close search results icon

Έβρος: Πέφτουν οι υπογραφές για την επέκταση του φράχτη

Στην περιοχή ο Μητσοτάκης.

Aύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στον ακριτικό Έβρο συνοδευόμενος από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Πρωθυπουργός αύριο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου».

Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποτελεί πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης και η απόφαση μάλιστα είχε ληφθεί σε προγενέστρο ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το πρωθυπουργικό γραφείο τον Αύγουστο του περασμένου έτους όταν και αποφασίστηκε η εν λόγω επέκταση, αυτή θα προχωρήσει «κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ο διαγωνισμός για συμφωνία- πλαίσιο. Αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση και η ενίσχυση των μέσων επιτήρησης».

Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

Την σημασία του εν λόγω έργου τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Γέρακα όπου και έκανε ειδική αναφορά στην επίσκεψή του στον Έβρο λέγοντας «θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

Η συγκεκριμένη αναφορά μόνο τυχαία δεν ήταν αφού τις τελευταίες ώρες ο φράχτης στον Έβρο αποτελεί ξανά θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, λόγω της κίνησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη να είναι εισηγητής της πρωτοβουλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύμφωνα με την οποία ζητείται να μην χρηματοδοτηθεί η επέκταση του φράχτη στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές της ΕΕ όπου οι εθνικές κυβερνήσεις το ζητούν.

«Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μην χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο. Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Χρειάζεται απλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Και σε όλους αυτούς, εντός και εκτός Ελλάδος, που μας είπαν: η Ευρώπη δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα, τους απαντώ λέγοντάς τους δύο πράγματα: Πρώτον, ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων. Όμως και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της Κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Mε ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

πηγή: eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ