close search results icon

ΔΣ Σκύδρας: ποιος σύμβουλος αιτήθηκε νόμιμης αποζημίωσης για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις

Δεσμεύτηκε για την απόδοση της σε άπορες οικογένειες

ΔΣ Σκύδρας: ποιος σύμβουλος αιτήθηκε νόμιμης αποζημίωσης για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις

Ένα σπάνιο και ευαίσθητο θα λέγαμε θέμα ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση στην τελευταία συνεδρίαση (17/5) του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας. Ήταν το 8ο της ημερήσιας διάταξης και αφορούσε τον ορισμό των δικαιούχων μελών για την αποζημίωση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και προσδιορισμό του ύψους της καταβαλλομένης αποζημίωσης.

Ουσιαστικά το ζήτημα κινήθηκε από τον κ. Καρασαρλίδη Κώστα του Διογένη ο οποίος έχει μόνιμη κατοικία στα Γιαννιτσά και λόγω της χιλιομετρικής απόστασης δικαιούται νόμιμης αποζημίωσης. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης αιτήθηκε τα νόμιμα ενώ στην εισήγηση του

μεταξύ άλλων τόνισε ότι επιθυμεί ο ίδιος να διαχειρίζεται το ποσό που δικαιούται (έως 43ευρώ) με την υπόσχεση ότι θα το χαρίζει σε άπορες οικογένειες και κατόπιν αδείας τους θα το γνωστοποιεί και στη γραμματεία.

karasarlidis-kwstas-pellanews-skydra1.jpg


Από το Δημοτικό Συμβούλιο άλλοι δύο είναι οι σύμβουλοι που δικαιούνται παρόμοιας αποζημίωσης, οι κκ Ανδρεάδης και Πασχαλίδης με τον πρώτο να διαμένει στην Έδεσσα και τον δεύτερο στη Δάφνη. (η αποζημίωση δίνεται για χιλιομετρική απόσταση άνω των 10χλμ).

Σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που ο κ. Καρασαρλίδης έχει θέση συμβούλου δείχνει ότι κοιτάει με «μισό μάτι» τη Δημοτική Αρχή και μετά και τη δημόσια δήλωση του ότι δεν την εμπιστεύεται φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να θίξει θέματα που δεν έχει αγγίξει ουδέποτε κανένας και μάλιστα να τα ωθήσει στη σφαίρα του δημόσιου διαλόγου.

Ήδη από τη μεριά της συμπολίτευσης και του «προέδρου της συμπολίτευσης» (διότι ο κ. Ανδρεάδης συμπεριφέρεται ξεκάθαρα ως πρόεδρος μόνον της συμπολίτευσης) εκτοξεύονται κατηγορίες περί τοποθετήσεων και προτάσεων άνευ ουσίας και αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια.

Πάντως, ο κ. Καρασαρλίδης άνοιξε (ας μας επιτραπεί η έκφραση) μέτωπο και με τους υπαλλήλους του Δήμου, τόσο με την προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας κα Δεληκώστα, όσο και με την πρακτικογράφο του ΔΣ, κα Κολοβού η οποία μάλιστα, από τη συζήτηση που έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε στα βίντεο, άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίων του δημοτικού συμβούλου.

Στο θέμα πάντως της αποζημίωσης η συζήτηση, για άλλη μια φορά παρεκτράπηκε με απόλυτη, για άλλη μια φορά ευθύνη του προέδρου, ο οποίος κάθε τρεις και λίγο υπόσχεται ότι δεν θα επιτρέψει ξανά να «ξεφεύγουν» οι τοποθετήσεις και σε κάθε συμβούλιο το αποτυγχάνει. Και απ’ ότι φαίνεται ξεκάθαρα, όσο η στόχευση του είναι η προσβολή και η υπονόμευση των συμβούλων της αντιπολίτευσης, τόσο ο βασικός σκοπός της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου φαντάζει για τη Σκύδρα μια ουτοπία. Διότι δεν έχει καταλάβει ο πρόεδρος ότι η «άμισθη» δουλειά του εκεί μέσα δεν είναι απλά να μοιράζεις τον χρόνο και να δίνεις τον λόγο αλλά να αποτρέπεις την κάθε λογής παρεκτροπή των θεμάτων και κυρίως την επί προσωπικού επίθεση από όποια μεριά κι αν προέρχεται. Κι επειδή πολλές φορές επικαλείται συμβούλια άλλων Δήμων, θέλοντας να δείξει το χαμηλό τους επίπεδο, δεν καταλαβαίνει ότι εκτίθεται μιας και η σύγκριση δεν τον ευνοεί θέτοντας το ΔΣ που προεδρεύει στο ίδιο επίπεδο και χαμηλότερα.

Ποιον ενδιαφέρει άλλωστε, μετά από 4 χρόνια, γιατί ο κ. Σπανός έφυγε από τη θέση του αντιδημάρχου; Ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης διάβασε την απάντηση του κ. Ανδρεάδη στο θέμα που κίνησε ο κ. Καρασαρλίδης και τη σχολίασε και ξαφνικά -όπως θα δείτε και στο βίντεο- η κουβέντα μεταφέρθηκε στα χρόνια που ο κ. Σπανός αποφάσισε να θέσει εαυτό εκτός της σφαίρας επιρροής της κας Ιγνατιάδου. Θυμόμαστε μάλιστα δήλωση του που έλεγε ότι «δε δέχεται εντολές από σκιώδης ανθρώπους λογιστικών γραφείων!». Και ο πρόεδρος του ΔΣ σ’ ένα θέμα που αφορά αποζημίωση για συμμετοχή στις συνεδριάσεις έρχεται ο ίδιος και σιγοντάρει τη Δήμαρχο σε μια «λαϊκίστικη» θα λέγαμε κουβέντα καφενείου με αοριστίες και με πυροτεχνήματα που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να κερδίσουν εντυπώσεις και να θίξουν κυρίως, στην προκειμένη περίπτωση, έναν σύμβουλο που αποδεικνύει σε κάθε συνεδρίαση την εποικοδομητική στάση που θέλει να έχει από τη θέση που τον έχει εκλέξει ο κόσμος του Δήμου Σκύδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ