close search results icon

Έφτασε το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο έλατο ύψους 18 μέτρων στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Οι προετοιμασίες, τόσο στον άξονα της Αριστοτέλους, όσο και στην υπόλοιπη πόλη που θα βάλει τα γιορτινά της είναι πυρετώδεις εδώ και περίπου 1 εβδομάδα.

Έφτασε πριν από λίγη ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους το εντυπωσιακό έλατο, ύψους 18 μέτρων από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, το οποίο θα στολιστεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τα φετινά Χριστούγεννα.

Οι προετοιμασίες, τόσο στον άξονα της Αριστοτέλους, όσο και στην υπόλοιπη πόλη που θα βάλει τα γιορτινά της είναι πυρετώδεις εδώ και περίπου 1 εβδομάδα, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στις 7 Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου αλλά και του γιορτινού διακόσμου της πόλης.

Ειδικότερα, στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί ένα κεντρικό δέντρο, πλαισιωμένο με μικρότερα έλατα, ενώ εντυπωσιακό αναμένεται το θέαμα που θα δημιουργεί ο εναλλασσόμενος φωτισμό τους. Παράλληλα, ήδη έχει αρχίσει ο στολισμός και σε άλλα σημεία, στο ύψος του αγάλματος Βενιζέλου, όπου έχουν τοποθετηθεί ξύλινα σπιτάκια τα οποία θα διατίθενται σε επαγγελματίες εστίασης και άλλων ειδών.

Ακόμη, στην μέση της πλατείας Αριστοτέλους έχουν μπει κόκκινοι φράχτες και μέσα σε αυτούς συστάδες δέντρων σε σχήμα κώνου που θα αναβοσβήνουν εναλλασσόμενα.

dentro2.jpg

Για ακόμη μία χρονιά, εξάλλου, ο στολισμός της πόλης θα διευρυνθεί και θα αναβαθμιστεί, με πολλούς επιπλέον δρόμους της πόλης να στολίζονται από τον δήμο.

Και φέτος τα Χριστούγεννα ο δήμος θα προσδώσει στη Θεσσαλονίκη την εορταστική ατμόσφαιρα που αναλογεί σε μια πόλη με φιλοδοξία και αισιοδοξία, αλλά την ίδια ώρα θα λάβει κι όλες τις πρόνοιες που απαιτούνται λόγω της κρίσης για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης. Η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης κατά την περίοδο των γιορτών θα είναι φέτος χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ