close search results icon

Έβαλαν ψεύτικες πινακίδες σε παραλίες για να διώχνουν τους τουρίστες

Ποιος τοποθέτησε τις πινακίδες. 

Έναν ευφάνταστο και ταυτόχρονα χιουμοριστικό τρόπο βρήκαν κάποιοι Ισπανοί προκειμένου να αποτρέψουν τους χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν τις παραλίες στα καλοκαιρινά θέρετρα της χώρας να βρεθούν εκεί.

Συγκεκριμένα ακτιβιστές τοποθέτησαν πινακίδες κοντά σε σχεδόν όλες τις δημοφιλείς παραλίες στη Μαγιόρκα και προειδοποιούν τους τουρίστες για «επικίνδυνες μέδουσες». Άλλες πινακίδες ανέφεραν ότι η παραλία είναι κλειστή επειδή υπάρχει πτώση βράχων, ενώ άλλη κάνει λόγο πως δεν είναι ασφαλές να πας εκεί λόγω μολυσμένων υδάτων.

Επίσης, μία ψεύτικη πινακίδα ενημερώνει τους παραθεριστές ότι χρειάζονται τρεις ώρες για να φτάσουν σε συγκεκριμένη παραλία, όταν στην πραγματικότητα η ταμπέλα είχε τοποθετηθεί μόλις 100 μέτρα μακριά της.

Ωστόσο, στις συγκεκριμένες πινακίδες υπάρχουν μηνύματα γραμμένα στα καταλανικά, έτσι όσοι μιλάνε τη γλώσσα γνωρίζουν ότι πρόκειται για ψεύτικες προειδοποιήσεις.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται μετά από ένα καλοκαίρι, κατά το οποίο οι Βρετανοί και άλλοι τουρίστες σχημάτιζαν ουρές για να προλάβουν ξαπλώστρες και ομπρέλες ώρες πριν ανοίξει μία πλαζ ή μία πισίνα σε τουριστικά θέρετρα στην Ισπανία, σ’ αυτό που ονομάστηκε «η μάχη της ξαπλώστρας», αναγκάζοντας επιχειρήσεις και ξενοδοχεία να πάρουν σχετικά μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι εικόνες.

Σύμφωνα με τη Sun, οι προειδοποιητικές πινακίδες για τους κινδύνους αναφέρουν «ανοιχτή παραλία. Όχι σε μέδουσες, όχι σε ξένους», ενώ οι πινακίδες που αναφέρονται σε πτώσεις βράχων, σημειώνουν ότι ο κίνδυνος δεν είναι «ο κίνδυνος κατολίσθησης, αλλά του συνωστισμού».

Ποιος τοποθέτησε τις πινακίδες

Οι προειδοποιητικές πινακίδες τοποθετήθηκαν από την αντικαπιταλιστική ομάδα «Caterva», η οποία ασκεί κριτική και στον σταρ του τένις, Ραφαέλ Ναδάλ επειδή έχει στην κατοχή του ένα εστιατόριο και μία τουριστική επιχείρηση στο νησί των Βαλεαρίδων.

Η «Caterva», ανέφερε σχετική ανακοίνωση στο Twitter: «Αυτές τις ημέρες πραγματοποιήσαμε καταγγελίες κατά του μαζικού τουρισμού στους όρμους του Μαναθόρ. Με αίσθηση χιούμορ βάλαμε κάποιες αφίσες όπως μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες από την Cala Morlanda ως την Cala Bota».

screenshot-5-Gl3oZ.png


«Ο σφετερισμός των όρμων είναι μια ακόμη έκφραση του πώς ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί μια οικονομική δραστηριότητα όπως ο τουρισμός, φτάνοντάς την στα άκρα, για να προχωρήσει στην πλήρη αφαίμαξη περιοχών, αποσπώντας τη μέγιστη υπεραξία από τους εργαζόμενους», προσθέτει στην ανακοίνωση.

screenshot-6-WOyKf.png


Στην ανακοίνωση η ομάδα αναφέρει ότι «ξενοδόχοι ή ο Ραφαέλ Ναδάλ» είναι συνεργοί σε όλο αυτό όπως και η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων.

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ