close search results icon

Εξώδικο Αχτσιόγλου για τις εις βάρος της συκοφαντίες

Υπενθυμίζουμε ότι το site δημοσίευσε «ρεπορτάζ» το οποίο δεν συνοδευόταν από κανένα αποδεικτικό υλικό.

Εξώδικο Αχτσιόγλου για τις εις βάρος της συκοφαντίες

Εξώδικο στο site 1voice.gr και στον συντάκτη του άρθρου του, Νίκο Μανεσιώτη, που υποστήριζε ότι η Έφη Αχτσιόγλου πίεζε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου μετά τη δεύτερη εκλογική ήττα, έστειλε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας ταυτόχρονα στο ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας. Απαιτεί από τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του μέσου να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη δημόσια από την ίδια και «από τα χιλιάδες μέλη και του ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ», ειδάλλως θα κινηθεί νομικά.

Υπενθυμίζουμε ότι το site δημοσίευσε «ρεπορτάζ» το οποίο δεν συνοδευόταν από κανένα αποδεικτικό υλικό και το οποίο έφερε τίτλο «Έφη Αχτσιόγλου: Το μήνυμα που εξόργισε τον Αλέξη και τα βρόντηξε» και στο οποίο γινόταν λόγος για sms που έστειλε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην πρόεδρο του κόμματος με το οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί. Μάλιστα, εκεί αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «αυτό ήταν το μήνυμα που ξεχείλισε το ποτήρι....».

Πρόκειται για μια ιστορία που έχει ξεκινήσει ήδη από το Σάββατο, οπότε και δημοσιεύθηκε το εν λόγω -αμφίβολης αξιοπιστίας- δημοσίευμα. Ήδη από εκείνη τη μέρα η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει στην efsyn.gr: «Προβοκάτσιες τέλος. Τους τελευταίους μήνες συγκεκριμένα κέντρα έχουν εξαπολύσει εναντίον μου συκοφαντικές και χυδαίες επιθέσεις. Η λάσπη αυτή κορυφώθηκε τις τελευταίες ώρες πριν τις κάλπες, εμφανίζοντάς με ως δήθεν υπονομεύτρια του Αλέξη Τσίπρα. Την Κυριακή θα πάρουν την απάντησή τους από τους πολίτες, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.». Περαιτέρω διάσταση στο ζήτημα έδωσε και με βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έλεγε πως «έχω διαβάσει τα πάντα. Αδιανότητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με υβριστικά επίθετα, ακόμα και για κραυγές για προδότες. Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ. Ήμουν ο άνθρωπος που μέχρι την τελευταία μέρα δούλευα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, με απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση, υλοποιώντας καθημερινά τις πολιτικές μας αποφάσεις, δίχως να παρεκκλίνω, δίχως να δειλιάζω. Το ίδιο και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό μου. Το ξέρετε αυτό. Το ξέρουν και οι συκοφάντες αυτό».

Στο εξώδικο, η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα δημοσίευμα με «άκρως δυσφημιστικούς και σκοπίμως υβριστικούς ισχυρισμούς για εμένα, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ», στο οποίο «ψευδώς και εις γνώση του ψεύδους από τον δεύτερο εξ υμών, ότι δήθεν στις 29.06.2023, λίγες ημέρες μετά το οδυνηρό για το κόμμα μας αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, πίεζα τον πρώην πρόεδρο μας Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία και μάλιστα ότι τάχα του απέστειλα μήνυμα (sms) με το οποίο του ζητούσα να παραιτηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

«Παρά τις αναληθείς διαδόσεις σας περί του αντιθέτου, σε αλλεπάλληλες συζητήσεις μου με τον Αλέξη Τσίπρα προσπάθησα να τον μεταπείσω ώστε να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, έχοντας την πεποίθηση ότι μαζί θα ξεπερνούσαμε τη δύσκολη στιγμή για την παράταξή μας και για τον ίδιο προσωπικά. Επειδή η ως άνω συμπεριφορά σας είναι παράνομη ως συκοφαντική και επιπλέον συνιστά αφόρητη προσβολή της προσωπικότητας μου. Επειδή με την ως άνω συμπεριφορά σας προσβάλλετε τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ, καθώς επιχειρείτε να μειώσετε το κύρος τόσο του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα όσο και το δικό μου τη στιγμή που διεξάγεται η κρίσιμη αναμέτρηση για την ανάδειξη Προέδρου και για το μέλλον της παράταξης», σημειώνει η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος.

Η ίδια καλεί τον Νικόλαο Μανεσιώτη του 1voice.gr να δημοσιεύσει στον ιστότοπο αυτούσια την εξώδικη διαμαρτυρία, να συντάξει ο ίδιος και να δημοσιεύσει ανασκευαστικό άρθρο που θα αποκαθιστά την αλήθεια, ότι δηλαδή «ουδέποτε πίεσα τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ουδέποτε του απέστειλα sms ή οιοδήποτε μήνυμα με σχετικό περιεχόμενο».

Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι θα προσφύγει νομικά στα αρμόδια πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Το εξώδικο της Έφης Αχτσιόγλου

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ Της Ευτυχίας (Έφης) Αχτσιόγλου του Θεμιστοκλή, Βουλεύτριας Δυτικού Τομέα Αθηνών, κατοίκου Αθηνών, επί της οδού .

ΠΡΟΣ

1.Την ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «Μανεσιώτης Νικολάος – Ψωμιάδης Κωνσταντίνος Ο.Ε» και διακριτικό τίτλο «VOICE NET», που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού και εκπροσωπείται νόμιμα ( ).

2. Τον Νικόλαο Μανεσιώτη του Θεοδώρου, που κατοικεί στην Αθήνα επί της οδού (). ————-

Την Κυριακή 17.09.2023 διεξήχθη ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Π.Σ, διαδικασία στην οποία συμμετέχω ως υποψήφια Πρόεδρος.

Στις 16.09.2023 και ώρα 00.00, λίγες ώρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, με κακόβουλη επιδίωξη να με εμφανίσετε στα μάτια των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματός μας ως πολιτικά αήθη και έτσι να τους επηρεάσετε δυσμενώς έναντί μου εν όψει της επικείμενης ψηφοφορίας, αναρτήσατε στο διαδίκτυο και ειδικότερα στον ιστότοπό σας https://1voice.gr/ ψευδές, συκοφαντικό, αναπόδεικτο και άκρως προσβλητικό για εμένα δημοσίευμα με τίτλο: «Έφη Αχτσιόγλου: Το μήνυμα που εξόργισε τον Αλέξη και τα βρόντηξε».

Στο συκοφαντικό αυτό άρθρο που υπογράφεται από τον δημοσιογράφο και νόμιμο εκπρόσωπό της πρώτης εξ υμών κο Νικόλαο Μανεσιώτη (δεύτερος εξ υμών), ανάμεσα σε άκρως δυσφημιστικούς και σκοπίμως υβριστικούς ισχυρισμούς για εμένα, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ, αναγράφεται ψευδώς και εις γνώση του ψεύδους από τον δεύτερο εξ υμών, ότι δήθεν στις 29.06.2023, λίγες ημέρες μετά το οδυνηρό για το κόμμα μας αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, πίεζα τον πρώην πρόεδρο μας Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία και μάλιστα ότι τάχα του απέστειλα μήνυμα (sms) με το οποίο του ζητούσα να παραιτηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ειδικότερα, ισχυριστήκατε ψευδώς και διαδώσατε επί λέξει τα ακόλουθα:

«Το sms της Αχτσιόγλου στον Αλέξη.

Σήμερα, αφού έχω πλέον τσεκάρει δημοσιογραφικά το ρεπορτάζ μου, αποκαλύπτω το sms της κ. Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα. Με το οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί στις 16 Οκτωβρίου δρομολογώντας τις διαδικασίες της εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.»

Κανένα τέτοιο μήνυμα (sms) ούτε αποκαλύψατε ούτε παρουσιάσατε στο ψευδές και συκοφαντικό κατά τίτλο και περιεχόμενο ως άνω δημοσίευμα σας. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού γνωρίζετε πολύ καλά οτι τέτοιο μήνυμα (sms) δεν υπήρξε ποτέ.

Για να επιτύχετε τον διττό σας στόχο που συνίστατο στην απαξίωση της προσωπικότητάς μου και της πολιτικής μου διαδρομής καθώς και στην παραπλάνηση των μελών και των ψηφοφόρων μας, προχωρήσατε σε ευρεία διάδοση του ψευδούς ισχυρισμού σας, αναρτώντας το δημοσίευμά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι επιτύχατε την αναδημοσίευσή του και διευρύνατε τους αποδέκτες του σε απροσδιόριστα μεγάλο αριθμό.

Εν συνεχεία, επιδεικνύοντας αμετανόητη προσήλωση στον συκοφαντικό σας στόχο, επανήλθατε ο δεύτερος εξ υμών με νέα δημοσιεύματα, τα οποία αναρτήσατε στον ιστότοπό της πρώτης εξ υμών και ειδικότερα στις 18.09.2023 και ώρα 08.00, επομένη του πρώτου γύρου των εκλογών, αναρτήσατε άρθρο του ίδιου συντάκτη σας με τίτλο « Κ. Αχτσιόγλου το SMS σας το έδειξε ο λαός» ενώ στις 19.09.2023 και ώρα 15.51 σε άρθρο σας με τίτλο « Κ. Αχτσιόλγου δεν φοβήθηκα Φρουζήδες και Μηλιώνηδες εσένα θα φοβηθώ;» συνεχίζατε να διαδίδετε τα ίδια ψευδή γεγονότα.

Ως άριστα γνωρίζετε, το γεγονός αυτό που θριαμβευτικά «αποκαλύπτετε» είναι ψευδές και κατασκευασμένο για να με παρουσιάσει ως υπονομεύτρια του πρώην Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα τον οποίο επίσης επιχειρείτε να απαξιώσετε πολιτικά, αφού τον εμφανίζετε ως άβουλο και ετεροκατευθυνόμενο.

Σας επισημαίνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας, εγώ και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ συμπορευτήκαμε στο δρόμο των κοινών μας αξιών και εργαστήκαμε αγόγγυστα για να βγάλουμε την Ελλάδα στο φως. Εμείς έχουμε μετρηθεί σε δύσκολες μάχες και υπηρετήσαμε από κοινού το Κοινό Καλό. Για το λόγο αυτό, ως άριστα γνωρίζετε, παρά τις αναληθείς διαδόσεις σας περί του αντιθέτου, σε αλλεπάλληλες συζητήσεις μου με τον Αλέξη Τσίπρα προσπάθησα να τον μεταπείσω ώστε να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, έχοντας την πεποίθηση ότι μαζί θα ξεπερνούσαμε τη δύσκολη στιγμή για την παράταξή μας και για τον ίδιο προσωπικά.

Επειδή η ως άνω συμπεριφορά σας είναι παράνομη ως συκοφαντική και επιπλέον συνιστά αφόρητη προσβολή της προσωπικότητας μου. Επειδή με την ως άνω συμπεριφορά σας προσβάλλετε τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ, καθώς επιχειρείτε να μειώσετε το κύρος τόσο του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα όσο και το δικό μου τη στιγμή που διεξάγεται η κρίσιμη αναμέτρηση για την ανάδειξη Προέδρου και για το μέλλον της παράταξης.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

(επιφυλασσόμενη ρητώς παντός νομίμου δικαιώματος μου)

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την συκοφαντική επίθεση που εξαπολύετε εναντίον μου.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ αμφότερους να άρετε άμεσα την προσβολή και να απέχετε στο μέλλον από οιαδήποτε παράνομη και προσβλητική της προσωπικότητας μου ενέργεια. Ειδικότερα, σας καλώ να δημοσιεύσετε στον ιστότοπό της πρώτης εξ υμών https://1voice.gr/, αυτούσια την παρούσα εξώδικη διαμαρτυρία μου, να συντάξετε ο δεύτερος εξ υμών και να αναρτήσετε στον ιστότοπό σας η πρώτη εξ υμών δημοσίευμα το οποίο θα αποκαθιστά την αλήθεια, ήτοι ότι ουδέποτε πίεσα τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ουδέποτε του απέστειλα sms ή οιοδήποτε μήνυμα με σχετικό περιεχόμενο.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ αμφότερους να ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη από εμένα και από τα χιλιάδες μέλη και του ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι εάν δεν προβείτε στις ως άνω αποκαταστατικές της προσβολής ενέργειες εντός πέντε ωρών από την επίδοση της παρούσας, θα προσφύγω στα αρμόδια πολιτικά και ποινικά δικαστήρια

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ους απευθύνεται εις γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες καλούμενος άμα όπως την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 20.09.2023
Η εξωδίκως δηλούσα και παραγγέλλουσα
Ευτυχία (Έφη) Αχτσιόγλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ