close search results icon

Food Pass για το σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση - Πόσο θα είναι η επιδότηση

Στις συζητήσεις βρίσκεται η χριστουγεννάτικη έκδοση του «καλαθιού του νοικοκυριού». 

Ηκυβέρνηση φαίενται ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο παροχής Food Pass.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA ένα ειδικό voucher για τα τρόφιμα εξετάζει να εκδώσει η κυβέρνηση με σκοπό να καλύψει το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Όπως επισημάνθηκε, το ποσό της επιδότησης που πιθανότατα θα φτάνει έως και τα 100 ευρώ, θα αφορά στα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού». Ακόμα, η χορήγηση του Food Pass θα γίνει βάσει αυστηρών ειδοδηματικών κριτηρίων, ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και το ύψος του ετήσιου εισοδήματος.

Προτεραιότητα, επίσης, για το Food Pass θα δοθεί στις οικογένειες με παιδιά και, μάλιστα, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, θα υπάρξουν και ανάλογες προσαυξήσεις στην επιδότηση. Οι τελικές αποφάσεις για το Food Pass, βέβαια, θα ληφθούν στις αρχές του 2023.

Επιπλέον, στις συζητήσεις βρίσκεται η χριστουγεννάτικη έκδοση του «καλαθιού του νοικοκυριού», όπως προκύπτει από τα όσα είπε το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γωργιάδης, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή φέρνει νέες τιμές και σε προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μεγάλο μέρος των καταναλωτών ψωνίζουν από το «καλάθι του νοικοκυριού» και γι’ αυτόν τον λόγο οι βιομηχανίες επώνυμων προϊόντων, θέλοντας να κρατήσουν τους πελάτες τους, αναγκάζονται αντί να αυξήσουν τις τιμές, να τις μειώσουν σε ποσοστό 5% ή 10%.

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ