close search results icon

Γιατί ο Πάρντιου έβαλε τελεία στις μεταγραφές του Άρη

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη στοιχείο που έλαβε υπόψη ο Βρετανός τεχνικός.

Γιατί ο Πάρντιου έβαλε τελεία στις μεταγραφές του Άρη

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Αλαν Πάρντιου διατύπωσε την άποψή του επί των σκέψεων περαιτέρω ενίσχυσης την προπαραμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό κι όπως φαίνεται δεν άλλαξε σκεπτικό καθώς η απόφαση ολοκλήρωσης των μεταγραφικών κινήσεων είναι δεδομένη.
Καθώς οι ομάδες έχουν δικαίωμα απόκτησης ποδοσφαιριστών οι οποίοι έμειναν ελεύθεροι πριν την 15η του Σεπτέμβρη, ο Αρης δεν έχει να περιμένει κάτι περισσότερο από την αγορά πέραν των επιλογών που (του) προσφέρει στην παρούσα στιγμή. Είναι προφανές δηλαδή ότι ο 61χρονος δεν ικανοποιείται από τις διαθέσιμες περιπτώσεις σε βαθμό ακύρωσης ενός εκ των δογμάτων του.

Αυτό του υπαγορεύει να δουλεύει με μάξιμουμ 24-25 ποδοσφαιριστές, όπως παραδέχθηκε στην ίδια συνέντευξη και δεδομένου του ότι η ομάδα του (πλην μίας εβδομάδας) θα δίνει έναν αγώνα την εβδομάδα. Εκτιμά δηλαδή ότι ευκολότερη η διαχείριση του υλικού και κυρίως ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τελευταίου παρουσιάζει την επάρκεια που ζητά. Βέβαια στην ίδια συνέντευξη είχε αφήσει ανοιχτό παράθυρο λέγοντας ότι… «ποτέ δεν ξέρεις με αυτόν τον πρόεδρο», οπότε η απόφαση τερματισμού των μεταγραφικών κινήσεων προφανώς λήφθηκε από κοινού.

Κατ’ επέκταση, ο αριθμός των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών και τα ποιοτικά στοιχεία τους σε συνδυασμό με το πρόγραμμα των αγώνων έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση ολοκλήρωσης των μεταγραφικών κινήσεων. Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη στοιχείο που έλαβε υπόψη ο Βρετανός τεχνικός.

Οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές είναι ελεύθεροι εδώ και τουλάχιστον δυόμισι μήνες και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν συμμετείχε σε πρόγραμμα προετοιμασίας ομάδας. Παράλληλα, για να συναντήσει κανείς τον τελευταίο επίσημο αγώνα τους θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο τουλάχιστον τέσσερις μήνες πίσω. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε από τους ελεύθερους προστεθεί σε μια ομάδα είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί διάστημα ενός μήνα για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης και φυσικά, δύσκολα θα μπει στο rotation της ομάδας. Το δε Πρωτάθλημα θα διακοπεί σε περίπου 50 ημέρες και θα αρχίσει ξανά μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για την ακρίβεια, υπολογίζεται ότι θα γίνει μόλις ένας αγώνας πριν την αλλαγή του χρόνου. Ως εκ τούτου, ο Πάρντιου αμφισβήτησε έντονα τη χρησιμότητα μιας κίνησης (από τη δεξαμενή των ελεύθερων παικτών) στην παρούσα στιγμή, εκτίμησε μάλιστα ότι ενδεχομένως να δεσμεύσει την ομάδα αφαιρώντας παράλληλα μία ή δύο κινήσεις που προβλέπεται να γίνουν τον Γενάρη.

πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ