close search results icon

Ενορία της Ναυπάκτου τίμησε τον Άγιο Καλλίνικο Επίσκοπο Εδέσσης

Ενορία της Ναυπάκτου τίμησε τον Άγιο Καλλίνικο Επίσκοπο Εδέσσης

Τον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας, Καλλίνικο Επίσκοπο Εδέσσης τον Αιτωλό, τίμησε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, η Ενορία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Θωμά Λυγιά Ναυπακτίας, με αφορμή δύο ιστορικά εκκλησιαστικά γεγονότα.

Πρώτο γεγονός, η προ δύο ετών -σαν σήμερα-, εκταφή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

Και δεύτερο για την ενορία γεγονός, η προ ενός έτους επίσημη υποδοχή ενός τμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, κατα την διάρκεια Ιεράς Αγρυπνίας, στον Ναό του Αποστόλου Θωμά.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Εσπερινός, ενώ σήμερα Κυριακή, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον εφημέριο της Ενορίας Πρωτ. π.Ιωάννη Μακρή.

Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας ο εφημέριος του Ναού, παρουσίασε το ιστορικό, της προ ενός έτους υποδοχής του Ιερού Λειψάνου και εν συνεχεία αφού ευχαρίστησε και δοξολόγησε τον Άγιο Τριαδικό Θεό γι’ αυτήν την μεγάλη ευλογία, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ ο οποίος δώρησε το τεμάχιο αυτό του Ι.Λειψάνου στην Ενορία αλλά και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεο, ο οποίος κόμισε ο ίδιος το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γέροντος του στον Ναό, και ο οποίος ευλόγησε την σημερινή πανήγυρη.

Εν συνεχεία ακολούθησε περιφορά του Ιερού Λειψάνου εντός του Ιερού Ναού με πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες, αναπέμφθηκε δέηση και αναγνώστηκε η σχετική ευχή προς τον Άγιο Καλλίνικο, που συνέγραψε μαζί με την Ιερά του Ακολουθία ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ.Ιωήλ. Τέλος ευλογήθηκαν και τα εορταστικά κόλλυβα του Αγίου.

Ήταν μια ευλογημένη ημέρα για την Ενορία, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των πιστών που προσέτρεξαν σήμερα -αλλά και όλον τον έναν αυτό χρόνο-, να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το Ιερό και χαριτόβρυτο Λείψανο του Αγίου Καλλινίκου, ο οποίος πλέον ανήκει στους προστάτες της Ενορίας και πρεσβεύει στον Θεό μαζί με τον Άγιο Απόστολο Θωμά, για όλη την Ενορία και τους προσκυνητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ