close search results icon

Έπαιξε "μποξ" τον Παναθηναϊκό το Περιστέρι

Ανώτερο κέρδισε με 76-71

Με παίκτες (και ομαδική λειτουργία) της σειράς ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που άξιζε από το ανώτερο Περιστέρι! Η ομάδα του Σπανούλη ισοφάρισε εύκολα σε 2-2, η ομάδα του Σερέλη δείχνει… τι έρχεται για τους πράσινους με πρόκριση στον τελικό.

Το Περιστέρι επικράτησε του Παναθηναϊκού με 76-71 και έκανε το 2-2, στέλνοντας τη σειρά σε Game 5 αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Φρανσίσκο, Ραντάνοφ και Μπίλαν που είχαν 24, 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Μάριους Γκριγκόνις με 20 πόντους.

Καλό ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός, καλύτερο τελείωμα το Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειχνε διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό του. Με φανερή διάθεση στην άμυνα, αλλά και ξεκάθαρο πλάνο να εκμεταλλευτεί την υψομετρική διαφορά των παικτών του ο Παναθηναϊκός στο πρώτο πεντάλεπτο κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 7-13, αλλά κάπου εκεί έπαθε… μπλακ άουτ.

Το Περιστέρι αντέδρασε, εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό την πολύ κακή εικόνα των «πράσινων» σε άμυνα και επίθεση και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραντάνοφ «έτρεξε» σερί 9-0 και έκανε το 16-13. Από κοντά και ο Φρανσίσκο με 3/3 τρίποντα, ενώ τη χαριστική βολή του… δεκαλέπτου έδωσε ένας πρώην «πράσινος», ο Λεωνίδας Κασελάκης ο οποίος «έγραψε» το 21-15.

Ο έλεγχος στο Περιστέρι

Και στο δεύτερο δεκάλεπτο το Περιστέρι είχε καταφέρει να διατηρήσει τον ρυθμό της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έμοιαζαν να μην απειλούνται και μάλιστα λίγο πριν τη συμπλήρωσε 15 λεπτών αγώνα με καλάθι του Λεωνίδα Κασελάκη έφτασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 10 πόντους, 27-17. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη δεν είχαν καθόλου ενέργεια, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση οι «πράσινοι» δεν είχαν καμία δημιουργία, καμία συνεργασία, με αποτέλεσμα το Περιστέρι να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενο με 41-28.

Επιμέρους 27-18 για τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» ξανά στο ματς

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε με… διαφορετική προσέγγιση. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να γίνουν πιο σκληροί στην άμυνά τους και σε συνδυασμό με τις επιθετικές λύσεις δια χειρός Γκρικόνις οι «πράσινοι» «έτρεξαν» επιμέρους 8-13 και μείωσαν σε 48-41 στο 25’. Η αγωνιστική άνοδος του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο δεύτερο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να συμβάλλει καθοριστικά στο σκοράρισμα της ομάδας. Με το σκορ στο 55-48, το Περιστέρι βγήκε στον αιφνιδιασμό ο Κόλμαν με 3 βήματα έκανε το λει απ και έκανε το 57-48, αλλά ο Ουίλιαμς με τρίποντο μείωσε εκ νέου σε 57-51 και 57-53 με το δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 59-55.

Ανώτερο το Περιστέρι, έφτασε δίκαια στην επικράτηση

Για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός κατάφερε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά να «γκρεμίσει» ότι « έχτιζε». Οι «πράσινοι» αν και είχαν καταφέρει να μειώσουν στους 4 πόντους, στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου τα έκανα όλα… χάλια. Οι «πράσινοι» με πολύ κακή άμυνα, με λάθη στην επίθεση και με μεγάλη νευρικότητα δε μπορούσαν να μείνουν πιστοί στο πλάνο τους, με τους γηπεδούχους να «διαβάζουν όλες τις φάσεις και με πρωταγωνιστή τον Φρανσίσκο να παίρνουν και πάλι προβάδισμα 10 πόντων, 67-57. Και όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πάλι να βρει τον τρόπο να… επιστρέψει και με ένα κάρφωμα, βγαλμένο από τα παρκέ του ΝΒΑ, από τον Ματέους Πονίτκα μείωσε σε 69-65, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Πονίτκα μπορεί να έκανε τα πάντα, αφού έβγαζε και άμυνες, ο Παναθηναϊκός μείωσε ακόμα περισσότερο με τον Γκιργκόνις, αλλά ο Φρανσίσκο βρήκε ένα ακόμα τρίποντο και έκανε το 72-67, 1:20 πριν το τέλος. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό ο Ντένμον έκανε το κλέψιμο στην επόμενη φάση, πήρε το φάουλ και ο Αμερικάνος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε το 73-67 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στην αναμέτρηση, στέλνοντας τη σειρά σε 5ο ματς, την Τρίτη το απόγευμα στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 41-28, 59-55, 76-71

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ