close search results icon

Η δημοσκόπηση «μίλησε»: Απομακρύνεται η ντροπή για την δημοκρατία…

Επιτέλους ένα θετικό νέο. 

Οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα… δίνουν και παίρνουν, καθώς- παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί του αντιθέτου- είναι πασιφανές πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και τα επιτελεία των κομμάτων έχουν ανάψει στο φουλ τις μηχανές.

Ο κόσμος πιστεύει, σε ένα τεράστιο ποσοστό, πως οι εκλογές θα διεξαχθούν κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του έτους και, όπως είναι φυσικό, κάθε καινούργιο γκάλοπ που διενεργείται παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, μιας και αρχίζει να δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του κόσμου.

Στην τελευταία, χρονικά, δημοσκόπηση (αυτή της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN) παρουσιάζει την Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 8,5 ποσοστιαίες μονάδες, την στιγμή που φαίνεται πως 6 κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στην Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,4%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,7%, η Εθνική Δημιουργία 1,1%, άλλο κόμμα 5,6% και στο 14,1% είναι οι αναποφάσιστοι.

Ανεξαρτήτως του τι γίνεται στην… κορυφή, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκείνο (το ευχάριστο) στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς είναι το γεγονός πως οι «Έλληνες για την Πατρίδα» βρίσκεται μόλις- που και πάλι πάρα πολύ είναι- στο 1.7%.

Το κόμμα του «διαβόητου» Ηλία Κασιδιάρη αποτελεί την συνέχεια, κατ’ ουσίαν, της Χρυσής Αυγής που δικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και τα μέλη της εκτίουν τις ποινές τους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το ακροδεξιό κόμμα σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις είχε παρουσιαστεί ακόμα και λίγο πάνω από το 2.5%, κάτι που μεταφραζόταν σε «μάχη» για το 3% που δίνει αυτομάτως είσοδο στην ελληνική βουλή.

Φαίνεται πως το λάθος που πήγαινε να γίνει γι’ ακόμα μία φορά, μετά την αποκρουστική δράση της Χρυσής Αυγής, διορθώνεται πριν καν αποτελέσει εκ νέου πρόβλημα…

πηγή: instanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ