close search results icon

Η εκκίνηση του 17ου Διεθνoύς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Ιστορική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, στην Πέλλα

Η φιλαρμονική Γιαννιτσών και η φιλαρμονική ορχήστρα Δήμου Πέλλας, δίνουν το ιδιαίτερο στίγμα τους, με τους μαθητές- μουσικούς τους, να ετοιμάζονται από τα χαράματα της Κυριακής. Προετοιμασία από πλειάδα εθελοντών. 

΄΄Σε αυτόν εδώ τον τόπο γεννήθηκε το πανανθρώπινο όραμα του οικουμενικού πολίτη και της αντίληψης, που προσεγγίζει τον άνθρωπο πέρα από τα εθνικά του χαρακτηριστικά. Αυτό το μήνυμα της Πέλλας μετέφεραν οι Αλεξάνδρειες του κόσμου στα χρόνια του μεγάλου βασιλιά αλλά και μετά το θάνατό του.΄΄

Ο Δήμος Πέλλας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους εκατοντάδες μαραθωνοδρόμους απ’ όλο τον κόσμο, φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Οι υπεύθυνοι του δήμου με τους εθελοντές – μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πέλλας, τους εθελοντές–δρομείς της ομάδας μαραθωνίου Γιαννιτσών, τους εθελοντές–αθλητές και προπονητές στίβου του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών και του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, τους εθελοντές διερμηνείς και τους πιστοποιημένους ιδιώτες για παροχή πρώτων βοηθειών, στελεχώνουν τις ομάδες εκκίνησης, παραλαβής ρουχισμού των δρομέων, γραμματείας, φύλαξης διασταυρώσεων, και φροντίδας του χώρου.

Η φιλαρμονική Γιαννιτσών και η φιλαρμονική ορχήστρα Δήμου Πέλλας, δίνουν το ιδιαίτερο στίγμα τους, με τους μαθητές- μουσικούς τους, να ετοιμάζονται από τα χαράματα της Κυριακής.

Την ασφάλεια της εκκίνησης και της υποδοχής των δρομέων συντονίζοντας τα δεκάδες λεωφορεία και τα οχήματα της διοργάνωσης και των ιδιωτών, εξασφαλίζει η Τροχαία Γιαννιτσών, η συνεισφορά της οποίας είναι πολύτιμη.

Η ΕΤ3 θα καλύψει απευθείας την εκκίνηση και οι διοργανωτές προσκαλούν όλους να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν τους δρομείς, δίνοντας μία δυνατή εικόνα της Πέλλας το πρωινό της Κυριακής 30/4, ώρα 7.45πμ και λαμβάνοντας μέρος στην συνέχεια στον συμβολικό Δρόμο μαθητών και γονέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ