close search results icon

Εντυπωσιακή πρώτη συγκέντρωση με παρουσίαση 110 υποψηφίων από το «Μέλλον Δημιουργίας» και τον Στάθη Φουντουκίδη

Μεγάλη ανταπόκριση στο πρώτο κάλεσμα του νέου συνδυασμού που μπαίνει στην κούρσα διεκδίκησης για τη διοίκηση του Δήμου Πέλλας. 

Εντυπωσιακή πρώτη συγκέντρωση με παρουσίαση 110 υποψηφίων από το «Μέλλον Δημιουργίας» και τον Στάθη Φουντουκίδη

Με μια μαζική εκδήλωση το απόγευμα της Κυριακής ο Στάθης Φουντουκιδης προχώρησε στην ανακοίνωση των 110 πρώτων υποψηφίων του για τον Δήμο Πέλλας. 

img-1921.jpg

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκιδης με την πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού του έστειλε μήνυμα αλλαγής για τον Δήμο Πέλλας. Με τον κόσμο να έχει κατακλύσει την αίθουσα του "Ονείρων Ζεύξη", ο επικεφαλής του "Μέλλοντος Δημιουργίας" ξεκίνησε την ομιλία του, φανερά συγκινημένος, για την παρουσία που αντίκρυσε. 

img-1904-7clLK.jpg
img-1944.jpg

img-1945.jpg



Αναλυτικά η ομιλία του:

Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την σημερινή σας παρουσία.

Είναι μεγάλη η παρουσία σας σήμερα. Καταφέρατε αυτό που κανείς δεν έχει καταφέρει. Ήρθαμε σε μια αίθουσα που κανείς δεν τολμά να έρθει και την γεμίσατε.

Πολλοί έλεγαν ότι ούτε στη μέση δεν θα φτάσουμε και τους διαψεύσατε.

Εσείς τους διαψεύσατε.

Ξεκινήσαμε σαν μια σταγόνα, γίναμε ρυάκι, μετά χείμαρρος και τώρα ένα ορμητικό ποτάμι. Ένα ποτάμι που θα μας πάει μέχρι την νίκη στις 8 Οκτωβρίου.

Είναι βαριά η σκιά που σκεπάζει την σημερινή εκδήλωση. Ο άδικος χαμός τόσων νέων ανθρώπων. Όλη η Ελλάδα θρηνεί, θρηνήσαμε και εμείς ως Δήμος Πέλλας.

Η αναβολή της εκδήλωσης την προηγούμενη βδομάδα και η τήρηση ενός λεπτού σιγής είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε από την μεριά μας.

Ας ελπίσουμε να μην ζήσουμε ξανά τέτοια τραγωδία, να μην θρηνήσουμε τόσες αδικοχαμένες ψυχές.

Φίλες και Φίλοι

Η σημερινή εκδήλωση έχει δυο μηνύματα.

Πρώτον σταματά η συζήτηση για το εάν κατεβαίνουμε ή όχι, για το εάν θα κάνουμε συνδυασμό ή όχι. Λοιπόν, αυτό τελειώνει σήμερα,

ΝΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ

ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

ΝΑΙ, αύριο να γίνουν εκλογές περνάμε πρωτοδικείο.

Αυτός ο συνδυασμός φυσικά καθημερινά εμπλουτίζεται, το σημαντικό όμως είναι ότι επτά μήνες πριν τις εκλογές είμαστε έτοιμοι.

Δεύτερον, η μαζική σας παρουσία απαντά στο ερώτημα ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών. Εσείς αποφασίσατε ήδη και μεταφέρετε το μήνυμα της νίκης. Εσείς θα φέρετε την ΑΝΑΝΕΩΣΗ στον Δήμο Πέλλας.
Φίλες και Φίλοι,

Για ποιο λόγο κατεβαίνουμε στις εκλογές;

Κατεβαίνουμε γιατί θεωρούμε ότι χρειάζεται ΑΝΑΝΕΩΣΗ στα δημοτικά πράγματα. Και εξηγώ γιατί:

Έχουμε παρατάξεις με επικεφαλείς που πολιτεύονται πολλά χρόνια. Άλλος διοικεί τον Δήμο ήδη 13 χρόνια, άλλος πολιτεύεται από την δεκαετία του 2000 και άλλος από το 1986!!!

Συγχρόνως οι άνθρωποι που τους συνοδεύουν ως πρωτοκλασάτα ονόματα στους συνδυασμούς τους κατά κύριο λόγο είναι άνθρωποι που δεκαετίες διεκδικούν την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές. Όλοι αυτοί, άνθρωποι με πολιτική σκέψη και πρακτική άλλων δεκαετιών, δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν τον Δήμο Πέλλας σε μια εποχή ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ανεξάρτητα από το σε ποιο πόστο υπηρέτησε καθένας τους.

img-1950.jpg


Ας ξεκινήσουμε με την δημοτική αρχή.

Μια διοίκηση που ασκεί απλή διαχείριση, χωρίς όραμα,

Μια διοίκηση που είναι με μια λέξη-ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ,

Με μια φράση-ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ, ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

που δείχνει κουρασμένη και πάντως σίγουρα μας έχει κουράσει.

Που εδώ και 13 χρόνια δεν ολοκλήρωσε ΕΝΑ, ναι έστω ΈΝΑ έργο υποδομής.

Που δεν βελτίωσε την καθημερινότητά μας.

Που ακόμη μας μιλά για την οικονομική τακτοποίηση, αποσιωπώντας ότι πήρε 15 εκατ. από την κεντρική διοίκηση για να αποπληρώσει τα χρέη. Όλοι οι ΟΤΑ ξεχρέωσαν κύριε Στάμκο, όχι μόνο ο Δήμος Πέλλας, μην το εμφανίζετε ως δικό σας επίτευγμα.

Που έφτασε να οικειοποιείται το έργο του φυσικού αερίου λες και είναι δικό της

Που με ότι καταπιάστηκε τα έκανε θάλασσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάπλαση στην περιοχή Βασιλόπουλου, όπου παρέλαβαν λάθος μελέτη, το έργο ξεκίνησε και σταμάτησε. Τελικά υποβλήθηκε νέα μελέτη τον Νοέμβριο του 2021 και το έργο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, ενάμιση χρόνο μετά. Και θα έρθουν προεκλογικά να κόβουν κορδέλες, αντί να απολογούνται για την καθυστέρηση.

Να μιλήσουμε για τον χώρο της παιδείας; Το μουσικό σχολείο έχει γίνει σίριαλ, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Στάμκου λειτουργεί ακόμα σε κοντέινερς. Ερειπωμένα σχολικά κτίρια, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αλλιώς αντί να ρημάζουν.

img-1960-ClW4r.jpg


Να μιλήσουμε για την καθημερινότητα; Ανύπαρκτες παιδικές χαρές, παλαιωμένα πεζοδρόμια, λακκούβες στους δρόμους, αδυναμία στην καθαριότητα, κυκλοφοριακή συμφόρηση που καθιστά δυσχερή την μετακίνηση των πολιτών, ελλιπής φωτισμός, κακή συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλειστό γυμναστήριο του Παλαιού Μυλοτόπου, που πλέον είναι μη λειτουργικό κ.ο.κ.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα που θα ακολουθήσει, η αλήθεια είναι αυτή που βλέπουμε με τα μάτια μας, η διοίκηση Στάμκου θα φύγει δίχως να αφήσει ένα έργο, δίχως να έχει στο ενεργητικό της οτιδήποτε χρήσιμο.

Θα πει κανείς, ναι εντάξει, δεν είναι καλή η διοίκηση Στάμκου, έχουμε όμως και αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, γιατί να μην εμπιστευτούμε μια από αυτές;

Η απάντηση είναι ότι δυστυχώς η αντιπολίτευση δεν πείθει ότι θα ήταν κάτι καλύτερο. Τόσα χρόνια δεν άσκησε μια δημόσια παρέμβαση, δεν είχε μια πρόταση, μια παρουσία, πολιτεύτηκε με στείρα άρνηση και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δείχνει να είναι ένα φθαρμένο πολιτικό προϊόν, που δεν μπορεί να δώσει όραμα και ελπίδα, παρά μόνο, στην καλύτερη περίπτωση, μια άλλη διαχειριστική περίοδο χωρίς ανάπτυξη.

Δεν έχουμε δει να τους απασχολούν στο ελάχιστο οι νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον, οι καινοτόμες δράσεις, το νέο κοινωνικό γίγνεσθαι που εκφεύγει από την καθιερωμένη βόλτα στον πεζόδρομο και τα καφέ και έχει ανησυχίες για τον πολιτισμό, την σύγχρονη τέχνη, νέες, εναλλακτικές μορφές μετακίνησης και αθλητισμού.

Δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ όραμα για μια ακμάζουσα σκηνή τέχνης, σε συνδυασμό με σπουδαία μουσεία και μοντέρνα αρχιτεκτονική.

Δεν έχουμε δει να προτείνουν πρωτοποριακά και καινοτόμα βήματα όσον αφορά την τεχνολογία, την αρχιτεκτονική, τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τα κοινωνικά ζητήματα, για ένα δήμο που να αποτελεί μοντέλο νεωτερισμού.

Δεν έχουμε ακούσει να μιλάνε πέρα από πάρκα για βιώσιμες, πράσινες περιοχές κ.ο.κ.

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, εκφράζουν το παλαιό.

Γιατί εκφράζουμε εμείς ως συνδυασμός την ΑΝΑΝΕΩΣΗ;

img-1964.jpg


Πρώτα απ’ όλα, στο πρόσωπο του επικεφαλής. Ο δικός μας συνδυασμός αντιπροτάσει έναν υποψήφιο δήμαρχο πολύ νεώτερο, συγχρόνως όμως με γνώση διοίκησης και παραστάσεις από την εικοσαετή σχεδόν εμπειρία μου στην μαχόμενη δικηγορία και την ενασχόλησή μου με τα συνδικαλιστικά του κλάδου μου σε ανώτατο πανελλαδικά επίπεδο.

Αρκεί όμως αυτό; Όχι βέβαια. Ο νεώτερος υποψήφιος, πλαισιωμένος από πρόσωπα του παρελθόντος, πάλι θα εξέφραζε το παλαιό. Έτσι, στον συνδυασμό μας θα δείτε μεν κάποιος παλαιότερους και έμπειρους αυτοδιοικητικούς, που θεωρούμε ότι έχουν ξεχωρίσει με την δράση τους, μπολιασμένους όμως με πάρα πολλά νέα πρόσωπα. Νέα με την έννοια των άφθαρτων προσώπων, που είτε είχαν μικρή, είτε καθόλου συμμετοχή στα κοινά μέχρι σήμερα, συγχρόνως όμως με την κοινωνική και επαγγελματική τους παρουσία.

Τα πρόσωπα αυτά θα εκφράζουν κάθε κοινωνική τάση και όλα τα πολιτικά πιστεύω. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει ο καθένας μας στις βουλευτικές εκλογές, το κοινό που μας συνδέει είναι η αγωνία για τον τόπο μας και η διάθεση να πάμε τον Δήμο Πέλλας ένα και δυο επίπεδα παραπάνω. Έτσι, κριτήριο για την συμμετοχή στον συνδυασμό δεν είναι τα πολιτικά πιστεύω, αλλά η αξιοσύνη.

Συγχρόνως στον συνδυασμό μας θα εκφράζονται όλες τις κοινωνικές τάξεις και επαγγέλματα. Ιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Επιχειρηματίες, Έμποροι, Δημόσιοι και Ιδιωτικοί υπάλληλοι, Εργάτες και Αγρότες, άνθρωποι της αγοράς, που όπως και εγώ, είμαστε εν ενεργεία και όχι απόμαχοι της εργασίας, που γνωρίζουμε τι σημαίνει κάθε μήνα να έχεις να καλύψεις ένα σορό υποχρεώσεις.

Επιπλέον, θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή γυναικών. Αυτό ούτως ή άλλως το επιβάλει ο νόμος με προβλεπόμενη ποσόστωση στο 40%. Όμως για εμάς είναι στοίχημα να μετέχουν γυναίκες, όχι για να κλείσουμε τον απαραίτητο αριθμό, αλλά ενεργά, πρωταγωνιστικά, με την διαφορετική τους ματιά, δημιουργικότητα και ευφυΐα. Οι γυναίκες σήμερα με τους πολλαπλούς ρόλους, της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης, που σε όλους τους ρόλους πρέπει να τα καταφέρει και τα καταφέρνει, τέτοιες γυναίκες θα δώσουν το κάτι παραπάνω στον συνδυασμό μας.

Βλέπω ότι κάποιοι σχεδιάζουν ειδικές εκδηλώσεις για τις γυναίκες και τους νέους.

Εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε ειδική εκδήλωση για τους νέους, γιατί εμείς είμαστε οι νέοι!!!

Δεν χρειάζεται να κάνουμε ειδική εκδήλωση για τις γυναίκες, γιατί εμείς είμαστε οι γυναίκες.

Εδώ, σε λίγη ώρα θα δείτε μπροστά σας πολλά νέα πρόσωπα και πολλές γυναίκες, όχι σε ρόλο κομπάρσου, όπως σε άλλους συνδυασμούς, αλλά πρωταγωνιστή.

Αρκούν όμως τα πρόσωπα για να εκφράσουν την ΑΝΑΝΕΩΣΗ; Όχι βέβαια, ούτε ένας νέος επικεφαλής, ούτε πολλοί νέοι και άφθαρτοι υποψήφιοι αρκούν, πρέπει να φέρουν και νέο αέρα, νέες πρακτικές και πολιτικές. Αυτό θα είναι κάτι που θα το δείτε.

Ως συνδυασμός είμαστε στραμμένοι στις νέες τεχνολογίες, θα διεκδικήσουμε κάθε πρόγραμμα που θα αναδείξει τον Δήμο Πέλλας ως πρωτοπόρο στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.

Επίσης, θα χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές που θα βελτιώσουν την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση των δημοτών, δίδοντας την ευκαιρία όσο το δυνατόν περισσότερες διαδικασίες να εκτελούνται ηλεκτρονικά.

21.jpg

23-t7ZBw.jpg


Θα ασχοληθούμε εντατικά με τις πολιτικές περιβάλλοντος:

Δεν μιλάμε απλά για την συλλογή των σκουπιδιών, αλλά για μια πολιτική ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Θα προωθήσουμε την σταδιακή αντικατάσταση των οχημάτων του Δήμου με ηλεκτρικά, που δεν αφήνουν περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Θα ενισχύσουμε την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων από τους δημότες μας, με δημιουργία σημείων φόρτισης και κάθε δυνατή διευκόλυνση.

Θα προωθήσουμε την ανακύκλωση με στόχο αύξηση κατά τουλάχιστον 50% από εκεί που θα την παραλάβουμε.

Η αντικατάσταση των λαμπτήρων με τύπου LED είναι προφανώς κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα. Η δημοτική αρχή δυο φορές απέτυχε να εξασφαλίζει τις αναγκαίες συναινέσεις για αυτό στο δημοτικό συμβούλιο.

Η σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων, που θα φέρει τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα.

Η χρήση του ήλιου για την παραγωγή ενέργειας αποτελεί ένα στοίχημα, που θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε, προς όφελος του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας και χρηματικών πόρων, που μπορούν να διοχετευθούν σε άλλες δράσεις.

Συγχρόνως το ΝΕΟ και η ΑΝΑΝΕΩΣΗ θα εκφραστεί και με άλλες δράσεις, που θα εκσυγχρονίσουν την εικόνα του Δήμου μας, όπως:

- Δημιουργία ποδηλατόδρομων

- Φεστιβάλ νέων και πολιτιστικές δράσεις πέρα από τα συνηθισμένα

- Πρωτοπόρα κοινωνική πολιτική, φιλοδοξούμε ο Δήμος Πέλλας να αποτελεί πρότυπο κοινωνικής πολιτικής, στα πλαίσια φυσικά των αρμοδιοτήτων του. Στα πλαίσια αυτά αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και στοιχείο πολιτισμού η διευκόλυνση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα στο να μετέχουν στην καθημερινή ζωή. Πεζοδρόμια και δημόσιοι χώροι φιλικοί και προσβάσιμοι λοιπόν. Επίσης, δομές για ομάδες συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, όπως πχ για θύματα ενδοοικογενενειακής βίας.

Πέρα όμως από την ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ο τόπος μας χρειάζεται ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Εμείς ήδη επτά μήνες πριν τις εκλογές έχουμε πρόγραμμα, το οποίο βλέπετε πίσω μου και που πρόκειται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συνδυασμού και φυσικά θα είναι υπό διαβούλευση με τους πολίτες.

Δεν θυμάμαι ξανά να βγήκε συνδυασμός με πρόγραμμα τόσο καιρό πριν τις εκλογές.

Και αυτό είναι στο στοίχημα για εμάς, όχι η στείρα άρνηση και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά οι προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.

Κάποιες από τις προτάσεις μας, καθώς δεν μπορούν να αναφερθούν όλες σε μια ομιλία, τις βλέπετε όμως πίσω μου, είναι οι ακόλουθες:

-Θεσμικά, Σκεφτόμαστε ένα νέο Δήμο, που θα λειτουργεί με κανόνες σύγχρονης διοίκησης, με κατεύθυνση την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, αντί του προσωποκεντρικού και συγκεντρωτικού μοντέλου που έχουμε σήμερα, με αυξημένο ρόλο αντιδημάρχων και τοπικών συμβουλίων, με ενεργό ρόλο των πολιτών.

-Ειδικά για τα τοπικά συμβούλια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τα απαραίτητα μέσα ώστε να ασκούν τις αρμοδιότητες διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων των οικισμών, ώστε να μην είναι αναγκασμένος ο εκάστοτε πρόεδρος για το παραμικρό να αναζητά τον δήμαρχο να του εγκρίνει ένα μικροκονδύλιο. Με τους αναγκαίους πόρους και προσωπικό τα τοπικά ζητήματα θα επιλύονται άμεσα από τα τοπικά συμβούλια, πολύ πιο γρήγορα από ότι σήμερα και πολύ πιο αποτελεσματικά. Ήδη αυτή η παρέμβαση θεωρώ ότι θα βελτιώσει κατά 70% την καθημερινότητα των πολιτών.

19-bEsRd.jpg


-Επίσης, θα αναδείξουμε και σημειολογικά την σημασία των οικισμών μας, ότι οι συνδημότες μας αυτοί δεν αποτελούν πολίτες Β κατηγορίας. Ειδικότερα:

-Ο Δήμαρχος θα δέχεται επίσημα πολίτες μια ημέρα την βδομάδα, κάθε φορά σε έδρα άλλης ΔΕ

-Κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα αίθουσας, θα πραγματοποιείται σε άλλον οικισμό. Θα βλέπουν πχ οι κάτοικοι της Λάκκας το Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο στο χωριό τους, θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο να αναδείξουν τα ζητήματά τους, δεν θα νιώθουν ξένοι και απόμακροι.

Επίσης, δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη και να μην προβάλλεις τα πλεονεκτήματα του τόπου σου. Για εμάς αποτελεί πρόβλημα η μη σωστή προβολή του Δήμου μας, υπάρχουν ακόμη συμπατριώτες μας που δεν ξέρουν που είναι τα Γιαννιτσά, που είναι η Πέλλα. Αυτό πρέπει επιτέλους να τελειώνει, δεν είναι δυνατό να ζούμε στην περιοχή που γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών, να έχουμε έναν υπέροχο αρχαιολογικό χώρο και ένα σύγχρονο μουσείο, παράλληλα δε και πλούσια παράδοση, πολιτισμό και έντονο αποτύπωμα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος (βλ. Μακεδονικό Αγώνα) και παρόλα αυτά να μην έχουμε καταφέρει να «μπούμε» γεωγραφικά και πολιτισμικά στο μυαλό του Έλληνα συμπολίτη μας. Πως θα σε επισκεφθεί κανείς αν δεν ξέρει που είσαι και ποιος είσαι;

Στα πλαίσια αυτά, θέλουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας. Τέτοια θεωρούμε:

Α) Τον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας και το Μουσείο

Β) Τον οικισμό της Κρώμνης, ένα ορεινό στολίδι, που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες, όπως συνολικά το βουνό μας, το Πάικο

Γ) τον χώρο του Λουδία, όπου οραματιζόμαστε έναν πολυχώρο αναψυχής και αθλητισμού, συνδεδεμένο με την πόλη των Γιαννιτσών με ποδηλατόδρομο

Δ) Τον πλούσιο πολιτισμό και λαογραφία μας, για την ανάδειξη των οποίων σκοπεύουμε να ασκήσουμε «πολιτισμική διπλωματία».

ΑΝΑΠΤΥΞΗ επίσης δεν μπορεί να υπάρξει δίχως υποδομές. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με υποδομές, έχουν μείνει πίσω τα πάντα. Οδοστρώματα επικίνδυνα, γεμάτα λακκούβες, δημοτικά κτίρια αφημένα στην τύχη τους, γυμναστήρια που ρημάζουν, χωριά που πίνουν ακόμα νερό από σωλήνες αμιάντου, υδατόπυργοι επικίνδυνοι, σχολικά κτίρια που χρήζουν βελτιώσεων κ.ο.κ. Προφανώς λοιπόν θα έχουμε πολύ δουλειά την επόμενη ημέρα στον τομέα των υποδομών.

Θα αναφερθώ και σε ορισμένες παρεμβάσεις που αφορούν στην πόλη των Γιαννιτσών, την πρωτεύουσα του Δήμου μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ομορφύνει η πόλη μας. Αυτά που έχουμε να τα προσέξουμε και να τα περιποιηθούμε.

-Ξεκινάμε από τον πεζόδρομο, έναν απαρχαιωμένο πεζόδρομο, που ελάχιστα έχει αλλάξει από τότε που δημιουργήθηκε. Στο σχέδιό μας είναι η ανάπλαση του πεζοδρόμου, η δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού χώρου με στάσεις, σκίαση, υγρό στοιχείο κλπ.

24.jpg


-Στην συνέχεια από του Ράλη μέχρι το Δημαρχείο σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στην διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, περιλαμβανομένου του χώρου της πλατείας Γκόνου Γιώτα, ώστε να δώσουμε χώρο σε πεζούς, ΑΜΕΑ, οικογένειες, ποδήλατα.

-Δημιουργία κλειστής αγοράς στον χώρο της λαϊκής. Όπου υπάρχει κλειστή αγορά, λειτουργεί και ως πόλος έλξης τουριστών. Η ανάπλαση του χώρου της λαϊκής θα συνδυαστεί με ανάπλαση του Φιλιππείου. Άλλο ένα σημείο ενδιαφέροντος λοιπόν για τον κάτοικο και τον επισκέπτη της πόλης θα δοθεί με τον ενιαίο χώρο λαϊκής-Φιλιππείου.

-Όλα αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν με χώρους στάθμευσης που θα εξυπηρετούν την περιοχή του πεζοδρόμου, την περιοχή του Δημαρχείου-Λαϊκής αγοράς και την περιοχή της πλατείας Γκόνου Γιώτα.

Με αυτές τις παρεμβάσεις η πόλη των Γιαννιτσών θα αλλάξει, θα γίνει πιο όμορφη και φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Πέρα από την πόλη των Γιαννιτσών, κάθε δημοτική ενότητα θα απορροφήσει αρμοδιότητες και θα αποκτήσει σημασία στα πλαίσια της πολιτικής αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων που θα ασκήσουμε. Κάθε δημοτική ενότητα θα προβάλει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και θα δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης.

Η Πέλλα το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο,

ο Κύρρος την Κρώμνη, τις πηγές της Αραβησσού,

ο Μέγας Αλέξανδρος την στρατηγική του θέση.

Δεν θα μπορούσα όμως να μην αναφερθώ και στον τόπο καταγωγής μου, την Κρύα Βρύση. Η Κρύα Βρύση είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε διαρκή υπανάπτυξη. Αυτή η ροή πρέπει να αναστραφεί. Η Κρύα Βρύση θα αποτελέσει και ουσιαστικά το δεύτερο μεγάλο κέντρο του Δήμου μας, θα βρει τον ρόλο της ως μια σύγχρονη αστική περιοχή στα πλαίσια του Δήμου Πέλλας, με διακριτή παρουσία και σημαντικότητα.

Έγινε μια προσπάθεια επανασύστασης του Δήμου, η οποία δεν τελεσφόρησε. Τώρα πλέον πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να κάνουμε την Κρύα Βρύση ακμάζουσα και πάλι.

12-g9kRF.jpg
11-tzP4S.jpg

Φίλες και Φίλοι,

Τέρμα πια οι στείρες αντιπαραθέσεις

Πλέον θα μιλάμε πολιτικά, θα μιλάμε με πρόγραμμα και από την επόμενη ημέρα θα μιλάμε με έργα

ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ,

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ,

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Αμέσως μετά την ομιλία, παρουσιάστηκαν και οι πρώτοι 110 υποψήφιοι που είναι οι:

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΚΤΥΠΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΑΠΑΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΑΤΜΑΤΖΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΑΛΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΒΕΖΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΓΑΤΣΗ ΘΩΜΑΗ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΓΙΔΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΑΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΓΚΟΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΟΥΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΥΡΙΧΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΑΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝ
ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΑΝΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΥΗ
ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΤΣΑΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΕΧΑΓΙΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΟΣΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΚΟΥΒΑΤΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΚΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΥΤΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΡΙΟΥΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΛΙΑΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΛΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΥΣΙΤΣΑΣ ΧΡΟΝΗΣ
ΜΑΓΓΑΝΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΓΓΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΜΑΖΝΗ ΔΑΝΑΗ
ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΑΓΑΘΗ
ΜΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΡΕΜΗΤΣΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΗΛΩΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΔΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ
ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΠΙΓΛΥΚΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΜΑ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΥΛΩΝΑ ΣΟΦΙΑ
ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΠΟΛΙΝΑ
ΝΙΚΕΖΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΝΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΤΣΑΡΤΖΗ ΖΩΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΑΡΟΤΣΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΟΓΛΟΥ ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ
ΠΑΣΧΑΛΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΣΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕΝΔΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΟΡΓΟΥΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΥΡΙΛΗ ΔΑΝΑΗ
ΡΑΓΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΣΑΜΑΡΑ ΕΛΕΝΑ
ΣΕΝΙΚΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΣΙΑΠΙΚΟΥΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΣΙΟΥΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΥΚΟΒΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΤΑΧΤΑΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΤΡΑΙΤΣΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΤΣΑΚΙΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΣΑΛΚΙΤΖΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΣΟΡΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΕΡΕΚΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΟΥ ΦΙΦΗ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΑΣΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΦΟΡΗΣ
ΨΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
331227705-1585452201876277-300028441894814945-n.jpg
333133529-704208784766876-6743442661943025176-n.jpg
335019952-997975984941423-8837085606730734045-n.jpg
335641879-2077982055926218-6729867849209064693-n.jpg
335437426-877064153371066-1635391372327717356-n.jpg












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ