Γιαννιτσά: Συνελήφθη ο υπαίτιος των βανδαλισμών Μνημείων
Η έρευνα της αστυνομίας κατέληξε επιτυχώς.


Ακολούθησε το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που ήταν το "δεύτερο θύμα".
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαΐου, όταν "άγνωστος" (έως τότε) έγραψε συνθήματα στην πινακίδα πληροφόρησης που υπάρχει στον Πεζόδρομο των Γιαννιτσών. Περίοικοι της περιοχής είδαν τι συνέβη και απεκατέστησαν άμεσα την ζημιά.

Η επόμενη κίνηση ήταν ο "άγνωστος" να βεβηλώσει το άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης, στην πλατεία Πολύκεντρου, στο κέντρο του Πεζόδρομου.

Η έρευνα και η συνεχής επιμονή της αστυνομίας και της ασφάλειας Γιαννιτσών συνεχίστηκε με ένταση, με αποτέλεσμα να βρεθεί ο δράστης (και όχι πια "άγνωστος), καθώς συνελήφθη και ομολόγησε τις πράξεις του.
Οι βεβηλώσεις μνημείων αλλά και σημείων που αναφέρεται η ιστορία μιας περιοχής ή ενός τόπου, είναι σύνηθες φαινόμενο, σε πολλές περιοχές της χώρας. Φαινόμενο που αντιμετωπίζεται άμεσα, όταν ειδοποιούνται οι αρχές αλλά και οι τοπικές διοικήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Ασβεσταριό: Ολοκληρώθηκαν εργασίες στον Ναό του χωριού
12 Μαΐου 2025
ΣΧΟΛΙΑ