close search results icon

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας: Αναμορφώσεις προϋπολογισμού, παρατάσεις μισθωτηρίων σε κυλικεία και φεστιβάλ καντίνας

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας: Αναμορφώσεις προϋπολογισμού, παρατάσεις μισθωτηρίων σε κυλικεία και φεστιβάλ καντίνας

Χωρίς αντιπαραθέσεις και με ομοφωνία ολοκληρώθηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση (21/5/24) του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας. Επτά ήταν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (δείτε εδώ) που απασχόλησαν το σώμα (από το οποίο έλειπαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι) κι ένα εκτός ημερησίας. 

Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση

Αναφορικά με το φεστιβάλ καντίνας η εταιρεία που το διοργανώνει αναφέρει τα εξής: 

Η Thessaloniki Brand συνεχίζει για τρίτη χρονιά το Canteen Festival και φέτος έρχεται και στη Σκύδρα, μετά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύδρας.
Το φετινό φεστιβάλ υπόσχεται να είναι μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο απολαυστικό από ποτέ, με μια σειρά από γαστρονομικές απολαύσεις, μαγευτική διασκέδαση και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Το Φεστιβάλ Καντίνας θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 24 Μαΐου έως την Κυριακή 26 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 00:00 στον χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης (19ης Μαΐου). Το φεστιβάλ στοχεύει να ενθουσιάσει το κοινό σε 25 πόλεις της Ελλάδας το 2024, καθιστώντας το έναν προορισμό που πρέπει να επισκεφθούν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες.

Ζήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι, δοκιμάζοντας σειρά γεύσεων και λιχουδιών από καντίνες, μικροπωλητές και μικροπαραγωγούς. Από το παραδοσιακό ποντιακό περέκ μέχρι τα δελεαστικά ισπανικά churros, τα ασιατικά noodles, μέχρι τη λαχταριστή πίτσα σε ξυλόφουρνο, υπάρχει κάτι που ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο. Φέτος, για πρώτη φορά θα μπορείτε να απολαύσετε τις καινοτόμες δημιουργίες του choco kebab, που θα δελεάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες και θα επαναπροσδιορίσουν το φαγητό του φεστιβάλ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα πλαισιώνεται από αγαπημένους καλλιτέχνες. Την Παρασκευή στις 24 Μαΐου την έναρξη του φεστιβάλ θα κάνει το σχήμα του Δημήτρη Κουρτίδη με παραδοσιακή μουσική. Το Σάββατο 25 Μαΐου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ορχήστρα Ήξεις Αφήξεις με λαϊκά τραγούδια συνοδευόμενα από κιθάρα, πλήκτρα και μπουζούκι, ενώ την τελευταία ημέρα Κυριακή στις 26 Μαΐου τη μουσική διασκέδαση θα αναλάβει ο DJ Πάνος Μαυρομάτης. Κάθε μέρα υπόσχεται μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία διασκέδασης. Όλα τα σχήματα ξεκινούν στις 20:30.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ Καντίνας κοστίζει 3€ ανά άτομο, με δυνατότητα αγοράς Full Pass στα 5€ για το τριήμερο. Παιδιά κάτω των 10 ετών και ΑμεΑ εισέρχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Το φεστιβάλ πάνω και πέρα απ΄όλα έχει φιλανθρωπική διάσταση. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην πανελλήνια κοινωνική δράση “ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ” καθώς και στον τοπικό Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, οι οποίοι ασφαλώς θα έχουν παρουσία στον χώρο.

Την υγειονομική κάλυψη του φεστιβάλ έχει αναλάβει η πολιτική προστασία του Δήμου Σκύδρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://thessaloniki-brand.gr ή συνδεθείτε στα κοινωνικά μας δίκτυα.

https://www.facebook.com/canteenfestival
https://www.instagram.com/canteen_festival?igsh=a3YzNTg4aGl0MDBt
https://www.tiktok.com/@canteen.festival?_t=8l30w1cROvB&_r=1

canteen.JPG


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ