close search results icon

GPO: Τα ποσοστά των κομμάτων και ο «καταλληλότερος» της Κεντροαριστεράς

Η έρευνα της GPO αναζητά το πρόσωπο της Κεντροαριστεράς που μπορεί να ηγηθεί απέναντι στον Μητσοτάκη.

Η κυλιόμενη δημοσκόπηση της GPO δημοσίευσε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» νεότερα ευρήματα, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές 2024. Τα τρία πρώτα κόμματα εμφανίζουν τάσεις συσπείρωσης, ενώ πολλά μικρά κόμματα φαίνεται πως θα διεκδικήσουν μία έδρα στην Ευρωβουλή.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με 29,3% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 11,7%, μπροστά από το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 7,6 %. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 7,5%, η Νίκη με 3,1% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%. Η Νέα Αριστερά βρίσκεται στο 2,6%, οι Δημοκράτες στο 2,3% και ΜεΡΑ25 στο 1,8%, όπως και η Φωνή Λογικής. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 10,2%.

Αντίστοιχα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33,4% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 13,2% και το ΚΚΕ ακολουθεί με 8,7 %.. Η Ελληνική Λύση στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει το 8,6%, η Νίκη το 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας το 3,2%, ενώ στο 3% βρίσκεται η Νέα Αριστερά. Ακολουθούν οι Δημοκράτες με 2,5% Μέρα25 στο 2,1%, και Φωνή Λογικής με 2,1%, ενώ το “άλλο” φτάνει το 3,9%.

screenshot-31-sSJXx.png

Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;

Ακόμα, η δημοσκοπική έρευνα αναζητά το πρόσωπο της Κεντροαριστεράς που επιθυμεί και θεωρεί ικανότερο το εκλογικό κοινό να αναμετρηθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πολίτες στο ερώτημα «ποιος από τους παρακάτω μπορεί να ηγηθεί μιας ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης την επομένη των ευρωεκλογών» επιλέγουν ως πρώτο με 16% τον Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με 10,5%, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με 5,4%, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης με 5% και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6%.

Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη», προηγείται ο «Κανένας» με 52,6% και από τα πολιτικά πρόσωπα πρώτος αναδεικνύεται ο Στέφανος Κασσελάκης με 16,9% και ακολουθούν οι Αλέξης Τσίπρας με 14,3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,2%.

πηγή: efsyn.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ