close search results icon

Φρόσω Μερεμητσάκη: «Γειτονιά / “Γέφυρα” αγάπης και ζωντάνιας»

"Ένα βιωματικό «σχολείο» της κοινωνίας της οποίας είμαστε ενεργά και ισάξια μέλη", όπως τονίζει η υποψήφια με το "Μέλλον Δημιουργίας" στη Δ.Ε. Πέλλας.

Φρόσω Μερεμητσάκη: «Γειτονιά /  “Γέφυρα” αγάπης και ζωντάνιας»

*της Φρόσως Μερεμητσάκη

Η γειτονιά συνιστά μια από τις πιο όμορφες και γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Το δέσιμο των ανθρώπων που απαρτίζουν μια γειτονιά δύναται να συμβάλλει ουσιαστικά στην καλλιέργεια των συναισθηματικών δεξιοτήτων ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρει στην ανάπτυξη των βασικών - και όχι μόνο - αξιών της ζωής όπως η αγάπη, η κατανόηση, η συγχώρεση και η αλληλεγγύη.

Η έννοια της γειτονιάς αποτελεί για τον καθένα από εμάς έναν χώρο στον οποίο αναπτύσσονται σχέσεις, μαθαίνουμε να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο μας και να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Είναι, λοιπόν, ένα βιωματικό «σχολείο» της κοινωνίας της οποίας είμαστε ενεργά και ισάξια μέλη.
Η συνύπαρξη μάς βοηθά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και συνεπώς πιο αξιόλογοι πολίτες σεβόμενοι τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά.

pavlos-geitonia-1039-foto1.png

Όλες αυτές τις υπέροχες συναισθηματικά αναμνήσεις, τις ιδιαίτερα σημαντικές αξίες και τα ανεπανάληπτα συναισθήματα θα επιθυμούσα να μπορούσαν να «αποτυπωθούν» και στις γειτονιές του σήμερα κάνοντας μια προσπάθεια να συνυπάρχουμε αρμονικά και να μοιραζόμαστε τα ήθη και τα έθιμα μας. Για αυτό τον λόγο έφτασε η ώρα να ανανεώσουμε αυτό το υπέροχα μοναδικό ραντεβού στις γειτονιές μας δίνοντας σε αυτές μια νέα εικόνα στην οποία θα συναντάται ιδανικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Κάθε γειτονιά κρύβει και μια όμορφη ιστορία, η οποία πολλές φορές αποτυπώνεται στα ονόματα των δρόμων της. Σε κάθε δρομάκι ενυπάρχει και μια ανάμνηση είτε αυτή αφορά σημεία συνάντησης και αλληλεπίδρασης είτε αφορά στα γνήσια παραδοσιακά παιχνίδια που παίζαμε σαν μικρά παιδιά. Αξιομνημόνευτα παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων, σπουδαίοι άνθρωποι που άφησαν το στίγμα τους σε κάθε γειτονιά, ξεχωριστά μνημεία που υπάρχουν σε κάποιες γειτονιές δύναται να αποτελέσουν την αφορμή για να δημιουργήσουμε μια «γέφυρα» αγάπης και να ζωντανέψουμε τις σύγχρονες γειτονιές.

pavlos-geitonia-1039-foto3.png

Με δράσεις που τιμούν αξίες και ανθρώπους… με ζωγραφιές που έχουν ως πηγή έμπνευσης παραδοσιακά παιχνίδια… με έργα αφιερωμένα σε ήρωες και ηρωίδες… δημιουργούμε νέες γειτονιές στοχεύοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτές. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του σπουδαίου Ν. Καζαντζάκη: «Έχεις τα πινέλα… έχεις τα χρώματα… ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα». Για τις δικές μας όμορφες γειτονιές τα χρώματα μας θα είναι οι ιδέες όλων μας και τα πινέλα μας η ανάγκη μας για έναν πιο όμορφο τόπο. Με όλα αυτά «ζωγραφίζουμε» το μέλλον στις γειτονιές μας και κρατάμε ζωντανή την ιστορία τους. Ο δικός μας «παράδεισος» στηρίζεται στις ξεχωριστά όμορφες γειτονιές μας και στις αξίες που πρεσβεύουν.

pavlos-geitonia-1039-foto2.png

Με μικρά και σταθερά βήματα μπορούμε να εκπληρώσουμε ολοένα και μεγαλύτερα έργα.

screenshot-11-vLM7x.png

* Η Φρόσω Μερεμητσάκη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δ.Ε. Πέλλας-«Μέλλον Δημιουργίας»




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ