close search results icon

Γαλλία / Σε κρίσιμη κατάσταση 29χρονη μετά από βιασμό «που συνοδεύτηκε από βασανιστήρια»

Πέντε καταδίκες. 

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μια 29χρονη γυναίκα στη βορειοδυτική Γαλλία, μετά τον βιασμό της στις 4 Αυγούστου στο Χερβούργο.

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν έναν 18χρονο, που το Σάββατο 12 Αυγούστου παραπέμφθηκε για τον βιασμό και τον βασανισμό της νεαρής γυναίκας, με τον ίδιο να βρίσκεται στο επίκεντρο άλλης εν εξελίξει έρευνας για τη σεξουαλική επίθεση κατά της αδελφής του και έχει καταδικαστεί πέντε φορές από δικαστήριο ανηλίκων.

Ο 18χρονος κατηγορείται για τον «βιασμό που συνοδεύτηκε από βασανιστήρια ή πράξεις βαρβαρότητας»

Το θύμα είπε στις αρχές ότι δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα «που είχε ξαναδεί αλλά δεν γνώριζε». Κατά την κράτησή του από την αστυνομία, ο άνδρας κατέληξε «να παραδεχθεί λακωνικά τις πράξεις που θα μπορούσαν να του αποδοθούν», σύμφωνα με την εισαγγελία του Χερβούργου, η οποία διαβίβασε τη διαδικασία στην εισαγγελία της Κουτάνς, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η LeFigaro, ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι της κοπέλας στο Χερβούργο και αφού την κακοποίησε άγρια, την χτύπησε με σκουπόξυλο σπάζοντας της δεκάδες κόκαλα, ενώ εν συνεχεία τη βίασε, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Η γυναίκα βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Πέντε καταδίκες

«Από το ποινικό μητρώο του εν λόγω άνδρα προκύπτει ότι έχει καταδικαστεί πέντε φορές από δικαστήριο ανηλίκων για αδικήματα που αφορούν υλικές ζημιές και βία», ανέφερε η Εισαγγελία της Κουτάνς στη Νορμανδία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας (14.8).

«Μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης εναντίον της αδελφής του βρίσκεται επί του παρόντος υπό διερεύνηση, αλλά δεν είναι δυνατόν σε αυτό το στάδιο να προσδιοριστεί εάν τα γεγονότα αυτά έχουν αποδειχθεί ή όχι», πρόσθεσε αναπληρώτρια εισαγγελέας στην Κουτάνς.

«Επιπλέον, μια υπόθεση βιασμού ανηλίκου που ξεκίνησε το 2019 απορρίφθηκε από την εισαγγελία το 2020, με την αιτιολογία ότι το αδίκημα δεν ήταν αρκετά σοβαρό», συμπλήρωσε.

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ