close search results icon

«Έχει νοοτροπία και ισορροπία ο Παναθηναϊκός - Παίζει το τελευταίο του χαρτί ο Ολυμπιακός»

Τι γράφουν γνωστοί αθλητικοί συντάκτες για το ντέρμπι. 

Το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου παίζει... μπάλα στον Πρωινό Τύπο, μαζί με συμπεράσματα για τον ΠΑΟΚ και την αποστολή της ΑΕΚ στην Τρίπολη. Δεν χάνεται!

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ – REAL NEWS

Ο Παναθηναϊκός έχει 10 νίκες σε ισάριθμα ματς. Άρα, έχει αποκτήσει πια τη νοοτροπία του νικητή και βρίσκεται για τα καλά στον δρόμο του πρωταθλητισμού. Το μεγάλο όπλο του είναι ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα και ο κόσμος βλέπει πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Το πιο σημαντικό για τους «πράσινους» είναι ότι διαθέτουν ένα ισορροπημένο σύνολο που στηρίζεται πρώτα στο ομαδικό πνεύμα και μετά στα άτομα. Αν νικήσει τον Ολυμπιακό, θα ξεφύγει 13 βαθμούς και λογικά θα έχει να λογαριαστεί μόνο με την ΑΕΚ. Το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο και μάλιστα μέσα στην πανίσχυρη και καυτή Λεωφόρο.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. Μόνο με νίκη θα είναι στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Το ερώτημα είναι αν η ομάδα του Μίτσελ μπορεί αυτό το διάστημα να κοντράρει σε τέτοιο βαθμό τους «πράσινους» ώστε να τους κερδίσει μέσα στο σπίτι τους. Γιατί; Διότι ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει ακόμα τις σταθερές του ως ομάδα και θα χρειαστεί χρόνο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY

Είναι γνωστό ότι οι «πράσινοι» αξιοποιώντας την πολύ καλή φυσική τους κατάσταση, ανεβάζουν την πίεσή τους στο τελευταίο ημίωρο και αυτός είναι ένας λόγος που η στατιστική καταγράφει πολλά γκολ σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει να βρει λύση και για να αντεπεξέλθει η ομάδα του στην πίεση αλλά και για να την κρατήσει με δυνάμεις στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν καταφέρουν να βρουν απαντήσεις σε αυτά τα χαρακτηριστικά στοιχεία παιχνιδιού του «τριφυλλιού», τότε πολύ δύσκολα θα φύγουν έχοντας πάρει αποτέλεσμα στη Λεωφόρο. Η καλοδουλεμένη μηχανή του Γιοβάνοβιτς μπορεί να δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα ακόμα και αν η απόδοση παικτών όπως ο Παλάσιος, ο Σπόραρ και ο Μπερνάρ δεν κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν να περιμένουν τίποτα αν παίκτες όπως ο Χάμες, ο Χουάνγκ και ο Μπιέλ δεν κάνουν το κάτι παραπάνω.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ - ΦΩΣ

Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια συνήθως είχε σε αυτά τα ντέρμπι βαθμολογικό αέρα. Και δεν υπήρχε πίεση για τους «ερυθρόλευκους». Κάτι που τώρα δεν ισχύει. Αν νικήσει η ομάδα του Μίτσελ, θα επιστρέψει δυναμικά. Αν όχι, θα πρέπει πάλι να τρώγεται με τις σάρκες της. Για τον Ολυμπιακό υπάρχει εδώ και καιρό η ανάγκη για ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Υπάρχει φυσικά και ο παράγοντας Παναθηναϊκός, μια ομάδα που δεν είναι φέτος ο φτωχός συγγενής του πρωταθλήματος, αλλά σαφέστατα ένα σύνολο γεμάτο αρετές και κυρίως αυτοπεποίθηση. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν ό, τι έχει γίνει μέχρι τώρα και να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό σαν να μην υπάρχει αυτή η απόσταση των δέκα βαθμών.

Λογικά θα είναι ένας ισορροπημένος αγώνας που θα κριθεί σε λεπτομέρειες, σε ψυχραιμία, σε κυνικότητα και φυσικά σε τύχη. Ο Παναθηναϊκός τα έχει πιο πολύ με το μέρος του αυτά φέτος, ειδικά εάν θυμηθούμε πώς νίκησε στο ίδιο γήπεδο την ΑΕΚ, τον Άρη και τον Αστέρα. Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας είναι σαφώς καλύτερος και με λιγότερο άγχος σε σχέση με το Καραϊσκάκη, οπότε μια αντίστοιχη εικόνα του αναμένεται και σήμερα. Αν θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω και να πάρει ένα μεγάλο τρίποντο, σίγουρα θα εξαρτηθεί και από τον ίδιο.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ - LIVESPORT

Για τον φετινό ΠΑΟΚ δεν υπάρχει κάτι θέσφατο, δεν υπάρχει κάτι αυτονόητο, ούτε καν η νίκη κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων είναι αυτονόητη.

Είναι μία κατάκτηση για την φετινή ομάδα να κερδίσει τον ΠΑΣ, να βάλει δυο γκολ, να μην δεχτεί κανένα και να κάνει ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Κάθε τρίποντο, κάθε καλή εμφάνιση είναι συν και είναι ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται για το χτίσιμο της ομάδας. Υπάρχουν πολλές αναταράξεις, κάτι απολύτως λογικό μέχρι τώρα, αλλά όπως λέει ο Λουτσέσκου σε κάθε ευκαιρία ο χρόνος είναι σύμμαχος για τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ - ΩΡΑ

Το βασικό είναι να νικήσει απόψη η ΑΕΚ στην Τρίπολη. Αυτό που είναι άλλωστε και στο χέρι της. Από εκεί και πέρα, ό,τι και αν γίνει στη Λεωφόρο, κέρδος θα είναι για την «Ένωση». Η ισοπαλία δείχνει να είναι το πιο βολικό αποτέλεσμα αφού και από τον Παναθηναικό μειώνεις την διαφορά και από τον Ολυμπιακό ξεφεύγεις ακόμα περισσότερο.

Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει, δεν χρειάζεται να έχουμε κανένα άγχος. Αρκεί να περάσει η ομάδα νικηφόρα από την Τρίπολη. Για μένα, το κυρίαρχο ζήτημα είναι να κρατήσει η ΑΕΚ το μηδέν στην άμυνα. Χάνει απότομα και τον Βίντα και τον Μουκουντί κι αυτό είναι το βασικότερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει.

(από το sdna.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ