close search results icon

Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία: 34o Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο, 9 έως 11 Νοεμβρίου 2023

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προβληθεί το ερευνητικό και κλινικό έργο των Ελλήνων Αιματολόγων και να παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις. 

Με αφορμή το 34ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο (ΠΑΣ) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2023 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου συνέντευξη τύπου της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ), στην οποία αναφέρθηκαν οι νεότερες εξελίξεις της Αιματολογίας σε διαγνωστικό, θεραπευτικό και ερευνητικό επίπεδο. Το Πανελλήνιο Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία ετήσια εκδήλωση της ΕΑΕ και τη μεγαλύτερη εκδήλωση στο χώρο της Αιματολογίας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στην εισαγωγική της ομιλία η Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας κα Ελισάβετ Γρουζή, σκοπός του Συνεδρίου είναι να προβληθεί το ερευνητικό και κλινικό έργο των Ελλήνων Αιματολόγων και να παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στους διάφορους τομείς της Αιματολογίας διεθνώς. «Προτεραιότητα μας είναι η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση όλων μας, και κυρίως των νέων Αιματολόγων, καθώς και η βελτίωση της φροντίδας των ασθενών μας ώστε να καταφέρουμε να μετατρέψουμε την αγωνία τους σε ελπίδα και συχνά σε βεβαιότητα αποκατάστασης της υγείας τουςΕπίσης, επισήμανε ότι η Αιματολογία του σήμερα διανύει ένα «δρόμο προόδου», ο οποίος επιταχύνθηκε σημαντικά με την ενσωμάτωση της καινοτομίας που οδήγησε στην ταυτοποίηση πολυάριθμων και πολύπλοκων μοριακών αλλαγών, ακόμη και εντός της ίδιας νοσολογικής οντότητας, οδηγώντας στην «Αιματολογία της Ακριβείας».

afisa-34o-aimatologiko-2023.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ