close search results icon

Η Suzuki ξεκινά να κατασκευάζει drones που θα μεταφέρουν ανθρώπους

Η μονάδα παραγωγής, που βρίσκεται στο νομό Shizuoka, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της την άνοιξη του 2024.

Η SkyDrive, ένας εξέχων παίκτης στον κλάδο των ιπτάμενων αυτοκινήτων, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Suzuki για την κατασκευή ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) σε ένα από τα εργοστάσια της δεύτερης, στην Ιαπωνία.

Η μονάδα παραγωγής, που βρίσκεται στο νομό Shizuoka, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της την άνοιξη του 2024.

Αν και δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες της συμφωνίας, η SkyDrive θα ιδρύσει μια θυγατρική εταιρεία αποκλειστικά για την κατασκευή αεροσκαφών eVTOL, με πλήρη ιδιοκτησία. Η συμμετοχή της Suzuki φαίνεται να είναι σχετικά περιορισμένη, καθώς θα βοηθήσει κυρίως στην προμήθεια πόρων και θα συνεργαστεί με τη θυγατρική της SkyDrive κατά τη διάρκεια της προπαρασκευαστικής φάσης.

Επιβατικά drones με ταχύτητα έως 100 km/h

Τα αεροσκάφη eVTOL που θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Suzuki θα διαθέτουν μια χαρακτηριστική διαμόρφωση στο επάνω τμήμα τους, που θα φιλοξενεί 12 ρότορες. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει στο αεροσκάφος να επιτυγχάνει ταχύτητες έως και 100 km/h, ενώ προσφέρει εμβέλεια περίπου 15 km.

Αν και η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2024, η SkyDrive αναμένει να λάβει πιστοποίηση αξιοπλοΐας έως το 2025. Στη συνέχεια, η έγκριση τύπου αναμένεται το 2026, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μαζική παραγωγή. Η SkyDrive στοχεύει επίσης να εξασφαλίσει πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα επιτρέψει στο μοντέλο eVTOL να λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η SkyDrive συμμετέχει ενεργά στη δοκιμή ιδεών και πρωτοτύπων ιπτάμενων αυτοκινήτων από το 2014. Η συνεργασία με τη Suzuki, που ξεκίνησε πέρυσι, αντικατοπτρίζει το κοινό τους όραμα να καταστήσουν τα eVTOL προσιτά ως καθημερινό μέσο μεταφοράς στην Ιαπωνία και παγκοσμίως.

Παρόλο που η υλοποίηση της ευρείας υιοθέτησης των ιπτάμενων αυτοκινήτων απέχει ακόμη μερικά χρόνια, η συνεργασία μεταξύ της SkyDrive και της Suzuki σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την προώθηση αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας. Καθώς η πρόοδος συνεχίζεται και λαμβάνονται πιστοποιήσεις, το όνειρο ενός μέλλοντος με τα eVTOL ως κοινό μέσο μεταφοράς πλησιάζει όλο και περισσότερο στο να γίνει πραγματικότητα.

Πηγή: gocar.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ