close search results icon

Έφτασε στη Γάζα το πρώτο πλοίο με βοήθεια από την Κύπρο, ακόμη ένα φεύγει από τη Λάρνακα

Έφτασαν τους 31.500 οι νεκροί του πολέμου στη Γάζα.

Στη Γάζα βρίσκεται το πλοίο «Open Arms» που ξεκίνησε από την Κύπρο με περίπου 200 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια και ξεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), το πλοίο, που άρχισε το ταξίδι τουτην Τρίτη 12 Μαρτίου από τη Λάρνακα, μετέφερε κυρίως τρόφιμα και η μεταφορά της βοήθειας γίνεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ World Central Kitchen (WCK).

Το σκάφος ρυμουλκούσε φορτηγίδα, στην οποία είχαν φορτωθεί αλεύρι, ρύζι και πρωτεΐνη, αλλά και νερό και φάρμακα, προμήθειες τις οποίες έχουν απεγνωσμένα ανάγκη οι άμαχοι της Λωρίδας της Γάζας καθώς ήδη άνθρωποι, μεταξύ των οποίων βρέφη και μικρά παιδιά, πεθαίνουν από την έλλειψη τροφής.

Το σκάφος «Open Arms» ελλιμενίστηκε σε προβλήτα σε παραλία στη βόρεια Γάζα, η οποία κατασκευάστηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση WCK.

Ένα δεύτερο, μεγαλύτερο πλοίο, το «Jennifer», το οποίο είναι επίσης αποστολή της WCK, ήδη βρίσκεται στο λιμάνι της Λάρνακας και αναμενόταν να αναχωρήσει εντός της ημέρας για τη Γάζα. Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, το ταξίδι του θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία φόρτωσης όλης της ανθρωπιστικής βοήθειας, με όγκο 500 τόνους, στο πλοίο.

Στη Μέση Ανατολή ο Όλαφ Σολτς

Ταυτόχρονα, και ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή να ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, παρά τις πιέσεις και τις εκκλήσεις από τη διεθνή κοινότητα, που τόνιζαν ότι αυτή η ενέργεια θα εντείνει την υπάρχουσα καταστροφή και θα πλήξει κυρίως αμάχους, ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή το Σαββατοκύριακο, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί κατάπαυση πυρός.

Ο Όλαφ Σολτς θα μεταβεί πρώτα στην Ιορδανία, όπου συναντήσει τον βασιλιά Αμπντάλα, και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ισραήλ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ και τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της καγκελαρίας, Στέφεν Χεμπεστράιτ, αντικείμενο της δεύτερης επίσκεψης του Όλαφ Σολτς στην περιοχή μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, είναι οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, η προσπάθεια επίτευξης εκεχειρίας, η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και η απελευθέρωση των ομήρων.

31.500 νεκροί

Η κατάσταση στον Παλαιστινιακό θύλακα επιδεινώνεται με δραματικό τρόπο καθημερινά με τους αμάχους να πέφτουν νεκροί ακόμη και ενώ περιμένουν στις ουρές για να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια. Την Πέμπτη, ελικόπτερο άνοιξε πυρ κατά αμάχων, που περίμεναν φορτηγά με τρόφιμα. Σε αυτή την επίθεση, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον είκοσι σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πυρά στο πλήθος.

Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν από το υπουργείο Υγείας, από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 31.490 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα και 73.439 έχουν τραυματιστεί.

Το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 149 Παλαιστίνιοι.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ