close search results icon

Eurostat: Οι χώρες με τις περισσότερες τουριστικές κλίνες - Η θέση της Ελλάδας

Ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2020.

Αμετάβλητος σε σχέση με το 2020, αλλά ελαφρά μειωμένος σε σχέση με το 2019, ήταν πέρυσι ο αριθμός των διαθέσιμων τουριστικών κλινών στην Ε.Ε., σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostatσχετικά με τα τουριστικά καταλύματα. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2021 η Ε.Ε. διέθετε συνολικά 28,1 εκατομμύρια κλίνες σε 597.000 τουριστικά καταλύματα.

screenshot-6-dr62y.png

Η Ιταλία και η Γαλλία συγκέντρωναν το περασμένο έτος πάνω από το ένα τρίτο των διαθέσιμων θέσεων, με 5,1 εκατομμύρια κλίνες έκαστη. Τρίτη σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες κλίνες (σε απόλυτους αριθμούς) ήταν η Ισπανία με 3,8 εκατ. κλίνες, που αντιστοιχούσαν στο 13% του συνόλου και ακολουθούσε η Γερμανία με 3,5 εκατομμύρια κλίνες (12%). H Ελλάδα ήταν στην 8η θέση, με τις διαθέσιμες κλίνες να αντιστοιχούν στο 4% του συνόλου.

Ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2020, τη χρονιά που ξέσπασε η πανδημία. Ωστόσο, συγκριτικά με το 2019, δηλ. τη χρονιά προ της πανδημίας, ο αριθμός των κλινών του 2021 ήταν μειωμένος κατά 2% και ο αριθμός των καταλυμάτων μειωμένος κατά 3%.

Τα στοιχεία για το 2021 δείχνουν ότι τα τρία τέταρτα (75%) των 591 εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων από διεθνείς επισκέπτες σε τουριστικά καταλύματα της Ε.Ε. ήταν από τουρίστες από άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης, ενώ το 16% από τουρίστες που προέρχονταν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου).

naftemporiki.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ