close search results icon

Γιάννης Τσακίρης: Ως Δήμος παρακολουθούμε τις εξελίξεις

Γιάννης Τσακίρης: Ως Δήμος παρακολουθούμε τις εξελίξεις

Την στήριξη του στους αγρότες της Έδεσσας εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσακίρης.  Ο κος Τσακίρης δήλωσε 

Δυστυχώς για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της επανάληψης έντονων κλιματικών φαινομένων. Η χθεσινή χαλαζόπτωση άφησε το καταστροφικό αποτυπωμα της σε μερικές απο τις πιο σημαντικές περιοχές παραγωγής κερασιού στον Δήμο μας καθώς και σε όμορους Δήμους. Ενδεικτικά αναφέρουμε Κερασιά, Καρυδιά, Νησί, Άγρας, Λύκοι και Κορυφή. 


Απο νωρίς το πρωί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέπτεται τις πληγήσες περιοχές του Δήμου μας για μια πρώτη επισήμανση των περιοχών. 


Με βάση τη φυσιολογία του καρπού και το στάδιο ωρίμανσης των κερασιών στα όρια των περιοχών που επλήγησαν θα χρειαστούν άλλες δυο ημέρες τουλάχιστο για να εμφανιστούν τα συμπτώματα.


Ως Δήμος βρεθήκαμε απο την πρώτη στιγμή στις συγκεκριμένες περιοχές προκειμένου να έχουμε πληρη εικόνα και να βοηθήσουμε στα σημεία που πρέπει την διαδικασία. 


Πρέπει να πούμε οτι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απώλεια εισοδήματος λόγω του ότι τα κεράσια δεν είναι εμπορεύσιμα. Πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός οτι χωρίς έσοδα οι αγρότες πρέπει να προχωρήσουν σε ψεκασμούς αυτών των κερασιών για να αποφύγουν προβλήματα που θα εμφανιστούν λόγω ενδεχόμενων μυκητολογικών και εντομολογικών προσβολών που θα επηρεάσουν τις μη προσβεβλημένες καλλιέργειες. 


Ως Δήμος θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και θα συνδράμουμε όπου απαιτηθεί για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ