close search results icon

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας: «Μαρία θα μου απαντήσεις σ’ αυτό….Δήμαρχε στον πληθυντικό σας μιλάω»

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας: «Μαρία θα μου απαντήσεις σ’ αυτό….Δήμαρχε στον πληθυντικό σας μιλάω»

Μπορεί να είμαστε στην έναρξη της θητείας της νέας Δημοτική Αρχής στη Σκύδρα, παρ’ όλα αυτά έχει αρχίσει να διαμορφώνεται η εικόνα του πως θα λειτουργήσει αυτό το νέο σχήμα στον Δήμο Σκύδρας και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και παίρνονται οι αποφάσεις για το μέλλον του τόπου και καθορίζονται οι κανόνες της καθημερινότητας του πολίτη.

Η Ιγνατιάδου δεν έχει ξεχάσει ούτε σε μία συνεδρίαση να ειρωνευτεί την αντιπολίτευση για το ποσοστό της και για τους… ακόλουθους της, ενώ μαζί με τους συμβούλους της δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, όταν η αντιπολίτευση προσπαθεί και θέλει να αντιπαρατεθεί, θεωρώντας προφανώς ότι χάνουν τον χρόνο τους (ήδη έχει ακουστεί πολλές φορές ότι…έχουν και δουλειές!).

Από την άλλη, η αδύναμη (αριθμητικά), αντιπολίτευση με επικεφαλής τη Μαρία Παπαδοπούλου δείχνει διάθεση να το «δουλέψει» το πράγμα (ο κ. Σουμελίδης στο ίδιο τέμπο με την προηγούμενη τετραετία). Δείχνει διάθεση να ασχοληθεί με τα θέματα και δείχνει διάθεση να αντιπαρατεθεί. Η στιχομυθία που έλαβε χώρα στην τελευταία συνεδρίαση, με τη Δήμαρχο να απευθύνεται στον ενικό στην επικεφαλή της Αλλαγής Σκυτάλης (…Μαρία θα μου απαντήσεις σ’ αυτό…) και την κα Παπαδοπούλου να σημειώνει «Δήμαρχε στον πληθυντικό σας μιλάω...» είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης, όσο μικρό κι αν είναι το ποσοστό της αντιπολίτευσης, η αλήθεια είναι ότι δεν παύει να είναι η μοναδική φωνή στον Δήμο που αναφέρει το στραβό και το ανάποδο. Η μοναδική φωνή που φέρνει το πρόβλημα στη δημοσιότητα, ακόμη και πολιτών που δεν υπήρξαν υποστηρικτές της στις εκλογές. 

Παρακολουθήστε την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2024 για τα δικά σας συμπεράσματα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν: 

1.Έγκριση διενέργειας εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

2..Εγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2024.

3.Καθορισμός αρδευτικής περιόδου και αριθμού υδρονομέων για την αρδευτική περίοδο 2024.

4.Επικαιροποίηση της αριθ.39/2023 Α.Δ.Σ. για την πρόθεση ανταλλαγής δημοτικής έκτασης με ιδιωτική στη Δ.Κ. Ριζού.

5.Απ΄ευθείας ανταλλαγή δημοτικής έκτασης με ιδιωτική στη Δ.Κ. Ριζού.

6.Προσκύρωση δημοτικής έκτασης στο Ο.Τ. 17 του αναθεωρηθέντος σχεδίου πόλεως του οικισμού Σκύδρας (καταβολή αποζημίωσης προς το Δήμο).

7.Καθορισμός τιμής μονάδας μετατροπής εισφοράς γης σε χρήμα στο Ο.Τ. Γ81 στην επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Σκύδρας (Γραμμένος Νικόλαος).

8.Καθορισμός τιμής μονάδας μετατροπής εισφοράς γης σε χρήμα στο Ο.Τ. Γ81 στην επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Σκύδρας (Χρυσαφίδου Ευγενία).

9.Τοποθέτηση ιστών Φ.Ο.Π. και Φ.Σ. LED και επαύξησης ισχύος στη Δ.Κ. Σεβαστειανών.

10..Έγκριση 1ης παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης εργασιών με αναθεώρηση του έργου «Ασφαλτόστρωση Αγροτικών Δρόμων Κοινοτήτων Καλής, Καλλίπολης, Προφήτη Ηλία Δήμου Σκύδρας».

11.Αντικατάσταση μέλους επιτροπής παραλαβής για «Προμήθεια Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Διαρροών Εγκαταστάσεων στο Εξωτερικό και Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α.Σ.».

12. 11.Αντικατάσταση μέλους επιτροπής παραλαβής της προμήθειας «Ενεργειακή Αναβάθμιση Αντλιοστασίων Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α.Σ.

13.Αντικατάσταση μελών στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω παραιτήσεων.

14.Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών (τρεις τακτικοί και τρεις αναπληρωματικοί υπάλληλοι) για τις αρμοδιότητες που ασκούνται για το πρώην Ν.Π.Δ.Δ. Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. και που καθολικός διάδοχος του είναι ο Δήμος Σκύδρας.

15. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών (τρεις τακτικοί και τρεις αναπληρωματικοί υπάλληλοι) για τις αρμοδιότητες που ασκούνται για το πρώην Ν.Π.Δ.Δ. Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. και που καθολικός διάδοχος του είναι ο Δήμος Σκύδρας.

16.Καθορισμός ημερομηνίας απολογισμού πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2023.

17.Έγκριση ανανέωσης της δωρεάν παραχώρησης κατά χρήση τμήματος εμβαδού 62.500 τ.μ. από το αριθ.526 τεμάχιο (δημοτική έκταση) στη Δ.Κ. Σκύδρας στον αθλητικό σύλλογο Α.ΜΟ.Σ.Σ. για τις προπονητικές και αγωνιστικές του ανάγκες.

18.Έγκριση δωρεάν παραχώρησης κατά χρήση του Δ.Α.Κ. Σκύδρας (κλειστό γυμναστήριο) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πέλλας για τη διοργάνωση σχολικών αθλητικών εκδηλώσεων στις 20-3-2024.

19.Έγκριση για δωρεάν παραχώρηση του Δ.Α.Κ. Σκύδρας (ανοιχτό γήπεδο) στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και στον ΑΟΣ ΠΕΛΛΑ για τη διοργάνωση διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Πέλλας – Ημαθίας – Κιλκίς.

20.Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης του αθλητικού συλλόγου ΑΟΣ ΠΕΛΛΑ για τη συνδιοργάνωση διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Πέλλας – Ημαθίας – Κιλκίς με το Δήμο Σκύδρας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Της συνεδρίασης προηγήθηκε η ενημέρωση της Δημάρχου από το ταξίδι της στην Αθήνα με την κα Παπαδοπούλου να ζητάει εγγράφως τη συγκεκριμένη ενημέρωση προκαλώντας την έκπληξη της κας Ιγνατιάδου. 

Δείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ