Το ΕΚΠΑ απέκτησε το μεγαλύτερο υπαίθριο αμφιθέατρο | PellaNews

Το ΕΚΠΑ απέκτησε το μεγαλύτερο υπαίθριο αμφιθέατρο

Οι περίπου 70 φοιτητές και καθηγητές που βρέθηκαν την Παρασκευή στο υπαίθριο αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, καθώς τήρησαν τις προληπτικές αποστάσεις λόγω κορωνοϊού, «γέμισαν» το μεγαλύτερο υπαίθριο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο της χώρας, χωρητικότητας 700 καθημένων. Πρόκειται για ένα στολίδι στην καρδιά του αλσυλλίου της Πανεπιστημιούπολης, όπου πλέον θα πραγματοποιούνται οι ορκωμοσίες όλων των τμημάτων του ΕΚΠΑ.

Ενας χώρος-στολίδι της Θεολογικής Σχολής, όπου θα πραγματοποιούνται οι ορκωμοσίες όλων των τμημάτων του πανεπιστημίου.

Κατά την τελετή εγκαινίων που έγινε την Παρασκευή, ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Θάνος Δημόπουλος αναφέρθηκε στις εργασίες ανακαίνισης του υπαίθριου αμφιθεάτρου τονίζοντας ότι «με την καθοριστική παρέμβαση του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Χρήστου Καραγιάννη, ο οποίος πρότεινε στη σύγκλητο του ΕΚΠΑ την αξιοποίησή του για την τέλεση των διά ζώσης ορκωμοσιών αποφοίτησης των φοιτητών του ΕΚΠΑ, οι πρυτανικές αρχές ανέλαβαν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ταχύτατα η διαδικασία ανακαίνισης του υπαίθριου αμφιθεάτρου. Ηδη τέσσερις ορκωμοσίες έχουν πραγματοποιηθεί χαρίζοντας ιδιαίτερη χαρά στους αποφοίτους και τους οικείους τους, και ταυτόχρονα δίνοντας τον παλμό της σημαντικής αλλαγής που συντελείται στο ΕΚΠΑ με μεθοδικό και ουσιαστικό τρόπο».

Ο πρύτανης τόνισε ότι το υπαίθριο αμφιθέατρο θα αξιοποιηθεί και για πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ σημείωσε ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν εκπονήσει και η σύγκλητος έχει εγκρίνει το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του ιδρύματος, όπου μεταξύ των στρατηγικών εργαλείων που προβλέπονται για την επίτευξη των στόχων του ιδρύματος είναι, αφενός, η συντήρηση και η αναβάθμιση των υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, και, αφετέρου, η ανέγερση ή αγορά νέων εγκαταστάσεων για τη στέγαση τμημάτων και υπηρεσιών, καθώς και την κάλυψη νέων αναγκών τους.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Αγγελος Συρίγος, και μετά τη λήξη τους επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή. Το βλέμμα των επισκεπτών κέρδισαν οι αγιογραφίες που έχουν φιλοτεχνηθεί στη σχολή, καθώς και η Βιβλιοθήκη της Θεολογικής (135.000 βιβλία), όπου, μεταξύ άλλων, έχουν αποθησαυρισθεί χειρόγραφα παλαιών καθηγητών και παλαίτυπα.

 

πηγή: kathimerini