close search results icon

Eurovision 2022: Αποκλείστηκε η Ανδρομάχη και η Κύπρος

Eurovision 2022: Αποκλείστηκε η Ανδρομάχη και η Κύπρος

Δεν κατάφερε η Κύπρος να προκριθεί στον τελικό της Eurovision που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου στο Τορίνο της Ιταλίας.

Λαμπερή ήταν η συμμετοχή και της Κύπρου στον Β’ ημιτελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που μεταδίδει η ΕΡΤ, από το Pala Olimpico, στο Τορίνο της Ιταλίας.

Με τον αριθμό 9 ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision 2022 στο PalaOlimpico του Τορίνο η Ανδρομάχη, η οποία φέτος εκπροσωπεί την Κύπρο με το ρυθμικό «Ela». Η τραγουδίστρια επιλέχθηκε εσωτερικά από το ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας για να φέρει τα χρώματα της χώρας στον 66o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η Ανδρομάχη ξεκινά να ερμηνεύει το τραγούδι μέσα σε ένα κοχύλι σαν μια άλλη αναδυόμενη Αφροδίτη. Το σκηνικό με το κοχύλι- το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα της Eurovision 2022- αλλάζει χρώματα κατά τη διάρκεια του της εμφάνισης πότε σε μοβ χρωματισμούς και πότε σε πορτοκαλί. Λίγο πριν το πρώτο ρεφρέν, στη σκηνή εμφανίζονται δύο χορεύτριες με αέρινα φορέματα, όπου επιδίδονται σε κοφτές χορευτικές κινήσεις.

Η Ανδρομάχη έκλεψε τις εντυπώσεις συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού και θερμό χειροκρότημα.

Το τραγούδι

Το «Ela», ένα κομμάτι που έχει τόσο ελληνικό, όσο και αγγλικό στίχο, είναι δημιούργημα μιας ομάδας παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών (Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani).

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου είναι: Βέλγιο, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Φινλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Εσθονία και Αυστραλία.

Οι 10 χώρες που περνούν στον τελικό της Eurovision 2022 είναι οι:

Βέλγιο

Τσεχία

Αζερμπαϊτζάν

Πολωνία

Φινλανδία

Εσθονία

Αυστραλία

Σουηδία

Ρουμανία

Σερβία


Συμπληρώθηκαν οι χώρες που θα λάβουν μέρος στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 το βράδυ του Σαββάτου. Όπως κάθε χρόνο, δέκα είναι οι χώρες που λαμβάνουν το εισιτήριο από τους δύο ημιτελικούς για να διαγωνιστούν στον τελικό. Οι Big 5 βρίσκονται αυτόματα στον τελικό λόγω της συνεισφοράς τους στο διαγωνισμό.

Οι 25 χώρες που θα διεκδικήσουν τη νίκη του βράδυ του Σαββάτου είναι: η Ελλάδα, η Αρμενία, η Νορβηγία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η Ισλανδία, η Σερβία, η Πολωνία, η Ρουμανία, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Εσθονία, το Αζερμπαϊτζάν, η Φινλανδία, η Τσεχία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία κι η Ιταλία.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ