λαδώματα τους και θα καθίσω εγώ να λύσω το πρόβλημα της ΓΕΣΠΟΒ…να χαθούνε, ειλικρινά! Με τους τυχοδιώκτες!».

Να χαθούνε, λοιπόν, κα Λαζαρίδου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ