close search results icon

Διώκουν με κακουργήματα φοιτήτρια για μολότοφ που βρέθηκαν στο ΑΠΘ

Εισβολή έγινε και στο σπίτι της, όπου και κατασχέθηκαν διάφορα «ύποπτα» αντικείμενα.

Ιστορίες αστυνομικής καταστολής και διώξεων συνεχίζουν να βγαίνουν από το πολύπαθο ΑΠΘ, ακόμη κι έναν χρόνο μετά την εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο με την τοποθέτηση πάνοπλων δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) με το πρόσχημα της περιφρούρησης της υπό κατασκευής βιβλιοθήκης -ήταν για 30 χρόνια φοιτητικό στέκι στο Τμήμα του Βιολογικού.

Η τελευταία από αυτές τις ιστορίες είναι εκείνη της χθεσινής σύλληψης φοιτήτριας του Φυσικού ΑΠΘ (κάνει δεύτερο πτυχίο) και η επακόλουθή δίωξή της με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο. Η αστυνομία τη συνέδεσε με σακίδιο που βρέθηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο εσωτερικό της ΣΘΕ και περιείχε επτά μολότοφ, με αποτέλεσμα η διοίκηση του πανεπιστημίου να αποφασίσει την εκκένωση του κτιρίου και να προκληθεί κλίμα πανικού σαν να πρόκειται για κίνδυνο βόμβας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέσα στο σακίδιο βρέθηκε και η ταυτότητα της 28χρονης φοιτήτριας που συνελήφθη από άτομα της Ασφάλειας σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ λίγες ώρες αργότερα. Εισβολή έγινε και στο σπίτι της, όπου και κατασχέθηκαν διάφορα «ύποπτα» αντικείμενα.

Σε βάρος της κοπέλας στήθηκε βαριά δικογραφία με κακουργηματικές κατηγορίες όπως η κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών σε μεγάλη ποσότητα, μεταξύ άλλων και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Θεσσαλονίκης σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστήριξε πως είχε χάσει το σακίδιο και την ταυτότητά της εδώ και μέρες και δεν έχει οποιαδήποτε σύνδεση με το περιεχόμενό του όταν βρέθηκε στη ΣΘΕ. Ζήτησε και πήρε αναβολή για να καταθέσει στη 2η τακτική ανακρίτρια τη Δευτέρα και στο πλαίσιο της διαδικασίας θα κρατηθεί στη ΓΑΔΘ το Σαββατοκύριακο.

Έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης και με τη συμμετοχή μελών του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και γεννά ερωτήματα όμως είναι ο ζήλος με τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία «έδεσε» την υπόθεση εις βάρος της 28χρονης φοιτήτριας, με τον μηχανισμό να κινητοποιείται με την (πρωτοφανή;) εκκένωση και της ΣΘΕ ακόμη. Μέσα σε μια μέρα τα έκαναν όλα και φρόντισαν μάλιστα να της «χρεώσουν» και την κατηγορία της κατασκευής εκρηκτικών υλών, αλλά χωρίς να την πιάσουν επ' αυτοφώρω «επί το έργο» σε κάποιο εργαστήριο παρασκευής εκρηκτικών. Πώς τεκμαίρεται το σκέλος αυτό της κατηγορίας;

Στο μεταξύ, η Αστυνομία δεν φάνηκε να δείχνει τον ίδιο ζήλο την περασμένη Τετάρτη όταν δεκάδες νεοναζί αλώνιζαν στο κέντρο και επιτίθονταν δολοφονικά σε διαδηλωτές και περαστικούς στον ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι -επιχειρώντας ακόμα και να τους κάψουν με υγρό που έριξαν από μπιτόνι μέσα σε βαγόνι. Αντίθετα, μαρτυρίες θέλουν τους άνδρες των ΜΑΤ να μην τους προσεγγίζουν καν, αλλά να κάνουν κλοιό για να διώξουν περαστικούς από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό.

πηγή: efsyn.gr

κεντρική φώτο: EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ