close search results icon

Η Μέση Ανατολή «ματώνει»: Κλιμάκωση συγκρούσεων και φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη

Τρεις νεκροί στην Αίγυπτο. 

Έκτακτη σύσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου ζητά η Παλαιστινιακή Αρχή

Η PLO ζητά να συναντηθούν άμεσα οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, με τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου να σημειώνει ότι το αίτημα έγινε μετά από την «βάρβαρη και συνεχιζόμενη ισραηλινή επιθετικότητα κατά του παλαιστινιακού λαού, όμως η κλιμάκωση της εισβολής χιλιάδων εποίκων στο τέμενος Αλ Ακσά».

14:0608.10.23

Τρεις οι νεκροί από το περιστατικό στην Αίγυπτο

Δύο Ισραηλινοί τουρίστες και ο Αιγύπτιος ξεναγός τους σκοτώθηκαν σήμερα από τις σφαίρες ενός αστυνομικού στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ.

Ο αστυνομικός, ο οποίος αναμένεται συνελήφθη και κρατείται, φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον γκρουπ τουριστών. Βρισκόταν στην περιοχή για λόγους ασφαλείας όταν ξαφνικά άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό ιδιωτικό κανάλι της Αιγύπτου Extra News TV.

Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες που οδήγησαν στο αιματηρό περιστατικό.

14:0408.10.23

Διαδικασίες επαναπατρισμού των 149 Ελλήνων

Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι «μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη έχει καταγραφει συνολικός αριθμός 149 Ελλήνων επισκεπτών και δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους».

14:0208.10.23

Στους 44 οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες

Ο Ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα ακόμη 18 στρατιωτών που σκοτώθηκαν χθες, Σάββατο, με το συνολικό επίσημο νούμερο απωλειών να φτάνει τις 44.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ