Όπως είναι φυσικό, τα γαλακτοκομικά ακολουθούν την ίδια ανοδική πορεία, και γίνονται πολυτέλεια για ένα μέσο νοικοκυριό.
Τα κυβερνητικά αφηγήματα περί μεγάλης επιτυχίας και προόδου της ελληνικής οικονομίας και περί ανόδου, [ακόμα και «αργής πλην σταθερής»] του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, διαψεύδονται θορυβωδώς από τα στατιστικά στοιχεία της ίδιας της ΕΕ.
Η κυβέρνηση δήθεν ψάχνει ακόμα για ένα αειφόρο, βιώσιμο ενεργειακό μείγμα, την ώρα που κλείνει το μάτι στα καρτέλ, εκτοξεύοντας τα κέρδη των παρόχων ρεύματος στα ύψη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε στο ΥΠΕΘΟ συζητήθηκαν το θέμα της ενέργειας με γνώμονα τη μείωση του κόστους, καθώς και το θέμα της στέγασης, που παραμένει ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης.
Υπήρξαν καταγγελίες ότι κάποιοι έσπευσαν να αυξήσουν τις τιμές στα πρατήρια βενζίνης. Γι’ αυτό έδωσα εντολή στη ΔΙΜΕΑ να ξεκινήσει εκτεταμένους ελέγχους
Καταγράφηκαν με επιτόπια τιμοληψία και συνεντεύξεις.
Στις 15 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, απαντάμε δυναμικά στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.
Ο κόσμος της εργασίας και οι καταναλωτές βρίσκονται σε απόγνωση.
Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το φαινόμενο στη συμπρωτεύουσα.
Οι βουλευτές καλούν τους υπουργούς να απαντήσουν εάν προτίθενται να προβούν σε παρεμβάσεις.
Η αύξηση της τιμής του φυσικού αέριου, η μείωση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα και η κερδοσκοπία των hedge funds της ενέργειας ωθούν ανοδικά τις τιμές.
Δυσβάσταχτο έξοδο πια...
Πτωτικά κινούνται για δεύτερη ημέρα οι τιμές του κακάο, παραμένοντας όμως κοντά στην περιοχή των ιστορικών υψηλών που καταγράφηκαν την Τετάρτη.
Ισχυρίστηκε ακόμη και την περίοδο του...κορωνοϊού!
Ατομική ευθύνη και στην ακρίβεια! - ανάλυση από την ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΟΥΤΑ.
Πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης της Metron Analysis για το ζήτημα της ακρίβειας και του κόστους ζωής.
Η Ένωση δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα στοιχεία εξέλιξης των τιμών.
Ακόμα κι αν ο στόχος για μέσο μισθό επιτευχθεί μέχρι το 2027, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν το επίπεδο διαβίωσης του μέσου Έλληνα πολίτη θα σημειώσει βελτίωση.
«Νωρίτερα όταν ο πληθωρισμός των τροφίμων ήταν κοντά στο 10%, δηλαδή πριν ένα χρόνο, εκεί ήταν προφανώς πολύ πιο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο».